corsa de chico loco MAX-PODSUMOWANIE (UP 6 str)
- Cougar
- Nowy
- Imię: Krzychu
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: corsa de chico loco MAX-PODSUMOWANIE I WYKRES str 5
Hmmm spodziewalem sie troche lepszych efektow...ale i tak jest dobrze Ciekaw jestem jak bedzie wygladal sprint serii c20xe i twojego c16set gratki za ogarniecie i bezawaryjnosci zycze
c16xe was BIG BUMed...
- max1975
- Nowy
- Imię: Max :)
- Kontakt:
Masz rację da się troszkę jeszcze do dmuchać myślę że tak 0.6 może do 0.8 ale na fabryce to już max. Przy 0.6 powinno być jakieś 160 KM może coś ponad to i dobrze ponad 200 momentucwirus88 pisze:No i gratki projektu jeszcze raz. Wynik dobry, ale coś mi się wydaje że jest więcej do wyciśnięcia
Ale tak jak pisałem cieszy mnie co jest a nie chce zachetać silnika dmuchając więcej niż jest.
dziękiAdamXXL pisze:brawa dla właściciela za wynik i doprowadzenie tego do końca
Miałem okazję ostatnio spróbować i powiem że lekko dostałem po tyłku. Ale przemawia za mną to że jechałem w cztery osoby i miałem pełny bagażnik. Nie wiem jak było by na pusto ale przeciwnik odpychał się fajnie więc albo bym znowu dostał minimalnie albo remis .Cougar pisze:Ciekaw jestem jak bedzie wygladal sprint serii c20xe i twojego c16set gratki za ogarniecie i bezawaryjnosci zycze
Dodam że rywalem był Prognet3. Właśnie z c20xe, ale czy miał serię czy coś dłubnięte nie wiem. Na pewno ja mam f13 a on f16, myślę że i to ma wpływ .Było fajnie w każdym bądź razie
Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
oby tylko do zlotu nic sie nie zj..alo, bo jednak turbo to turbo , gratki
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
Ostatnio pokonaliśmy traskę ponad 800km i wszystko było Git, no oprócz fotoradaru który nas chwycił. Było ograniczenie do 70 a my załapalismy się chyba na 500zł i 10 oczek
Co do zlotu to nie będzie mnie, za duzo było wydatków w tym roku
Co do zlotu to nie będzie mnie, za duzo było wydatków w tym roku
Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
- Tschoob
- Nowy
szkoda ze cie nie bedzie....bysmy sie zlapali na jakas cwiarteczke
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
To już historia, było troszkę więcej. Co prawda tak jak napisałeś nie na dłużej. Tylko chwilę ale BMW zjechało z lewego a banana miałem na gębie chyba przez następne 50km.!markos pisze:spojrzalem na film z podpisu i.. proponuje nie testowac przez dluzszy czas v-maxa w aucie, ktorego silnik fabrycznie nie jest przystosowany do doladowania, roznie sie to konczy
Rozumiem że to wyzwanie?Tschoob pisze:szkoda ze cie nie bedzie....bysmy sie zlapali na jakas cwiarteczke
Przyjmuje i po urlopie się ustawimy, z przyjemnością!!!!
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
No i po wakacjach, autko bez awaryjnie przejechało przez dwa tygodnie około 2000 km.(przy czym po swapie z turbo jakieś 4000 km) Spalanie wyniosło około 8-9litra w trasie przy mieszanym trybie jazdy czasami na dupie BMW (190km/h) i około 12-15 w mieście raczej agresywnej jazdy . Parę rzeczy trzeba poprawić ale nie przeszkadzających w użytkowaniu. Jak to w oplu troszkę wycieków i tyle
Kolego Tschoob, w za dwa tygodnie mam pierwszą zmianę a co za tym idzie wieczory wolne!!!
Kolego Tschoob, w za dwa tygodnie mam pierwszą zmianę a co za tym idzie wieczory wolne!!!
