Rozpórka JOM

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Marko
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Rozpórka JOM

Post autor: Marko »

Witam

Chciałem się dowiedzieć czy rozpórka firmy JOM jest coś warta..? czy warto kupić, może dozbierać i kupić np. WIECHERS, SPARCO etc :) Poniżej przykładowa aukcja :oko:

http://moto.allegro.pl/item471543775_jo ... rsa_b.html

P.S jest to prawda że raczej nie warto kupować rozpórki z regulacją ponieważ w miejscu regulacji najczęściej rozpórki pękają? :-?

dzięki za pomoc :)2
Awatar użytkownika
DaroXE
Nowy
Imię: Darek
Kontakt:

Re: Rozpórka JOM

Post autor: DaroXE »

no własnie z tego co ja sie dowiedziałem to najlepiej jest kupowac rozporki nie regulowane :)

Wiechers najlepszy....
Czarnulka... troche koni już to ma pod maską... :lol:
Marko
Nowy

Post autor: Marko »

a rozpórki Sandtler mocno ustępują pod względem jakości rozpórkom Wiechers??. bo że cenowo ustępują to wiem :oko: :lol:
Awatar użytkownika
Sław
Nowy
Kontakt:

Post autor: Sław »

Ja niedawno kupiłem taką właśnie rozpórkę aluminiową (INXX/JOM) i jak na razie żyje. Generalnie za taką kasę nie można się spodziewać nie wiadomo czego ale czuć dużą różnicę w sztywności budy (szczególnie w zakrętach). Co do jej trwałości nie wypowiem się bo jeszcze za krótki okres czasu minął żeby zdechła.
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mazur »

Ja miałem w CA rozpórkę stalową OMP z regulacją i nie narzekam, sprawowała się bardzo dobrze. Regulacja to tak naprawdę fajna rzecz. Jeżeli ma się auto które ma już trochę latek to możliwość, że buda się trochę rozlazła jest spore i wtedy niestety dedykowana rozpórka może nie spasować. Gegulacja w tym momencie się bardzo przydaje.

Rozpórka nie pęknie przy normalnej miejskiej eksploatacji, nawet jak będziesz w zakręty wchodził bardzo ostro. Może pęknąć w sytuacji, jeżeli używasz samochodu w sporcie (KJS np.) wtedy słabej jakości rozpórki mogą pękać jak właśnie wspomniana INXX. Jej cena jest niska i wykonanie również, do sportu się nie nadaje, ale na codzień raczej tak.

W CB mam komplet rozpórek. Tylna i dolna przednia to stalowe firmy Wiechers. Dolna niestety nie spasowała, przerabiałem (opis w manualach). Z przodu górna to aluminiowa firmy Sandtler z regulacją. Bardzo dobrze wykonana, max wygięta do tyłu. To niestety sprawia, że zbiorniczek płynu chłodzącego obija się o rozpórkę. Przy ruszaniu słychać. Do tego istnieje prawdopodobieństwo, że rozpórka może dotykać o blachę grodziową i też trzeba w tym miejscu lekko postukać młoteczkiem :D
Ja jestem z tej rozpórki mimo wszystko zadowolony i żadna jeszcze mi nie pękła w życiu.

Zdjęcia rozpórek w moim projekcie, możesz zobaczyć jak wygląda, gdzie kupiłem i za ile :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”