jak rozebrać reflektor
-
Budzio
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
shreek pisze:cholera nieznosni jestescie....
mialem filipsy 55/60 i gowno widzialem!
teraz droge widze przynajmniej
i nikt mi nie mruga
jak sie wk... to wogoole zaloze se unlegal xexne i kij!
Czlowieku wszyscy udzielili ci odpowiedzi co i jak (tzn ze ciezo rozebrac reflektor i ze zarowki o ktorych piszesz to syf bo niszcza reflektor i oslepiaja innych ) jak ci sie odpowiedzi niue podobaja to po cholero jakies glupie komentarze, moze chcesz sobie posty po nabijac, nie wiem ?? widze ze i tak wiekszosc odpowiedzi udzielanych przez klubowiczow ci nie pasi i wiesz zawsze lapiej, albo myslisz ze wiesz
..::CTM#117::..
-
Fillip
- Swój
- Kontakt:
Dobrze gada, wódki mu daćBudzio pisze:shreek pisze:cholera nieznosni jestescie....
mialem filipsy 55/60 i gowno widzialem!
teraz droge widze przynajmniej
i nikt mi nie mruga
jak sie wk... to wogoole zaloze se unlegal xexne i kij!
Czlowieku wszyscy udzielili ci odpowiedzi co i jak (tzn ze ciezo rozebrac reflektor i ze zarowki o ktorych piszesz to syf bo niszcza reflektor i oslepiaja innych ) jak ci sie odpowiedzi niue podobaja to po cholero jakies glupie komentarze, moze chcesz sobie posty po nabijac, nie wiem ?? widze ze i tak wiekszosc odpowiedzi udzielanych przez klubowiczow ci nie pasi i wiesz zawsze lapiej, albo myslisz ze wieszwiec po co kogokolwiek pytasz o zdanie rob jak uwazasz. zakladaj sobie xenony, zenony i co tam jeszcze ci sie podoba.....
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
- scotty
- Swój
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
Jezeli chodzi o rozklejanie reflektorow to testowalem to seryjnie
zaden klej dostepny na rynku nie jest przystosowany do klejenia szkla
i utlenia sie w reflektorze brudzac odblask i szklo. taki reflektor nie spelnia norm swiecenia tzn. ze swiatlo jest oslabione w znacznym stopniu.
testowane to bylo w laboratorium jednej z firm produkujacej reflektory samochodowe w polsce. Zarowki o wiekszej mocy niz przewiduje prducent auta spowoduja wypalenie sie zwierciadla w szybszym tempie niz przy normalnym uzytkowaniu, jak ktos chce miec super zarowki to prosze bardzo, ale to tylko przez kilka miesiecy a potem reflektory do wymiany
pozdrawiam
scotty
zaden klej dostepny na rynku nie jest przystosowany do klejenia szkla
i utlenia sie w reflektorze brudzac odblask i szklo. taki reflektor nie spelnia norm swiecenia tzn. ze swiatlo jest oslabione w znacznym stopniu.
testowane to bylo w laboratorium jednej z firm produkujacej reflektory samochodowe w polsce. Zarowki o wiekszej mocy niz przewiduje prducent auta spowoduja wypalenie sie zwierciadla w szybszym tempie niz przy normalnym uzytkowaniu, jak ktos chce miec super zarowki to prosze bardzo, ale to tylko przez kilka miesiecy a potem reflektory do wymiany
pozdrawiam
scotty

-
Budzio
- Swój
- Kontakt:
Pirat chyba nie mi tego bananapirat pisze:Jednemu wódki, a drugiemu banaFillip pisze:Dobrze gada, wódki mu dać:0
I trzymajac sie tematu ja kupilem zaroweczki Osramu nie pamietam dokladnie nazwy bynajmniej kosztowaly cos w okolicach 30 zeta. Niestety w zeszlym tygodniu musialem wstawic stare bo jedna osramu padla.
Moze philipsy teraz poitestuje
..::CTM#117::..
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Osram robi niezle zarowki, wiec moze to tylko wypadek przy pracy. A co do philipsow to cool blue (te starsze) padly mi bardzo szybko, natomiast blue vision trzymaja sie juz dlugo i do tego dobrze swieca. Szkoda tylko, ze sa takie drogie.. (H7 ok. 120zl w sklepie). Ale z tanich zarowek mialem kiedys narva i naprawde mnie zaskoczyly, swiecily naprawde dobrze..Budzio pisze: I trzymajac sie tematu ja kupilem zaroweczki Osramu nie pamietam dokladnie nazwy bynajmniej kosztowaly cos w okolicach 30 zeta. Niestety w zeszlym tygodniu musialem wstawic stare bo jedna osramu padla.przejezdzilem na nich 2 miesiace i juz pewnie zrezygnuje z uslug tej firmy.
Moze philipsy teraz poitestuje![]()

- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Osram robi niezle zarowki, wiec moze to tylko wypadek przy pracy. A co do philipsow to cool blue (te starsze) padly mi bardzo szybko, natomiast blue vision trzymaja sie juz dlugo i do tego dobrze swieca. Szkoda tylko, ze sa takie drogie.. (H7 ok. 120zl w sklepie). Ale z tanich zarowek mialem kiedys narva i naprawde mnie zaskoczyly, swiecily bardzo jasno..Budzio pisze: I trzymajac sie tematu ja kupilem zaroweczki Osramu nie pamietam dokladnie nazwy bynajmniej kosztowaly cos w okolicach 30 zeta. Niestety w zeszlym tygodniu musialem wstawic stare bo jedna osramu padla.przejezdzilem na nich 2 miesiace i juz pewnie zrezygnuje z uslug tej firmy.
Moze philipsy teraz poitestuje![]()

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ja wlasnie obecnie uznalem, ze skoro allweather mi sie przepalil po niecalym roku, to zaoszczedze i kupie sobie narve. i jestem w szoku, bo oswietlaja droge duzo lepiej niz allweather... a kosztuja? o ile dobrze pamietam 7pln/sztukaendo pisze:Ale z tanich zarowek mialem kiedys narva i naprawde mnie zaskoczyly, swiecily bardzo jasno..
co do przewatowanych zarowek - uwazam, ze to idiotyczny pomysl.
1. szybsze zuzycie zwierciadla
2. prawdopodobienstwo pekniecia klosza
3. oslepiasz innych (regulacja wysokosci nic tu nie pomoze)
4. naciagasz instalacje elektryczna w samochodzie (jeszcze kiedys sobie przypomnisz co madrzy ludzie tu pisuja)
kompletnie rozjebal mnie komentarz o zarowkach i tuningu....
zachowam dystans i nie skomentuje.

-
shreek
- Swój
- Kontakt:
macie kompleksy?
popisujecie sie tu jak olsy
nie musicie mnie banowac, sam odejde nie pcham si etam gdzie mnie nie chca
dociagne tylko via e-mail temat nalepek bo jestem to winien paru osobom i koncze z wami bo jak widac jak ktos wam nie spiewa pod publike to zle, a ja nigdy lizusem nie bylem, i NIE BEDE.
PS temat zarowek dawno skonczylem a wy cisneliscie go dalej bo prprostu lubicie sobie pojezdzic aby zatuszowac slaba samoocene!
nara
przez pewein moment bylo milo ale krotko!
popisujecie sie tu jak olsy
nie musicie mnie banowac, sam odejde nie pcham si etam gdzie mnie nie chca
dociagne tylko via e-mail temat nalepek bo jestem to winien paru osobom i koncze z wami bo jak widac jak ktos wam nie spiewa pod publike to zle, a ja nigdy lizusem nie bylem, i NIE BEDE.
PS temat zarowek dawno skonczylem a wy cisneliscie go dalej bo prprostu lubicie sobie pojezdzic aby zatuszowac slaba samoocene!
nara
przez pewein moment bylo milo ale krotko!
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
dobra wiec tak:
nie mam co gadac zgadzam sie ze Shreekiem...
sam mialem przejscia na poczatku ale to juz przesada...darujcie sobie temat tych zarowek i nie jezdzijcie tka po nowych...rozumiem jesli rzeczywiscie cos naskrobal ale on tylko wyraza swoje zdanie...jak dla mnie przesadziliscie to porzadnie(chociarz ja tez swoje dodalem)...ide do garazu
nie mam co gadac zgadzam sie ze Shreekiem...
sam mialem przejscia na poczatku ale to juz przesada...darujcie sobie temat tych zarowek i nie jezdzijcie tka po nowych...rozumiem jesli rzeczywiscie cos naskrobal ale on tylko wyraza swoje zdanie...jak dla mnie przesadziliscie to porzadnie(chociarz ja tez swoje dodalem)...ide do garazu
corsa A & Audi S3

-
Fillip
- Swój
- Kontakt:
Nie no kurwa to juz jest przesada. Czytam ten post od poczatku i za cholere nie moge skumac shreek'a podejscia do sprawy. Sam na poczatku zaczal dowalac do pieca i na koncu sie jeszcze dopierd....
Ale sie wkurw... . Sorry chlopaki za slownictwo ale mnie ponoislo, bo nie kumam tego kolesia. No comments. Ja tez spierdalam do garazu
Ale sie wkurw... . Sorry chlopaki za slownictwo ale mnie ponoislo, bo nie kumam tego kolesia. No comments. Ja tez spierdalam do garazu
Fillip---->C T M #157