jak odpalić
-
gregorix
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
180 przez miasto??? :0ThomasTsT pisze:To nie dlatego... poprostu jak moja corsa leci 180km/h przez miasto i samochody zjezdzaja jej na boki to tzreba podziekowac jakos innym kierowca za uprzejmosc i wtedy awaryjki sie włancza... a ze czesto tzreba dziekowac to sie psujaja w aucie mam juz 3 na zapasie...
@@@CTM#288@@@
Corsa B C14SE
Corsa B C14SE
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
\ThomasTsT pisze:To nie dlatego... poprostu jak moja corsa leci 180km/h przez miasto i samochody zjezdzaja jej na boki to tzreba podziekowac jakos innym kierowca za uprzejmosc i wtedy awaryjki sie włancza... a ze czesto tzreba dziekowac to sie psujaja w aucie mam juz 3 na zapasie...
i znowu sie popisalesw
corsa A & Audi S3

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
...chyba Ci sie Thomas "1" przez przypadek wcisnelo przed 80...
a jesli nawet bys jechal 180, w co watpie, to kto by Ci zjechal? W miescie nikt nie spodziewa sie ze ludzie zapierdalaja po 180 i zazwyczaj i zawsze spotyka sie duza grupe innych kierowcow, ktorzy rzadko patrza w lusterka, wiec troche bajdurzysz tutaj...
Ja zawsze uzywam awaryjnych jak dojezdzam do korka/korku

a jesli nawet bys jechal 180, w co watpie, to kto by Ci zjechal? W miescie nikt nie spodziewa sie ze ludzie zapierdalaja po 180 i zazwyczaj i zawsze spotyka sie duza grupe innych kierowcow, ktorzy rzadko patrza w lusterka, wiec troche bajdurzysz tutaj...
Ja zawsze uzywam awaryjnych jak dojezdzam do korka/korku
-
CoDiZan
- Świeżak
- Kontakt:
Panowie moim skromnym zdaniem macie zepsute przeloczniki
Ta konstrukcja jest nad zbyt delikatna i sie czesto lamie w srodku
Kocham opla
(ale ten przelacznik to jakis uczony Forda musial konstruowac)
Kocham opla
Błędy w pisowni są celowe, zamierzone, i chronione prawami autorskimi.
Używanie podobnych błędów jest zakazane i bezprawne.
Używanie podobnych błędów jest zakazane i bezprawne.
-
azyl
- Nowy
- Kontakt:
uszkodzone powiadasz ... po wymianie przelacznika problem nadal sie pojawial - sugerujesz wiec ze sprzedali mi zepsute ?CoDiZan pisze:Panowie moim skromnym zdaniem macie zepsute przeloczniki
Kocham opla
-
carlo
- Bez listowiec ;-)
- Kontakt:
Tam sie nic nie psuje.
W srodku przelacznika jest takie male biale badziewie, taki tor dla tego przycisku. Fabrycznie jest on nasmarowany zeby dobrze sie blokowal. Wystarczy wcisnac go do konca jak komus wyskoczyl (mozna przykleic) i delikatnie nasmarowac te male tory jakims gestym smarem. Bedzie good. Przynajmniej u mnie bylo.
W srodku przelacznika jest takie male biale badziewie, taki tor dla tego przycisku. Fabrycznie jest on nasmarowany zeby dobrze sie blokowal. Wystarczy wcisnac go do konca jak komus wyskoczyl (mozna przykleic) i delikatnie nasmarowac te male tory jakims gestym smarem. Bedzie good. Przynajmniej u mnie bylo.
Corsa A 1.2
-
carlo
- Bez listowiec ;-)
- Kontakt:
Tam sie nic nie psuje.
Corsa A 1.2
-
PETERS
- Swój
Jeszcze do tematu. Jak jest z radiami?? Bo mam SONY i załącza mi się dopiero jak kluczyk przekręce. Za każdym razem jak wyłącze zapłon to mi się kasuje pamięć. No to sobie myślę, że połącze w radiu te 2 kable gdzie jest + cały czas i + przy włączonym zapłonie....... miałem akurat pod ręką spinacz biurowy , to chciałem sprawdzić czy tak będzie, a tu ....... :0 zapłon się włączył :0
Chyba będe musiał dać jeden + do radia (ten co jest cały czas) a tamten drugi wypiąć z kostki.
Chyba będe musiał dać jeden + do radia (ten co jest cały czas) a tamten drugi wypiąć z kostki.
Corsa A 1.2i 93r.

- Sznaps
- Nowy
Niektóre radia mają możliwość wpięcia bezpiecznika z tyłu w dwóch różnych pozycjach (opel ma w kostce jakoś przepięte dwa kabelki inaczej i stąd to kasowanie pamięci, w takich przypadkach przełożenie bezpiecznika w drugie gniazdo załatwia sprawę...o ile radio ma taką możliwość). Jak nie ma zawsze można kupić przejściówkę na iso opla.
No bubbles no beer
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps
-
PETERS
- Swój
Tam jest ISO tylko zamieniony jest pin 7 z 4ym. A radio ma specjalną zworę, którą można to ustawić, ale coś to nie działa. Poprostu zrobię tak jak jest w innych autach i wywale to sterowanie. Ale ciekawe jest to, że zwarcie 2pinów w kostce do radia załącza zapłon, tak samo jak z tym włącznikiem awaryjnych :0
Corsa A 1.2i 93r.

-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
alep piepszysz...podchodzi do niej jeden spec i po 10 sekundach jest otwarta i chodzi...na wszystko jest sposob tylko ze na jeden samochod latwiejszy a na drugi trudniejszy!markos pisze:tak.. mimo wszystko A w porownaniu do B z 99 roku to przedpotopowy wynalazek..
tak wracajac do tematu...
dziwi mnie ze nikt z Was nie ma odciecia zaplonu? - ja zrobilem sam dwustoponiowe odciecie i do tej pory nikt nie skapowal sie jak ja to robie
corsa A & Audi S3

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
bo zawias to mi sie podobal, ale samochod jest nadal lekko oldschoolowykristo pisze:jak jechałeś ze mną pare dni temu to mówiłeś coś innego!!!
nie zmienia to faktu, ze zajebiscie fajnie sie nim jechalo
nie chodzi mi o to jak latwo jaki samochod ukrasc. wszystko mozna ukrasc w 10 sekund. wiem natomiast napewno, ze napewno nie da sie tego zrobic wlacznikiem awaryjnychqomo pisze:alep piepszysz...podchodzi do niej jeden spec i po 10 sekundach jest otwarta i chodzi...na wszystko jest sposob tylko ze na jeden samochod latwiejszy a na drugi trudniejszy
poza tym chodzilo mi raczej calosciowo o samochod..