Projekt "CORSCHE"
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Projekt "CORSCHE"
raj dla oczy takie foty a prac... trzymam kciuki bo juz bedzie bardzoooo gruboo
Hubanku pierwszy typ kolektora SBD jest inny niz Lex czy Mattig.Hubanek pisze:1 kit SBD exhaust'a jest praktycznie identyczny z wedechowcem Lexa , jakis czas temu mialem Mattiga i tez
nie byl za specjalnie wydumany
Mysle ze Klari dobrze kombinujesz z tym 4-1, z dolotem na 4 przepustnicach dobrze się to sprawdzi, jeszcze trzeba odpowiednio "ostre" wałeczki dobrac i będzie naprawde fajnie, a że najlepszy ciąg będzie między 5,5 - 7tys obr to chyba nie ma sie co przejmować wkońcu na tym polega dłubanie atmosfery, a Ty autkiem raczej na codzień nie smigasz więc ja w tym widze czystą przyjemność myśle ze jak to będzie z głowa wszystko poskładane i wystrojone to 190++ będzie lajtowo
Trzymam kciuki i czekam na efekty dłubania motorowni
Pozdrawiam!
- Hubanek
- Świeżak
GreG pisze:Hubanku pierwszy typ kolektora SBD jest inny niz Lex czy Mattig.Hubanek pisze:1 kit SBD exhaust'a jest praktycznie identyczny z wedechowcem Lexa , jakis czas temu mialem Mattiga i tez
nie byl za specjalnie wydumany
SALONOWE GSI C20XE 94' Mod, The Last Gsi Edition ..
... a selfish man is indifferent to people he can't use for his purpose ... Octane Squad
... a selfish man is indifferent to people he can't use for his purpose ... Octane Squad
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
na itb i odpowiednio ostrych walkach 200Km peknie spokojnie wystarczy popatrzec na xe, ktore zbudowal WaszkaGreG pisze: jak to będzie z głowa wszystko poskładane i wystrojone to 190++ będzie lajtowo
Trzymam kciuki i czekam na efekty dłubania motorowni
Pozdrawiam!
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Hej
Narazie jest cisza co nie oznacza ,ze nic sie nie dzieje....
dzis zawiozlem deske do obszycia skora
Jak wroci to leca pokolei wszystkie el. - boczki,slupki,podsufitka,tylne plastiki itd itd... zobacze co tam jeszcze wrzucic...
Wykminilem juz plan na deske wiec po skonczeniu powinno byc grubo - tak mi sie przynajmniej wydaje
Co do podwozia to dzis odbieram reszte gratow z piaskowania ,malowania itd... a to dopiero 2ga partia - trzecia poleci jak juz bede wiedzial co jeszcze zawiezc ...
Dodatkowo zaczalem zabawe z dbilasem - do flanszy z c20xe bedzie dospawana przejsciowka dbilasowska dla x20xev (bez flanszy). po prostu zmiana flansz...
Wczoraj odcialem flansze i juz wykminilem jak to zrobic ,teraz tylko czas na zabawe i ktos kto oganie zespawanie...
Narazie jest cisza co nie oznacza ,ze nic sie nie dzieje....
dzis zawiozlem deske do obszycia skora
Jak wroci to leca pokolei wszystkie el. - boczki,slupki,podsufitka,tylne plastiki itd itd... zobacze co tam jeszcze wrzucic...
Wykminilem juz plan na deske wiec po skonczeniu powinno byc grubo - tak mi sie przynajmniej wydaje
Co do podwozia to dzis odbieram reszte gratow z piaskowania ,malowania itd... a to dopiero 2ga partia - trzecia poleci jak juz bede wiedzial co jeszcze zawiezc ...
Dodatkowo zaczalem zabawe z dbilasem - do flanszy z c20xe bedzie dospawana przejsciowka dbilasowska dla x20xev (bez flanszy). po prostu zmiana flansz...
Wczoraj odcialem flansze i juz wykminilem jak to zrobic ,teraz tylko czas na zabawe i ktos kto oganie zespawanie...
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
z jakiego forum przeklejasz posty ? moze uda mi sie dograć ikonki .-=kLaRi=- pisze:dzis zawiozlem deske do obszycia skora
nie wiem czy dobrze kojarze ale kiedys ktos chciał sie zamieniać na flansze z Toba ? rozumiem, że to dłubanie to dlatego, że zamiana nie dosżła do skutku-=kLaRi=- pisze:Dodatkowo zaczalem zabawe z dbilasem - do flanszy z c20xe bedzie dospawana przejsciowka dbilasowska dla x20xev (bez flanszy). po prostu zmiana flansz...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
post napisalem najpierw na forum cultstyle.pl
Co do kolektora - to dokładnie tak , na ebay.de uzywane dbilasy chodza drozej niz nowe... 1500euro to standard, w dodatku znalezc dedykowany dbilas dla c20xe to juz cud!
