musze kiedys zmierzyc droge/czas hamowania u siebie

Hmhm a moja Cosia za cholerę nie chciała hamować na ATE. Wyrzuciłem z radością kiedy się skończyły.qomo pisze:co do ate...moj kolega twierdzi ze pelna(fabryczna sprwnosc) hamowania odzyskal dopiero na power dyskach i klockach ate....mowa tu o vektrze B 2.5 V6
Z tego co Gumis mowil to jego ate sprawuja sie calkiem dobrze, ale jak widac co uzytkownik to inna opiniaJedrus pisze:Hmhm a moja Cosia za cholerę nie chciała hamować na ATE. Wyrzuciłem z radością kiedy się skończyły.qomo pisze:co do ate...moj kolega twierdzi ze pelna(fabryczna sprwnosc) hamowania odzyskal dopiero na power dyskach i klockach ate....mowa tu o vektrze B 2.5 V6
dzieki, masz w tym spory udzial, od zarazenia mnieWow pisze:bardzo sie ciesze endo!
Tez sie nad tym zastanawiam.Jedrus pisze:Hmhm a moja Cosia za cholerę nie chciała hamować na ATE. Wyrzuciłem z radością kiedy się skończyły.qomo pisze:co do ate...moj kolega twierdzi ze pelna(fabryczna sprwnosc) hamowania odzyskal dopiero na power dyskach i klockach ate....mowa tu o vektrze B 2.5 V6
U mnie zachwyt skończył się na Brembo ale jeszcze ze starych dobrych czasów przywiezionych z "zagranicy"![]()
Potem założyłem ATE i zaczeły się problemy z hamowaniem. Natomiast teraz słysząc wasze opinie na temat Brembo ........ no comments.
sorki Markos, zarobiony jestem i troszke mnie nie bylo przy kompie, a Ty sie juz pewnie zaplakales w tym czasie!markos pisze:a ja? a ja???![]()
hamuwa!!!
![]()
jak tylko bedzie sucho nie ma zadnego problemu, wczoraj rozwalilem opone, ale juz mam jakas zastepcza, wiec bardzo chetnie!markos pisze:ustawka i test konieczny, bo jestem zajebiscie ciekaw jak to dziala..![]()
hehe na szczescie mam taki setup, tylko chyba przed zima nie zaloze, bo na razie nie mam ani tarcz ani klockow, a na zime 13 mam i nie bede zmienial, poza tym przy oponce 165 i takich heblach nie wiem jak bedzie, bo przeciez abs'uwow pisze:pomysl co by bylo gdybys zalozyl naprawde porzadny setup...Corstek pisze:Na obecny zestaw wogole nie nazekam, a sa to tarcze nie wentylowane.
nie pozbylem sie go, tylko kupilem nowy zacisk, bo jakikolwiek wzer zmieniajacy minimalnie powierzchnie cierna tloczka z supergladkiej na taka-sobie, dyskwalifikuje hamulce. beda puszczac plyn i w najmniej odpowiednim momencie moze ci go poprostu zabraknac..Corstek pisze:Markos pamietam, ze ty miales jednego wzerka i go papieram wodnym pozbyles sie.
no to nie masz setupuCorstek pisze:hehe na szczescie mam taki setup, tylko chyba przed zima nie zaloze, bo na razie nie mam ani tarcz ani klockow
mialem wlasnie ten jeden jedyny model sparco i caly myk polega na tym, ze ten trzeci otwor jest wewnatrz rurki ktora stanowi rozporke i dlatego go nie widac, zreszta tak po prawdzie ja bym wogole ucial tego malego dzyndzla do mocowania wiazki. tak wiec masz dwie dziury pod sruby gornego lozyska kolumny, a trzecia srubka wchodzi do srodka do rozporki...Corstek pisze:PS2: Wow pamietasz jak miales rozporke sparco do starego silnika?
Teraz jak sie dowiaduje to do wszystkich silnikow jest jedna rozporka spraco, a w niej po kazdej stronie po 2 dziury na sruby, a w corsach z x14sz po stronie pasazera powinny byc 3 otwory, bo 2 na sruby i jeden na kawalek gwintu do ktorego jest przymocowany jakis kabel/wiazka.
nie chodzi o wydajnosc cisnieniowa pompy, tylko o powierzchnie sekcji tloczacej. w nowych hamulcach masz duzo wieksze tloczki. oznacza to, ze aby tloczek wykonal ten sam ruch co wczesniej, potrzebne jest duzo wiecej plynu, a takiej ilosci pompa nie jest w stanie przepompowac. nie ma to zadnego wplywu na zuzycie tego elementu.Corstek pisze:Z innej beczki tak sobie pomyslalem, ze montujac cheble wieksze pedal bardziej wpada, bo pompka troche nie wyrabia, tak? Bo jesli tak, czy ona przez to sie jakos szybciej nie zuzywa.