Heble 256 mm ...
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
ja też sie zgadzam z przedmówcami że seria wystarczy, jedynie co do producenta bym pospekulował. Jak bedziesz znał cene ATE i byłbyś zainteresowany innymi produktami to daj znac a sprawdze Zimmermanna/Jurida tarcze i Klocki Jurid/pagid. Mówie o serii, z tego co kojaże są tańsze od ATE.
Oczywiscie jesli bedziesz zainteresowany.
Co do płynu to polecam DOT4 Bendixa syntetyk, cena to w Kielcach 12-14zł za 0,25l. Czyli jest troche droższy od produktu polskiego ale wart tej różnicy.
Pozdrawiam
Oczywiscie jesli bedziesz zainteresowany.
Co do płynu to polecam DOT4 Bendixa syntetyk, cena to w Kielcach 12-14zł za 0,25l. Czyli jest troche droższy od produktu polskiego ale wart tej różnicy.
Pozdrawiam
...:::Turbo Squad Kielce:::...
Ford Fiesta RS Turbo
Opel Corsa Rally - w budowie
Ford Fiesta RS Turbo
Opel Corsa Rally - w budowie
-
- Nowy
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Normalne od corsy.YAQB pisze: To pozostanie mi jeszcze kwestia czy przewody kupic normalne (np. od Calibry/Astry/Vectry) oraz jaki plyn jest uwazany za dobry .
Chyba, ze w stalowym oplocie o tu: http://www.enzet.pl/
kosztuja napewno duzo taniej, niz taki np. goodrich lub sparco. Pytalem sie nawet kiedys ile kosztuja, ale zapomnialem, wychodzilo zupelnie znosnie.
B x14sz
-
- Nowy
- Kontakt:
To ile kosztuje sparco? Goodrich jest na pewno sporo drozszy, niz enzet. Jak dzwonilem to wyszlo chyba z ponad 200zl za pare (moge sie mylic, ale z +100zl tylko)!markos pisze:enzet kosztowal wiecej niz moje sparco. dlatego wlasnie kupilem sparco - bo byly najtansze.
dobry plyn = motul, mobil, mintex
PS: Markos czemu nie odbierasz priv'ow?
B x14sz
-
- Nowy
- Kontakt:
Zupelnie zapomnialem o tylach, ale przynajmniej dobrze pamietalem cene enzetu. Z tylu, w ktorym miejscu idzie gumowy przewod, bo przeciez do bebna wchodzi metalowy przewod? Gdzies miedzy belka, a buda, jest guma?!markos pisze:nie dostalem zadnego pw, a jesli cos nie dochodzi to wina lezy raczej po stronie forum.
sparco kosztowalo 320pln komplet na 4 kola, enzet policzyl mi (ztcp) 120 za sztuke (czyli 480 komplet), goodrich byl masakrycznie drogi, wiec nawet sie nim realnie nie interesowalem
PS: Wysylam mejla (c20rsa - dziala on?) w takim razie. Dobrze, ze powiedzialem, bo dwa razy wysylalem priva i za drugim razem jest nawet w wyslanych u mnie, a i tak dupa.
B x14sz
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Ja sie tylko zastanawiam ... bo tak pytam o ceny, to rozbieznosci sa dosc duze i ktos wczesniej wspomnial, ze najlepiej jak ate bedzie niemiecki a brembo wloskie, bo wystepuja jeszcze jakies polskie "odpowiedniki".
Jak to rozpoznac? Bo np za zwykle ATE 256/24 uslyszalem juz i 170 i 240 za kpl ...
A przy okazji mojego drazenia tematu ktos mi zaproponowal jurid-a, bo to i tak bedzie lepsze niz ATE, ktore jest polskie ... (co by potwierdzialo to co mowie wyzej, ze sa ATE i ATE ...).
Jak to rozpoznac? Bo np za zwykle ATE 256/24 uslyszalem juz i 170 i 240 za kpl ...
A przy okazji mojego drazenia tematu ktos mi zaproponowal jurid-a, bo to i tak bedzie lepsze niz ATE, ktore jest polskie ... (co by potwierdzialo to co mowie wyzej, ze sa ATE i ATE ...).
Ostatnio zmieniony 19 gru 2005, o 12:30 przez YAQB, łącznie zmieniany 1 raz.
CTM #204
-
- Weteran
- Imię: Marcin
OMP ma jeszcze w swojej ofercie przewody hamulcowe w teflonowym oplocie, ale i tak Sparco jest najtańsze które osobiście polecam niema do czego się przy nich doczepić
a jeśli chodzi o firme Enzet to jest dość droga jak na polski wyrób
a jeśli chodzi o firme Enzet to jest dość droga jak na polski wyrób
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Jesli chodzi o plyn to ja mam ferodo racing dot5.1 ,litr kosztowal cos kolo 43zl w Intercarsie po znizkach... wiec tanio
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Witam!
