odlacz rure dolotowa silnka od puszki filtra, tak zeby silnik bral powietrze juz za filtrem. to bedzie dziek stozka, albo dziury w puszce.
moze to czy stozek zmieni charakterystke zalezy od konstruckcji dolotu i konstrukcji silnika(8 czy 16v). w 1.0 charakterystyka mi sie zmienila. jechal do 4000 do konca
Filtr stozkowy - "suchy"
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
Re: Filtr stozkowy - "suchy"
Witam.
Teraz mam pytanko takie, że zrobiłem u mnie dziury w filtrze, dźwięk fajny ale nie podoba mi się charakterystyka przyśpieszania, więc chcę zlikwidować to żeby było jak dawniej pytanie brzmi wiecie może czym najlepiej zakleić w puszcze tą dziurę żeby było dobrze i trwale ? Myślałem nad powkładaniem drewnianych klocków, ale nie wiem czy to zda egzamin proszę o odp
Pozdro
Teraz mam pytanko takie, że zrobiłem u mnie dziury w filtrze, dźwięk fajny ale nie podoba mi się charakterystyka przyśpieszania, więc chcę zlikwidować to żeby było jak dawniej pytanie brzmi wiecie może czym najlepiej zakleić w puszcze tą dziurę żeby było dobrze i trwale ? Myślałem nad powkładaniem drewnianych klocków, ale nie wiem czy to zda egzamin proszę o odp
Pozdro
- fotograf
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
po druciarsku to zaklej taśmą a'la McGyver (tą srebrną wzmacnianą), od zewnętrznej strony, mocno ją przy tym naciągając. Bardziej profi sposób to żywica i mata szklana, tego raczej nic nie ruszy
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
jak zrobiles jedna dziure i masz ten wyciety kawalek to go wklej jakims poxipolem i po sprawie, jak poropiles dziury wiertlem to sobie utrudniles zycie. wez poxipol i zaklejej po kawalku. znajdz cos na przykrycie otworow, kup nowa puszke, itd.
Spróbuje zrobić tą taśmą może jej nie przerwie zobaczymy w ostateczności będę szukał nowej puszki za grosze.
- Przemo
- Bez listowiec ;-)
- Otrzymał podziękowań: 0
JOE jedz sobie do jakiegoś gazownika i Ci wyreguluje gaz i będziesz miał i fajny dźwięk i przyspieszenie za regulacje skasują Ci około 30zł bo teraz masz za licha mieszankę dlatego nie dyga jak dygało
pozdrawiam
pozdrawiam