-
- Swój
- Imię: Mateusz
dajcie znać, może też będę miał czym się pochwalić
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
no, no, spokojnie. To jak widzę będzie większa ekipa, tylko czy pasów wystarczy
- Tschoob
- Nowy
za tydzien odbiore moze ecumastera od jadzwina bo to w nim najprawdopodobniej lezal problem,szybki montaz i mozna sie ustawic jeszcze przed sniegami
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
to czekam na jakieś info i ruszamy?
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
No i doszła powolna śmierć silnika w corsie, puściła szary dym spod korka oleju jak lokomotywa i po próbach ciśnienia okazało sie że na 3 i 4 gaże mam aż 3 bary
Pierścionki szlak trafił, co do stanu cylindrów nie znany, jeszcze nie dostałem się tam
Turbo wylatuje i składam oryginalna jednostkę GSI 1.6 (E16SE)
Będzie mało mocy ale chce jeszcze chwile pojeździć w miarę ekonomicznie.
Do tego szykuje się spawanie dziur w budzie i może jeszcze pojeździ ze dwa lata.
A do zabawy będzie corsa A
corsa-a-max-i-nati-projekt-turbo-1-6-t69524.html
Pierścionki szlak trafił, co do stanu cylindrów nie znany, jeszcze nie dostałem się tam
Turbo wylatuje i składam oryginalna jednostkę GSI 1.6 (E16SE)
Będzie mało mocy ale chce jeszcze chwile pojeździć w miarę ekonomicznie.
Do tego szykuje się spawanie dziur w budzie i może jeszcze pojeździ ze dwa lata.
A do zabawy będzie corsa A
corsa-a-max-i-nati-projekt-turbo-1-6-t69524.html
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
No i nadszedł mały UP
Sprawa ma się następująco w moje ręce trafiła buda od Klariego co prawda moja wizja jest troszkę inna ale ogarniemy to.
Można powiedzieć ze to całkiem nowy projekt ale na starych gratach
Moja Corsa B (bordowa) została rozebrana na części a buda pojechała do auto kasacji, wszystkie graty z bordowej idą do czarnej budy.
Prace trwają już od trzech tygodni i posunęły się troszkę do przodu z braku czasu nie miałem okazji wstawić żadnych fotek ale jak tylko się ogarnę wrzucę sporo foteczek z prac
Zawieszenie zostaje ze starej -40/-40
Zmieniają się koła na 15 cali. Znikają laminaty i siateksy tylni zderzak ten co u Klariego przód na czas odpalenia i pozałatwiania formalności zostanie mój ale szukamy polifta w oryginale.
Lampy przód oryginał, bo takie ładne tył od m&m w oryginale.
Silnik 1.2
Sprawa ma się następująco w moje ręce trafiła buda od Klariego co prawda moja wizja jest troszkę inna ale ogarniemy to.
Można powiedzieć ze to całkiem nowy projekt ale na starych gratach
Moja Corsa B (bordowa) została rozebrana na części a buda pojechała do auto kasacji, wszystkie graty z bordowej idą do czarnej budy.
Prace trwają już od trzech tygodni i posunęły się troszkę do przodu z braku czasu nie miałem okazji wstawić żadnych fotek ale jak tylko się ogarnę wrzucę sporo foteczek z prac
Zawieszenie zostaje ze starej -40/-40
Zmieniają się koła na 15 cali. Znikają laminaty i siateksy tylni zderzak ten co u Klariego przód na czas odpalenia i pozałatwiania formalności zostanie mój ale szukamy polifta w oryginale.
Lampy przód oryginał, bo takie ładne tył od m&m w oryginale.
Silnik 1.2
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: corsa de chico loco MAX-PODSUMOWANIE (UP 6 str)
Dbaj Pan o tą budę
Dawaj fotki szpiegowskie jakieś
Dawaj fotki szpiegowskie jakieś
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
No to proszę Pierwsze foty z początku i wycinka zasysu świerzego powietrza.Bear_ pisze:Dawaj fotki szpiegowskie jakieś
Naspawany kanał
Malowanie:
Wspawana rozpórka:
Składanie przodu:
W środku też już coś jest
Dalej komora:
Klapa podłączona wisi:
Czy nie ma ktoś z was takiego dekielka od skrzyni do oddania? Zgubiłem go gdzieś Skrzynia F116.
