Więc... Tłumik środkowy zostanie zastąpiony "najlżejszym" odpowiednikiem jaki się da...
A tu tłumik końcowy

[album]4104[/album]
Na razie nie sprecyzowane. Jest parę opcji nad którymi myślę już dawno. Ale to może w zimę lub w nowym sezonie. Nie wiem czy będzie cicho-ciemno czy coś innego. Ogółem w kręgach rolek które leżą mi w sercu to mało co chce siedzieć w corsie, której seryjna wnęka jak wiadomo zbytniego pola do popisu nie daje. Dlatego czasem żałuję że nie kupiłem sobie Gofra IImaximo pisze:Dobram dobra. A jakie plany na nową rolke ?
Chip'a robi mi kolega elektronik... Znaczy podmienia mi kość EPROM w podstawce żeby wrzucić ja do kompa...mehes pisze:Cieszy postęp prac![]()
Jak ostre wawłki zakładasz?
Gdzie będziesz robił chip'a?
Jeszcze temperatura zasysanego powietrzaBear_ pisze: Ogółem zmienił się tylko wydech i limiter poszedł w górę od ostatniego pomiaru i nic więcej![]()
O nowej głowicy to trzeba będzie chyba pomyśleć... Wogóle coś dziwnego występowało podczas pomiaru... 4 bieg, około tam 1500-1700 rpm, gaz w opór i co... auto zadławiło, czknęło może z 3-4 razy i dopiero potem zaczęło wchodzić na obroty... Nie wiem... Ciśnienie paliwa, lewe powietrze gdzieś... Jakieś pomysły ??-=m&m=- pisze:Jeszcze temperatura zasysanego powietrzaBear_ pisze: Ogółem zmienił się tylko wydech i limiter poszedł w górę od ostatniego pomiaru i nic więcej![]()
![]()
Ciekawe czy strojenie podciągnęłoby ten wykres od 5600 bardziej ku górzeczy głowica zaczęła być wąskim gardłem
![]()
Generalnie super![]()
Ps. Trzeba było poprosić o dedykacje na wykresie