Chlopak nie ma tyle kasy zeby to kupic wiec zdecydowalem ,że będę sam rzeźbił..
Pierwsze przymiarki juz zrobilem i wiem jak dzialac..
Z dodatkowych rzeczy to wczoraj poskladalem juz przednie hamulce ,czesciowo tylna belke a jutro konczymy z podloga i postawie auto na kolach...
Nastepna rzecza jaka bede robil to wzmocnienie podluznic poprzez obspawanie ich blachą... -taki bardziej rozbudowany kit m-techowy + clean look... ale to juz w nowym garazu..
Jak ogarne jakis aparat to wstawie foty
Co do kolektora - to dokładnie tak , na ebay.de uzywane dbilasy chodza drozej niz nowe... 1500euro to standard, w dodatku znalezc dedykowany dbilas dla c20xe to juz cud!
Chlopak nie ma tyle kasy zeby to kupic wiec zdecydowalem ,że będę sam rzeźbił..
Pierwsze przymiarki juz zrobilem i wiem jak dzialac..
Z dodatkowych rzeczy to wczoraj poskladalem juz przednie hamulce ,czesciowo tylna belke a jutro konczymy z podloga i postawie auto na kolach...
Nastepna rzecza jaka bede robil to wzmocnienie podluznic poprzez obspawanie ich blachą... -taki bardziej rozbudowany kit m-techowy + clean look... ale to juz w nowym garazu..
Jak ogarne jakis aparat to wstawie foty
- Cyna
- Nowy
- Imię: Marek
piękne autko:) i miło się przegląda temat:) gratuluje oby tak dalej;)
DTM corsa:)
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Dzieki
Wielkich updateów narazie nie ma bo jestem bardzo zalatany w pracy ,przeziębiony i prace chwilowo stanęły..
Postanowiłem jednak wrzucić mały spy-shot...
Niemniej jednak cały czas pracuje w myślach nad resztą projektu
W sumie nie brakuje dużo.. jednak chcę aby wszystko było jak trzeba...
Wielkich updateów narazie nie ma bo jestem bardzo zalatany w pracy ,przeziębiony i prace chwilowo stanęły..
Postanowiłem jednak wrzucić mały spy-shot...
Niemniej jednak cały czas pracuje w myślach nad resztą projektu
W sumie nie brakuje dużo.. jednak chcę aby wszystko było jak trzeba...
- Marcin99
- Nowy
- Kontakt:
To teraz i środka nie będzie można się powstydzić
Pięknie, robisz sam czy komuś zleciłeś?
Pięknie, robisz sam czy komuś zleciłeś?
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Zleciłem zleciłem )) szukałem firmy ,która by to zrobiła i żeby była w pobliżu ale nic nie mogłem znaleźć aż w końcu coś znalazłem ,zadzwoniłem i ten Pan (robi sam) nie chciał tego się podjąć bo to mnóstwo pracy jest ,ale jakoś go przekonałem i udało się... ku mojemu zdziwieniu wziął się za to w expresowym tempie!!
Dziś deska jest już prawie na ukończeniu...
Kolejne fotki:
Za parę godzin jadę ją zobaczyć na żywca ,ale Pan mówił ,że musi u niego poleżeć także jak będzie ready u mnie to cyknę więcej fot
Tak jak sobie to wyobraziłem to część el. będzie polakierowana w kolorze nadwozia - myślę ,że będzie elegancko... + łamię się co do konsoli ster. nawiewem itd... Myślę nad wywaleniem całkiem nagrzewnicy i całej tej puszki z wentylatorem itp .. a w miejsce pokręteł wrzucić lcd... tyle że jakoś nie przewidziałem multimedii w tym aucie...
Teraz myślę co zrobic z kubełkami...
Dziś deska jest już prawie na ukończeniu...
Kolejne fotki:
Za parę godzin jadę ją zobaczyć na żywca ,ale Pan mówił ,że musi u niego poleżeć także jak będzie ready u mnie to cyknę więcej fot
Tak jak sobie to wyobraziłem to część el. będzie polakierowana w kolorze nadwozia - myślę ,że będzie elegancko... + łamię się co do konsoli ster. nawiewem itd... Myślę nad wywaleniem całkiem nagrzewnicy i całej tej puszki z wentylatorem itp .. a w miejsce pokręteł wrzucić lcd... tyle że jakoś nie przewidziałem multimedii w tym aucie...
Teraz myślę co zrobic z kubełkami...
