!markos ma racje !
Chcialem o tym napisac, ale jakos uciekl mi ten watek !
W Corsie mialem oryginalne glosniki i wydawalo mi sie, ze graja niezle ! Golfa dostalem bez niczego, a poniewaz skonczylo mi sie juz siano, kupilem sobie na maksa srednie glosniki i normalnie bylem zszokowany roznica ! :0
Za Pół roku chyba Kupię Corsę......
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- marog
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
ja tez sie wypowiem bo moja Corsa tez miala taki silnik - moim zdaniem najgorszy silnik jaki w oplu istanieje - mulowaty a pali niewiele mniej niz 1.6 bo zeby czuc jakiekolwiek osiagi to muisz non stop w podlodze gaz trzymac. Corse polecam jak najbardziej - ten silnik zdecydowanie odradzam

--------
Pozdrawiam
Marog
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ja tez.shreek pisze:ja mowie o przednich w klamkach ...
btw ktos cos w ogole wspominal wspominal o polce? umknelo mi chyba.
swoja droga dziwny specjalista z tego kolegi, ze nie uczepil sie seryjnego corsowego miejsca na tweetery.. to takie miejsce na zasadzie: nie dalo sie wyzej i dalej, to zrobmy tu, bo nie bedzie przeszkadzalo i nie skusi zlodzieja. bardzo praktyczne i sluszne podejscie, ale to wcale nie gra dobrze.
oczywiscie zawsze mogly to byc glosniki wspolosiowe, ale o to bym cie nie podejrzewal. nie ma to jak dzielone glosniki z "sykaczami" wyposazonymi w "dosc rozbudowany uklad rezonansowy RC tlumiacy niedopowiednie czestotliwosci". opowiedz o tym cos wiecej, bos mnie zaciekawil. na serio mowie.
kubelt: brawa za kulturalne ujecie tematu ("granie" seryjnego tweetera niezbyt mi sie podobalo).

-
shreek
- Swój
- Kontakt:
a "sredniej polki" razem to co innego sory,
ale i tak nie wiem czemu ale moje piszczaly sa niezle przynajmniej lepsze niz jak ich nie bylo?
ale i tak kumpel w felicji ma pionierki i graja mu gorzej, morze dlatego ze jak patrzylem na jego uklad RC przy glosniku (zwrotnica) to wartosci sa ze tak powiem troche inne niz powinny byc dla przedzialu czestotliwosci 9 - 20 i wiecej [kHz] tj u mnie jest to uklad szeregowego condensatora pojemnosci rzedu 2pF i cewki rownolegle po nim zamontowanej majacej indukcyjnosc jakies 100uH wiec hyba dlatego mialem na mysli ze sa dobre ? 
ale i tak nie wiem czemu ale moje piszczaly sa niezle przynajmniej lepsze niz jak ich nie bylo?
-
Retox
- Nowy
Wiesz, nie każdy chce mieć auto wyglądające jak najnowszy cud techniki, stąd ludzie kupują oldtimery. Tylko takie auta mają duszę i tylko takie auta mają w sobie to coś. Dla jednego kwadratowe kształty są brzydkie dla innego wprost przeciwnie. Dla mnie, dla Flippera i dla jeszcze kilku innych osób corsa A to najładniesza generacja corsy właśnie dlatego, że jest kwadratowa - takie pudełeczkozgubek pisze:Mi sie nie podoba wogole.Taki kwadratowy, typowy stary samochod.Za ta cene mozna kupic cos w podobie i o wiele fajniej wygladajacego.
Niektórzy jeźdzą starymi autami nie dlatego, że ich alternatywą jest komunikacja miejska, tylko dlatego, że je po prostu kochają