nowy nabytek :D

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

Matex pisze:tylko kupil taka co prawie byla krzywa a taka niby dobra byla :D:)
prawie.
Matex pisze:o mało co i by sie swap w niej nie udal !
niektorym swap sie "prawie" udal mimo tego, ze samochod byl prosty..
pirat pisze:teraz zwyczajnie opluwasz nasze furki
poza tym, ze kamien lupany i nigdy nie bedzie fajnie skrecac, to nie mam do nich absolutnie nic. i generalnie nic poza tym nie napisalem.

to, ze czesci ze stanow sa tansze to niestety fakt. zakup weglowego tlumika z podpalana tytanowa koncowka to kosz rzedu 450pln (juz w polsce). ile kosztuje zwykly tlumik z nierdzewki w polsce? tyle samo. stad post o poliuretanie z takim, a nie innym podsumowaniem. wybaczcie, jesli was to jakos ubodlo. ciesze sie, ze mam taka dostepnosc drobnych gratow i ze kosztuja one nieco inaczej niz do corsy.

jesli uwazasz, ze to, ze nie podoba mi sie stanka corsa i lampy mike'a to opluwanie marki, to sory. zle mnie zrozumiales.

co do mojego "najlepszego" - na szczescie taki z dupska jestem jedynie w necie, o czym mam nadzieje znajacy mnie wiedza.

ps.1
ciekawe, ze napisales to dopiero po zlocie, na ktorym sie nie pojawilem.. czyzby jakies wspolne zlotowe refleksje owocujace srednio fajnym telefonem w srodku nocy, ktorego tresci pewnie nikt juz nie pamieta?

ps.2
tylko krowa nie zmienia pogladow. jakbym do dzis dnia jezdzil matizem, to nie wiedzialbym, ze corsa jest nieco fajniejsza, a potem nie wiedzialbym, ze jeszcze fajniejszy jest civic i gdybym nigdy nie przejechal sie integra, to tez nie wiedzialbym, ze jest taki samochod, ze fajnie zapierdala i ze skreca jak zaden inny. z kolei gdybym nie wiedzial, ze integra powstala na plycie civica i ze caly naped z niej bedzie pasowac ot tak - to pewnie skonczylbym na civicu vti, a nie na civicu/integrze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Matex
Nowy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: Matex »

jezeli po zakupie hondy masz zamiar jechac kazdemu co ma corse to wybacz ale ja bym ci juz podziekowal z kozystania na tym forum !!bo jakos nie widze zeby "marog" sie tak zachowywal po kupnie seata ! albo "sierak" pomysl troszke markos !
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

mnie zastanawia tylko jedno, ze na OCFC masz blizniaczy watek i tam jakos ograniczasz sie do postepow projektu, a nie do prowadzenia takiej małej wojny zaczepnej dot. wyzszosci Hondy nad Corsą...

PS. nie maluj na ten grafit bo jest słaby!!! :oko:

PS. dot zderzaka, fajny ale jakos te halogeny dziwnie wygladaja, moze przez ten srebrny plastik na okolo..
Było c14se
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

Staneq pisze:mnie zastanawia tylko jedno, ze na OCFC masz blizniaczy watek i tam jakos ograniczasz sie do postepow projektu, a nie do prowadzenia takiej małej wojny zaczepnej dot. wyzszosci Hondy nad Corsą...
Mi się wydaje, że na OCFC mają mniejsze pojęcie o modach w silnikach i gdyż mają "prawie" seryjne autka. Dlatego jest taka sytuacja lekko drażliwa a nie inaczej. Oczywiście nic nie ma do forumowiczów z OCFC, jedynie stwierdzam fakt.
Jak kogoś racja jest mojsza nad twojsza to ..... niech tak zostanie.
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

!markos pisze:ps.1
ciekawe, ze napisales to dopiero po zlocie, na ktorym sie nie pojawilem.. czyzby jakies wspolne zlotowe refleksje owocujace srednio fajnym telefonem w srodku nocy, ktorego tresci pewnie nikt juz nie pamieta?
pare osob ubodla Twoja ostatnia zmiana zachowania i stad stalo sie to rowniez tematem dyskusji, ktora final miala w szczeniackim zachowaniu pijakow dracych japy do sluchawki w srodku nocy :lol:

telefon byl forma zartu, wiec nie tupaj tylko sie usmiechnij, ze tyle osob o Tobie w srodku nocy mysli :oko:
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
kozzi
Weteran
Imię: Marcin