- DaroXE
- Nowy
- Imię: Darek
- Kontakt:
Wow Klari.. normalnie raj dla oczu Pakuj tam LCD ... pokrętła gdzieś przerób i upchnij, a z kubełkami.... obszyj skórą na czarno - biało lub szaro (kolor tapicerki) - beżowo.... dla takiej ogólnej kompozycji auta
Czarnulka... troche koni już to ma pod maską...
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Już za późno - tapicer wyciął otwory na nawiew szyby więc i nawiewy zostaną
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
juz teraz nie bedziesz mogl powiedziec:
"sam, wszystko sam"
to skora ma kolor szarego plastiku deski czy tylko tak na fotach? bedzie jekies ubarwienie czy taki kolor zapanuje wszedzie? ...mogles pod szybe dac zamszu, bylo by rajdowo, z klasa i luxusem ...ale ogolnie skora to jest to, nawet taka szara, niby tak samo a wnetrze bedzie zupelnie inne
"sam, wszystko sam"
to skora ma kolor szarego plastiku deski czy tylko tak na fotach? bedzie jekies ubarwienie czy taki kolor zapanuje wszedzie? ...mogles pod szybe dac zamszu, bylo by rajdowo, z klasa i luxusem ...ale ogolnie skora to jest to, nawet taka szara, niby tak samo a wnetrze bedzie zupelnie inne
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
skórka w środku pięknie ale tak jak napisał kamiloooo jaśniej troszkę by się przydało
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
ladnie bedzie z ta skorka, ale jednak chlapaki wyzej maja racjez tym rozjasnieniem wnetrza
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Skorka jest czarna - tylko te foty jakos tak ja oddaja - jasny srodek = niepraktyczny srodek ,a czarny i tak jest elegancki z drugiej strony kazdy kto obszywa skorka auto robi dwa kolory - ja mam po swojemu
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
ja bym zrobil marchewkowy kolor zeby bylo inaczej
bedzie dobrze tylko teraz jakies kanapowe skorzane fotele musisz zamontowac
bedzie dobrze tylko teraz jakies kanapowe skorzane fotele musisz zamontowac
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Kubly zostaja na miejscu
- Mazur
- Nowy
- Kontakt:
a ja jestem za czarnym, szczególnie na desce. Czarny kolor nie odbija się w szybie. Jest o wiele bezpieczniejszy dla kierowcy w czasie jazdy, praktyczniejszy i do całego czarnego auta jak najbardziej pasuje. Ewentualnie można byłoby pomyśleć/ pokusić się o ożywenie środka drugim kolorem na fotelech, boczkach itp. Mnie osobiście podoba się połączenie czarnego z czerwonym, albo czarnego z berzowym. Mnie obszycie skórą się bardzo podoba kLaRi. Gratuluję wytrwałości i dążenia do własnej wizji z uporem maniaka
-
- Nowy
- Kontakt:
Klari trzeba bylo do mnie zagadac-=kLaRi=- pisze:szukałem firmy ,która by to zrobiła i żeby była w pobliżu ale nic nie mogłem znaleźc
ladnie prace sie posuwaja i coraz bardziej zazdroszcze
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Mieszanie kolorow nie wchodzi w gre .
Mam zajawke na mieszanke skory i alcantary na kublach /boczkach itd...
Kubly po zewnetrznych stronach beda ze skory a w srodku alcantara..
Mam zajawke na mieszanke skory i alcantary na kublach /boczkach itd...
Kubly po zewnetrznych stronach beda ze skory a w srodku alcantara..
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
osobiście nie lubie świni w aucie ale tyczy sie to bardziej siedzeń ... na desce może wyglądać całkiem fajnie noi bedzie to chyba jedyna corsa w skórze
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Świeżak
skora fajna. Napewno ladnie bedzie wygladac po zamontowaniu
Choc ja bym sie bawil jednak w dwa kolory czarny na gorze i od schowka w dol kremowa skorka . Zawsze by to rozjasnilo ciemne wnetrze corsy.
ale twoj wybor
Choc ja bym sie bawil jednak w dwa kolory czarny na gorze i od schowka w dol kremowa skorka . Zawsze by to rozjasnilo ciemne wnetrze corsy.
ale twoj wybor
- Matex
- Nowy
- Kontakt:
no nie wiem nie wiem-=m&m=- pisze:no i bedzie to chyba jedyna corsa w skórze
a teraz Klarembach bedzie profi wiadomo
Clean Look
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Na pewno bedzie pierwsza i na pewno deska bedzie jedyna chociaz nie wiadomoMatex pisze:no nie wiem nie wiem-=m&m=- pisze:no i bedzie to chyba jedyna corsa w skórze
a teraz Klarembach bedzie profi wiadomo