Samoregulatory Porszak ustawilem tak ja radziles.
Układ został też odpowietrzony. Już nie mam pomysłu co jeszcze może byc powodem

Pomóżcie
czy 288 wychodziły w 4x100mm?kruszyn1 pisze:można też 288 - ale na to już tylko 15cali
niepajak2444 pisze: czy 288 wychodziły w 4x100mm?
w przypadku 256x24 plug&play przekładasz jarzmo plus zacisk, z elementów któych nie wymieniłes to jeszcze klockipajak2444 pisze: jak wygląda sprawa zamocowania jarzm w CORSIE B , Plug&Play czy trzeba dorabiać przejściówki ?
Czy z astry, kadetta itp pasują bez przeróbek?
Rozumiem że jest potrzebny zacisk+ jarzmo seryjne + tarcza naturalnie , czy jeszcze jakies elementy ?
w corsie C20XE mi nie pasowały. Przekładałem dokładnie ten sam komplet wymontowany z 1.2 16V do tej w której miałem C20XE i tak jakby ET jarzm nie pasowało i tarło o tarczę, że nie można było kręcić kołem. Jestem ciekaw (bo nie sprawdziłem jeszcze) jak będzie teraz mi pasować-=m&m=- pisze: w przypadku 256x24 plug&play przekładasz jarzmo plus zacisk, z elementów któych nie wymieniłes to jeszcze klocki![]()
![]()
w tym przypadku wszystko zalezy od prawidlowej obróbki piasty pod c20xeSTELMI pisze:w corsie C20XE mi nie pasowały. Przekładałem dokładnie ten sam komplet wymontowany z 1.2 16V do tej w której miałem C20XE i tak jakby ET jarzm nie pasowało i tarło o tarczę, że nie można było kręcić kołem
ja37 pisze:Mam taki sam przypadek, jak post wyżej....
Pompa nowa, płynu przepompowałem z 1,5 litra.
Jeszcze zmienie wężyki elastyczne i wąż serwa.
Nie mam porównania, jak było w tym aucie wcześniej, bo prawie nie hamowało, jak zakupiłem.
Na zgaszonym pedał twardy, na zapalonym dam radę stopniowo go wcisnąć do dechy.
Mam ABS.
Serwo działa, bo po zapaleniu pedał się zagłębia.
Macie pomysły jakieś inne, co mogę jeszcze zrobić?
Miałem tak zanim nie zmieniłem pompy hamulcowej na więkrzą, taki obiaw gdy zmieniłem układ hamulcowy na więkrzyPorszak pisze:ja tez mialem lipne heble i po wymianie przewodow na oplot poprawilo sie ale nie do konca. heble sa dobre, ale kiedy kope w pedal to jest opor i lapia powoli, jak wciskam powoli to ladnie idzie w dol i mocno bierze. u mnie chyba tylko servo zostało do wymiany, chyba ze zaworek na przewodzie podcisn do serva
może być to co u mnie że odpowietrzam hamulce i dalej jest trochę miękki więc wyjeżdżam na odcinek testowy i próbuje zahamować tak aby ABS się włączył robię tak kilka razy i potem jeszcze raz odpowietrzam i jest w porządkuja37 pisze:Jedyne, co różni obecną corsę od dwóch poprzednich to ABS.
A w poprzednich hamulec "brał" od samego początku naciskania, więc nie pompa jest problemem, tak sądzę.