Post autor: kozzi »

Matex pisze:jezeli po zakupie hondy masz zamiar jechac kazdemu co ma corse to wybacz ale ja bym ci juz podziekowal z kozystania na tym forum !!
hehehehehe dobre :)2
takim M A S T E R O M mówimy papa..........
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

no to pa
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

normalnie strzeliles focha, jak ci nowi, z ktorych sie zawsze smiales - "foch godny mojej ukochanej".

Nie natchnelo mnie nic na zlocie, bo mam swoj rozum i swoje zdanie. Poza tym nie bylo zadnej zbiorowej refleksji z tego co pamietam i nie powinny Cie policzki piec :oko: (chyba,ze mnie przy tym nie bylo). Ttylko czytanie w kolko na forum jakie to hondy sa super a jakie ople beznadziejne. Czasem sie nie da juz tego czytac. Nawet jak piszesz ze kupiles zderzak, to zaznaczasz ze lepszy od gsi.
Jasne, mozesz napisac "nie czytaj", z tym ze wiekszosc z nas (rowniez ja) wchodzi tu po to, zeby zobaczyc postepy z prac nad projektem, a nie czytac jakiz to najdoskonalszy zakup zrobiles.

I niewazne ile jest gadzetow do civica. Stac Cie, kupujesz, Twoja sprawa - najwazniejsze zeby Ci sprawialo frajde z tego co robisz/udoskonalasz. ja moge ocenic tylko caly projekt. I jak juz pisalem, dobrze jezdzi mi sie tym, co mam i jestem mega zadowolony z zakupu, ale w zadnym razie nie bede Ci narzucal na kazdym kroku, ze mam lepsza fure od Ciebie (bo moja mi sie bardziej podoba), nawet jesli Twoja bedzie, szybsza, bedzie lepiej skrecac, fruwac, krecic baki czy co tam chcesz.
Kumasz o co chodzi?

Najdziwniejsze jest to, ze jeszcze rok temu pisales po zlocie:
@ mafia/organizatorzy (ja tez)
MEGAWIELKIE dzieki, bo zlot byl jednym wielkim mistrzostwem swiata. jeden dzien za malo na rozkminy przy grillu i wylegiwanie sie na sloneczku. w przyszlym roku wydluzamy, nie ma bata!
... a teraz odwracasz sie od tych samych ludzi, jesli maja inne zdanie. Pomysl nad swoim zachowaniem, bo mimo tego ze Cie poznalismy, polubilismy i traktowalismy zawsze Twoje przytyczki z przymruzeniem oka, to zauwaz ze teraz mimo wszystko ludzie sie dziwia Twoim postepowaniem...

Dla mnie EOT

pozdrowki
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

!markos pisze:no to pa
No to teraz sie zawiodłem na Tobie..

Sam krytykowales wszystko, jebałeś itd (co Ja i sam robiłem :oko: ) pisales zawsze ze mowisz to co myslisz.. (i to szanuje bo nie lubie sztucznego ściemniania)
a teraz gdy nagle role sie odwrocily i zostales skrytkowany Ty obrazasz sie jak czterolatek i mowisz Paa.. :zakrecony:

Szczerze to nie rozumie Ciebie juz wogle..

Szkoda ze jeszcze tak calkiem nie dawno zarzucales Sierakowi ze nie ma prawa byc modem bo nawet nie ma Corsy..on mimo ze nie ma Corsy jest dalej z Nami..ty zmieniles auto i pratycznie z dnia na dzien wypinasz na wszystkich tyłek...

I nie mow ze nie jestes jak choragiewka bo jestes i to nawet nie zdajesz sobie sprawy jak trzepoczesz na wietrze..