Do zakończenia prac jeszcze trochę zostało ale juz chciałem podziękować ludziom bez których nie miał bym możliwości dokonania tego projektu. Przede wszystkim mojej Nati oraz Matiemu i Serkowi którzy wykazali sporo zainteresowania i bezinteresowności w pomocy, no i m&m za lampeczki Dzięki!!!
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Łosz kur**! Ale zielono! Aż mnie ciekawi jak w całości będzie się to prezentowało...
- Marcin '2F'
- Nowy
- Imię: Marcin
i kolejne nudne c20xe ... ale za to jakie opakowanie! ho ho ! graty! zajeeeeeeeeeee to wyglada
Musze was maxie&nati zlapac kiedy w warszawie
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
Nudnie nie nudne ale jak to ja zawsze muszę przejść pewne etapy osobiścieMarcin '2F' pisze:i kolejne nudne c20xe ... ale za to jakie opakowanie! ho ho ! graty! zajeeeeeeeeeee to wyglada
Zapraszamy do Wawki na małe co nieco
To może trochę jak do tego doszło, co prawda od "tyłu" ale lepiej późno niż wcale
Blok po kapitalce, pierwszy szli + honowanie, planowanie bloku i nowe tłoki GOETZE.
Zostało zdjęte ponad kilogram masy, waga przed to 6,6kg po około 5kg
różnica między podobnym zamachem a moim ode lżonym:
Dwa kawałki tłumików z EVO 9 2,25cala z czterema przelotami, pospawamy z nich fajny wydeszek :hyhy:
Wydech już gotowy
Zapinki do nowej maski z włókna(dużo lżejsza), która jest już zamówiona u Karola, czekamy na ciepłe dni i do dzieła.
Śruby podstaw korbowodów firmy ARP wraz z kluczem dwunastokątnym .
Oraz parę przydatnych rzeczy każdemu domorosłemu mechanikowi
Wkrętak udarowy, klucz do sondy lambda, klucz nasadowy 30 przedłużony (serek wiemy do czego )
I jakieś tam pierdołki.
Półosie z nowymi przegubami, wymienione zostały trzy przeguby jeden sie ostał.
Krótka półoś pochodzi z Kadeta GSI przed-lift i pasuje bez skracania oraz długa łamana z Calibry 2.5 lub 3.0 też pasuje plug&pley
Zestaw na całe zawieszenie czerwonych poliuretanów, coby przyjemniej sie prowadziło.
Zwrotnice z nowymi łożyskami i wprasowanymi piastami z calibry po przetoczeniu.
No i :
Panewki, rozrząd, świece, pompa wody itd.
no i tak nudno a ile pracy . Tak dla ścisłości wszystko robię sam, własnoręcznie w małym użyczonym garażu
-- 8 maja 2012, o 20:27 --
no to jeszcze foteczki:
Digital z Kadeta w Corsie
- projektyzpasja
- Świeżak
- Imię: Mateusz
Do Corsy A nie pasuję
Do A tylko klasyka
Do A tylko klasyka
Salonowa Corsa A 1,3GT + Irmscher U.K. + Bilas Vergasser Technik = Sprint B200
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
Re:
Sens taki ze każda zdjęta waga( nie mówie tu o 2gr ) w jakimś stopniu wpłynie na lepsze wkręcanie się silnika w obroty a to co zostało zdjęte w tym kole jest ponoć już wystarczające aby zachować kulturalna pracę silnika a zarazem pomóc. Krasnobrodzka to robiła według własnego uznania, ja tylko powiedziałem ze by było bez hardcor-u!markos pisze:Jaki jest sens zdejmowania z tak ciezkiego kola zamachowego 1kg? Nawet tego nie poczujesz.
Oraz nie dalo sie wymyslic jakichs jeszcze starszych zegarow? Przeciez to jest tak fatalne, ze pasowac moze epoka chyba tylko do Corsy A
Natomiast co do zegarów to taka historii jak z twoim hakiem, nie wszystkim się podoba. A te zegary to klasyka opla i są dla mnie jak pewnego rodzaju kult Mi się podoba i niech tak zostanie
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Wyrażaj się chłopcze !gawron pisze:zegary są zajebiste !