Poniewaz bede niebawem montowal nowe heble mam kilka pytan:
1. Czy gietkie przewody hamlucowe sa zamienne niezaleznie od modelu Opla? (np. Corsa, Calibra). Jesli nie to na co zwrocic uwage i od czego kupic, zeby pasowaly do zaciskow od Calibry do Corsy?
2. Poniewaz nie moge "recznie" wysunac tloczka to udalo mi sie go zmierzyc jedynie "na koncu" i wyszlo mi, ze ma ~51mm. Czy to oznacza, ze tloczek ma 52 mm? Chcialbym kupic do zaciskow nowe gumki i musze znac jego srednice (ew. niech ktos poda jakis dobry sposob na wyciagniecie tloczka na sucho)
Poniewaz bede niebawem montowal nowe heble mam kilka pytan:
1. Czy gietkie przewody hamlucowe sa zamienne niezaleznie od modelu Opla? (np. Corsa, Calibra). Jesli nie to na co zwrocic uwage i od czego kupic, zeby pasowaly do zaciskow od Calibry do Corsy?
2. Poniewaz nie moge "recznie" wysunac tloczka to udalo mi sie go zmierzyc jedynie "na koncu" i wyszlo mi, ze ma ~51mm. Czy to oznacza, ze tloczek ma 52 mm? Chcialbym kupic do zaciskow nowe gumki i musze znac jego srednice (ew. niech ktos poda jakis dobry sposob na wyciagniecie tloczka na sucho)
CTM #204
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
ad1. Kupujesz do corsy. Będą pasować.
ad2. Kup gumki do zacisków od calibry i beda pasowac na 99%. nie pytaj o rozmiary tloczka bo i tak nie beda wiedziec o co chodzi a to co maja na pewno bedzie ok. (i nie wystrasz sie tego ze gumki na tloczek beda podejrzanie wielkie. Beda pasowac)
Co do wyciagania tłoczka to sposob o którym markos pisał jest najszybszy
ad2. Kup gumki do zacisków od calibry i beda pasowac na 99%. nie pytaj o rozmiary tloczka bo i tak nie beda wiedziec o co chodzi a to co maja na pewno bedzie ok. (i nie wystrasz sie tego ze gumki na tloczek beda podejrzanie wielkie. Beda pasowac)
Co do wyciagania tłoczka to sposob o którym markos pisał jest najszybszy
Może znów corsa...
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
arts pisze:wkrecajac srube i same sie wypchnely
Tak wlasnie myslalem, zeby tloczek wypchnac od tylu, ale nie bylem pewien czy czegos nie uszkodze, gdyz probowalem juz tak zrobic, ale nie silowalem sie z tym i sie nie udalo. Z tego wniosek, ze trzeba sie silowac az wyjdzie? Jak cos sie zepsuje to Was obciaze kosztami!markos pisze:wypchnac tloczek srubokretem przez otwor
CTM #204
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Ja wpaslem na pomysl kompresora, ale w domu nie posiadam.Kotlin pisze:Hahaha ja ostatnio jak rozbieralem zacisk to wpadlem na pomysl z kompresorem i tez dalo rade
A o najprostszym sposobie nawet nie pomyslalem(sruba)
Probowalem tez wkrecic srube, te ktora sie przykreca przewod, ale dalem spokoj jak ciezko szlo, zeby nic nie uszkodzic. Ostatecznie uwiesilem sie calym ciezarem, troche postukalem zaciskiem i ruszylo .
Najwazniejsze, ze po rozebraniu okazalo sie ze wszystko jest igielka
CTM #204
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
kopresorek z lodowki daje naprawde znikome cisnienie!
Mam taki w garazu do pompowania kol roweru ,motoroweru
Ale do niczego innego to on sie nie nadaje
Mam taki w garazu do pompowania kol roweru ,motoroweru
Ale do niczego innego to on sie nie nadaje
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Jesli porysujesz tylnia scianke ,to sie nic nie stanie )
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
w intercarsie za bodajrze 45zl 1litr jest ferodo 5,1.po znizce oczywiscie,wziasc Ci?
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Klari dzieki za odzew. Osobiscie licze, ze moze ktos z moich rejonow sie odezwie, ale jesli nie to najwyzej mi wyslesz paczka .-=kLaRi=- pisze:w intercarsie za bodajrze 45zl 1litr jest ferodo 5,1.po znizce oczywiscie,wziasc Ci?
Chwilowo sie jeszcze wstrzymaj, moze sie ktos "regionalny" odezwie
CTM #204
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
tia, a za paczke zaplacisz tyle ile zaoszczedzisz.. Yaqb, plyn nie jest mega drogi, znizki niewiele zbija z ceny, szoruj do ic i nie marudzYAQB pisze:Klari dzieki za odzew. Osobiscie licze, ze moze ktos z moich rejonow sie odezwie, ale jesli nie to najwyzej mi wyslesz paczka .
Blue Corsa
koni kit on board
koni kit on board