Pozdrawiam
Było c14se
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

pirat pisze:Nawet jak piszesz ze kupiles zderzak, to zaznaczasz ze lepszy od gsi
emotikon czytac nie umiemy?

wspomniany sierak (ktoremu wypominalem jedynie to, ze nie ma go tu wcale, a jest jakby jedna z rak, ktore ten klub zalozyly) jest z wami raz do roku. ja tez wzorem szefa bede z wami raz do roku - np. na bemowie :lol:

od nikogo sie nie odwracam. sikam po prostu na forum. na to i na kazde inne. doszedlem do wniosku (nie, nie sam, ktos mi w tym pomogl i to nie byl zaden z was), ze to strata czasu. degraduje internet do roli sciagacza muzyki, filmow, rozkladu jazdy kin, zrodla nowinek ze swiata motoryzacji i czasem tu i owdzie zajrze, zeby poczytac co sie dzieje. zupelnie niechcacy zgral sie ten moment z refleksja dotyczaca mojego kontrowersyjnego i dla niektorych obrazliwego sposobu podawania pewnych informacji. wiecej tego nie zrobie, ale jednoczesnie pozostawie relacjonowanie projektu gooffiemu ze streetshadows garage na odpowiednim forum.

z mojej strony eot i zegnam sie z panstwem (forumowo) do odwolania.
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

ok rozumie Twoj wybor..

z racji mocy mi danych po naradzie z Piratem watek ten blokuje.. bo pędzi on do nikad..

PS. jesli ktos ma jakies zale do markosa to prosze zalatwiac z nim to na gg

PS.2 @!Markos Twoj wybor, ale daj znac jak projekt sie zakonczyl..zreszta zrob jak chcesz

Pozdrawiam
Było c14se
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

takie male "odbrazenie" z mojej strony.....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

suche dane: dc sports, na bazie oemowego kolektora z jdm integry, giety, nie spawany z kolanek, 2.5" na wyjsciu, jak widac 4-1, zupelnie niechcacy polerowany (mial byc szczotkowany).
z calym wydechem 2.5" powinno byc 205 koni (przynajmniej tak jest we wszystkich wypadkach, ktore znam), po dolozeniu hondaty powinienem wskoczyc na prog 210 koni..
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

mniam... moja opinie znasz juz z gg :)2

a nie mozna bylo o wszystkim pisac w ten sposob..? :oko: :lol: :lol:
Było c14se
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

standardowo rurki itra mają chyba podobne wymiary do c20xe (czyli okolice 36 może 38mm) jakie mają średnice w tym kolektorze? chodzi o wymiar zaraz za głowicą.
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
kozzi
Weteran

Ty Markos zapytam z czystej ciekawości, ile kosztuje taki polerowany kolektor?? (możesz mi podesłac na gg lub pw)

oraz
2,5 cala to nie jest za dużo??
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

Post autor: Porszak »

kozzi na 9000 obr to raczej nie :D , a tak woglole to pikny no i fajnie ze 200km peknie

chcialem takiego do c16 ale jak mnie dzis majk przewiozl wystrojonym wozem to chyba zostane poki co przy 4-2-1 :lol:
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
kozzi
Weteran

ale Markos mówił że nie przekroczy 9000rpm. no i ja tam nie wiem jak to jest w Hondach tak tylko zapytałem :oko:
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

cena to zadna tajemnica, bo cennik jest na stronie pws.com.pl - normalnie 1700pln. ja zaplacilem nieco mniej ze wzgledu na pomylke - "moj" szczotkowany kolektor zostal sprzedany, wiec dostalem polerowany w cenie szczotkowanego - 1450pln

2.5" mial seryjny kolektor z jdm integry, ktora miala wlasnie 200 koni i moj dc sports jest kopia wlasnie tego seryjnego kolektora. recznie polerowane kanaly w glowicy i wlasnie ten kolektor to glowne roznice pomieczy edm i jdm integra. na fotce ponizej roznica pomiedzy seryjnymi kolektorami edm i jdm (znalezione w necie):

Obrazek

podsumowujac: nie, to zdecydowanie nie jest za duzo, bo kolektor dziala od ok 5000rpm, wiec tam, gdzie wlacza sie VTEC (seryjnie 5700rpm, ja bede przesuwal na 5300, zyskam na momencie w srodku). trzeba pamietac, ze tu nieco inaczej okresla sie "srodek" i "gore" :oko:
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

!markos pisze: zupelnie niechcacy polerowany (mial byc szczotkowany).
tym bardziej sie cieszę, że dałes sie namówić na szczotkowany :oko:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
gejzer6
Swój
Kontakt:

Post autor: gejzer6 »

a xzym się różni szczotkowany od polerowanego :zakrecony:
bo ja suie nie znam :oko:
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

szczotkowany przypomina gladz cylindrow po szlifie
polerowany - jak widac na zdjeciach
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

nowe gadzety..

tym razem mniejszy bling bling, ale efekt bedzie najpewniej calkiem niezly :grin:

Obrazek Obrazek Obrazek

to jest b8 bilsteina. amortyzator podobno doskonaly. ma natomiast jedna wade, a w zasadzie to nawet dwie.. jest ZAJEBISCIE twardy i ma MEGAKROTKI skok, ktory obejrzec mozecie na kolejnej fotce...

Obrazek

wyglada na to, ze zupelnie niechcacy zrobilem sobie jeszcze twardsze auto niz mialem corse :0 no nic.. zobaczymy jak to wyjdzie w praniu z h&r'em z integry..

ciag dalszy zakupow:

ten gadzet powtorzylem z corsy, bo to byl dobry myk. teraz jednak poszedlem na najwyzsza polke i zdjalem sobie z niej komplet robionego w uk goodridge'a. pytacie: po co z uk, skoro mozna kupic w ptm. ano mozna.. ale po pierwsze nie takie jakosciowo (bo ptm robi je jednak nieco inaczej), a po drugie nie w tej cenie :oko:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

i na koniec.. to kupilem juz duzo wczesniej, chyba nawet zanim jeszcze kupilem civica :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

tym razem skora.. nie bede juz udawal rajdowca i jezdzil w rekawiczkach :lol:

sa jeszcze 4 punktowe, czarne szelki sparco, ale juz nie chcialo mi sie "krecic" fotek.. nie mam niestety aparatu i musze pstrykac kamera, a potem zrzucac to na dysk w postaci filmu i wyjmowac stopklatki :lol: stad marna jakosc.. ale costam chyba widac :grin:
Awatar użytkownika
geo022
Swój
Kontakt:

Post autor: geo022 »

nooooo takie zakupy robia wrazenie
a kiedy jakies foty civica? :)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

nie slyszalem tego pytania :x

mial byc 3 tygodnie temu.... teraz ma byc w piatek. ciekawe tylko KTORY piatek :-?
kozzi
Weteran

!markos pisze:nie slyszalem tego pytania :x

mial byc 3 tygodnie temu.... teraz ma byc w piatek. ciekawe tylko KTORY piatek :-?
hiehiehie........czyli mamy Markos coś wspólnego :oko:
ja słysze "będzie" już od 4 miechów :lol:
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

tyle, ze ja czekam na sam lakier.. bo swap potrwa umowione 2-3 tygodnie i tego jestem 100% pewien. oczywiscie pod warunkiem, ze nagle sie nie okaze, ze zabraklo mi kabongi :lol:
kozzi
Weteran

Markos nigdy nie mów nigdy :oko:
mnie też obiecywali że będzie w 4tyg. zrobiony
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

...jednak jestes zepsuty juz do konca zycia... bedzie twardo, bedzie szybko, bedzie ladnie hamowac... bedzie konkret fura!

mam nadzieje tylko, ze wyrosles z wyjmowania tylnej kanapy, schowka i obic tapicerki :-P
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

oo.. malo tego, ze wyroslem to jeszcze wnetrze przejdzie maxymalna metamorfoze, zmiane koloru wykonczenia boczkow, dopasowanie tylnych boczkow do kanapy z integry (chyba, ze zostanie minimalna przerwa, wtedy odpuszcze) i bedzie "rodzinnie" :grin: no.. moze poza szelkami wystajacymi spomiedzy siedziska i oparcia kanapy :lol: ale szelki sa z karabinczykiem, wiec bedzie je mozna szybko odpiac, a kierowca i pasazer beda mieli tez zwykle pasy :D

na deser zostawiam sobie felgi prosto z japonii... ale to tylko jak uda mi sie zapozyczyc na jeszcze wiecej kabongi :grin: beda JEDYNE w polsce 8)
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

a czy te felgi z japoni beda jeszcze mniej wazyły niz
te białe wielo szprychwe ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”