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
No corsa dziś zrobiła pierwsze 20km
A oto foty efektu prawie finalnego: W sobotę był umie Karol (electric orange) ogarnął mi zderzak, klejenie i pomalowanie oraz malowanie maski działali w team z Szwagrem Matim
Środka nie pokazuje bo wszyscy znają, stary z bordowej
Na dzień dzisiejszy osiągnąłem wszystko co chciałem, zostało parę drobnych rzeczy do poprawek ale to powoli i systematycznie zrobimy.
Chciałem podzięk wszystkim którzy mi pomogli i wiem że bez nich nie skończył bym tak szybko a możliwe że i wcale.
W związku z wieloma kierunkami pomocy nie będę wymieniał co konkretnie kto zrobił tylko podziękuje wszystkim naraz.
A więc wielkie dzięki dla: Nati(Natt), Matiego, Serka, Karola, sąsiada Grześka!!! m&m za lampy
A oto foty efektu prawie finalnego: W sobotę był umie Karol (electric orange) ogarnął mi zderzak, klejenie i pomalowanie oraz malowanie maski działali w team z Szwagrem Matim
Środka nie pokazuje bo wszyscy znają, stary z bordowej
Na dzień dzisiejszy osiągnąłem wszystko co chciałem, zostało parę drobnych rzeczy do poprawek ale to powoli i systematycznie zrobimy.
Chciałem podzięk wszystkim którzy mi pomogli i wiem że bez nich nie skończył bym tak szybko a możliwe że i wcale.
W związku z wieloma kierunkami pomocy nie będę wymieniał co konkretnie kto zrobił tylko podziękuje wszystkim naraz.
A więc wielkie dzięki dla: Nati(Natt), Matiego, Serka, Karola, sąsiada Grześka!!! m&m za lampy
- master1201
- Nowy
- Imię: Maciej
Fajnie fajnie ale:
1. Fotosik.pl
2. Brewki mi sie nie podobaja.
Reszta jak najbardziej ok
1. Fotosik.pl
2. Brewki mi sie nie podobaja.
Reszta jak najbardziej ok
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
No to opowiadaj jakie wrażenia z jazdy w porównaniu do poprzedniej jednostki napędowej ... Nie wiem czy tylko na tych zdjęciach ale zderzak i maska wyglądają jakby były w macie ?
Tak jak pisał master brewki to nie ta epoka, zderzak jakby zgrać z innymi elementami (progi, tylni) to może i jakoś by to wyglądało ale tak to chyba seria będzie lepiej wyglądać. Felgi też dupy nie urywają a o malowaniu komory to sam nie wiem co napisać (mnie się jakoś z całą resztą nie komponuje)
Tak jak pisał master brewki to nie ta epoka, zderzak jakby zgrać z innymi elementami (progi, tylni) to może i jakoś by to wyglądało ale tak to chyba seria będzie lepiej wyglądać. Felgi też dupy nie urywają a o malowaniu komory to sam nie wiem co napisać (mnie się jakoś z całą resztą nie komponuje)
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- max1975
- Nowy
- Kontakt:
Jazda bosko choć tylko do 3-tyś (docieramy) konkretnie wypowiem się po pierwszej jeździe do odcinki-=m&m=- pisze:No to opowiadaj jakie wrażenia z jazdy w porównaniu do poprzedniej jednostki napędowej ... Nie wiem czy tylko na tych zdjęciach ale zderzak i maska wyglądają jakby były w macie ?
Maska i zderzak faktycznie czarny mat i wersja chwilowa szukam zderzaka polift a maska będzie z włókna, już zamówiona waga 7kg niecałe.
Felgi to zimówki, docelowe leżą w garażu i czekają na kasę aby pomalować i opony kupić odpowiednie.
Brewki, hym ? No moze i nie ta epoka i leeki grójec ale jakoś je lubię