C14SE wymiana simeringu na wale przy skrzyni
- LETIS
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
C14SE wymiana simeringu na wale przy skrzyni
Witajcie. podcieka mi olej przy skrzyni. okazało się że to olej silnikowy który znajduje ujście przez simering na wale. ma ktoś może fotkę wału przy od strony skrzyni i czy ktoś to już robił w garażowym zaciszu i ma jakieś porady? czy po zdjęciu skrzyni i koła zamachowego wymienię bez problemu czy potrzebny będzie demontaż skrzyni ?
C14SE 
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: [cb]C14SE wymiana simeringu na wale przy skrzyni
ja tego nie robilem, ale wydaje mi sie ze jesli nie masz narzedzi, ktore ulatwia Ci osadzenie uszczelniacza na wale, to moze byc malo wygodnie. z drugiej strony pewnie nie jest to niemozliwe.
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
majac praktyki na mechanika troszke mozna bylo podpatrzec tego i owego ale dwa dni w tygodniu przez trzy lata to malo zeby mozna bylo powiedziec ze jest sie mechanikiem.. ale do rzeczy...
1 skrzynia do zdjecia
2 kolo zamochowe ze sprzegłem oczywiscie do zdjecia
i wtedy powienienes miec juz uszczelniacz na widoku.. wydlubac do czym kolwiek .. pamietam ze chlopaki robili to np. srubokretem przebijajac go ...
czyszczenie odtluszczanie.. czyli standardowa procedura....
a nowy uszczelniacz posmarowany np. silikonem wysoko tempeaturowym nabijali delikatniem mloteczkiem a jak potrzeba to przez jakies drewienko czy cus podobnego... cos takiego mi swita w glowie odnosnie wymiany uszczelniacza ...
Było by bardzo milo gdyby ktos z wiekszym doswiadczeniem mnie poprawil jesli cos pokrecilem
1 skrzynia do zdjecia
2 kolo zamochowe ze sprzegłem oczywiscie do zdjecia
i wtedy powienienes miec juz uszczelniacz na widoku.. wydlubac do czym kolwiek .. pamietam ze chlopaki robili to np. srubokretem przebijajac go ...
czyszczenie odtluszczanie.. czyli standardowa procedura....
a nowy uszczelniacz posmarowany np. silikonem wysoko tempeaturowym nabijali delikatniem mloteczkiem a jak potrzeba to przez jakies drewienko czy cus podobnego... cos takiego mi swita w glowie odnosnie wymiany uszczelniacza ...
Było by bardzo milo gdyby ktos z wiekszym doswiadczeniem mnie poprawil jesli cos pokrecilem
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
mozna jedynie dodac aby podczas wydłubywania uszczelniacza uwazac na wał ( nie zarysowac go ) 
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
zakladajac uszczelniacz wiadomo ze trzeba to robic tak zeby nie uszkodzic wargi uszczelniajacej. takim domoroslym sposobem jest owiniecie na wale czegos cienkiego i sztywnego jednoczesnie. np. pasek blachy alu z puszki lub plastik z peta. plastik jest ciut gruby, ale i na nim daje rade
- LETIS
- Nowy
- Kontakt:
simering wymieniony. koszty to 35zl simering i 250zl wymiana (oddałem mechanikowi z powodu braku kanału i braku czasu) dodatkowo wymieniony gratis olej w skrzyni bo mechanikowi wywróciła się skrzynia i cały olej poszedł w podłogę. stary został przetarty i dlatego ciekło. w sumie silniczek zrobiony tak jak trzeba.
C14SE 
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
no to gitara, chyba musial byc jakis lipny skoro sie przetarl, albo masz tyle nakrecone 
- LETIS
- Nowy
- Kontakt:
z tego co mówił mechanior to nie był to oryginał i nie był dobrze wciśnięty na miejscu i jakoś tako przetarł się. a nalatanie chyba nie jest dużo coś koło 130 tysi. kompresja niby jest na poziomie 3x12.2 i 1x11,9 ale reki sobie uciąć nie dam bo nie byłem przy pomiarze.
C14SE