jak odpalić
-
ThomasTsT
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
jak odpalić
Niewiem czy było to juz na forum czy nie... ale wczoraj odkryłem cos strasznego co mnie wrecz przeraziło.. po wyjeciu przełacznika swiateł awaryjnych i włozeniu go do "gory nogami" auto odpala bez kluczykow :0 :0 ... wystarczy popchnac i jedzie :0 :0 ... jak zostawiacie swoje corsy na ulicy to radze wam zabierac do domu wasze przełaczniki swiateł awaryjnych... niewiem czy tak jest w kazdej ale w mojej niestety jest...
... mogłby to ktos sprawdzis u siebie??
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
kluczyk to żadne zabezpieczenie jeśli chodzi o elektryke, bo zwierasz kable i masz to ominięte, dlatego jak chcesz mieć jakieś zabezpieczenie to dorabiasz je sam.
sprawdzony sposób dla samochodów z cewką, to zabrać ze sobą kabel od cewki do rozdzielacza
lub zrobić odcięcie cewki samochód będzie kręcił ale na tym się skończy.
z tym przekaźnikiem to trochędziwnie, przeważnie robione są tak, że wejdą tylko w jeden sposób
sprawdzony sposób dla samochodów z cewką, to zabrać ze sobą kabel od cewki do rozdzielacza
z tym przekaźnikiem to trochędziwnie, przeważnie robione są tak, że wejdą tylko w jeden sposób
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
ciekawe ,hmm ,ja chce zrobic maly myk z odpalaniem na przycisk ale do tego pewne zabezpieczenie 
Ostatnio zmieniony 16 lut 2005, o 11:23 przez -=kLaRi=-, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
Nie ,po prostu mam wl taka funkcje jak powiadmiaj mnie jak ktos odpowie i poprzez mail dostaje powiadomienie ,na ktore odpowiadam.
Czy Tobie to przeszkadza??Sam tez odpowiadasz na topiki w ktorych wczesniej sie nie udzielales
)
Czy Tobie to przeszkadza??Sam tez odpowiadasz na topiki w ktorych wczesniej sie nie udzielales
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
-
boxer
- Nowy
- Kontakt:
A ja popieram klari-ego. bardzo dobrze ze sie udziela - czasmi cos podpowie , czasami zapyta . Mysle ze nie chodzi o nabijanie postow a zainteresowanie tematem. w Końcu chodzi o auta ktorymi jeździmy na codzień. dzisiaj zepsuje sie to a jutro tamto. Pisząc w kilku miejscach wiesz ze cos na ten temat było ( wczoraj w nocy mailem taka sytuacje - i przydało sie skojarzenie)!markos pisze:klari, czy ty przyjales jakas specjalna taktyke udzielania odpowiedzi do kazdego tematu na kazdym podforum...?![]()
nie wiem czy zauwazyles, ale od pewnego czasu jak wbijasz sie na forum, to odpowiadasz na wszystko co sie da
BTW moze ja tez sie czepiam ale pozdrawiam
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz

- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
Kurde ,przynajmniej jeden jest za mna !!Boxer jak bedzie miedziana to strzelimy po browarku
))
Tak jak mowi Boxer ,nic dodac nic ujac !Mamy te same auta ,duzo przy nim grzebie i czasem moje wiadomosci pomoga komu innemu ,taka przynajmniej to forum pelni funkcje!
Markos ,wydaje mi sie ,ze sie czepiasz.
Spojrz na obojetnie jaki post. Zawsze w nim jestes i nie pisze tego dlatego ,ze sie czepiam ,nigdy tego nie wypomnialem i nie napisalem.
Mi to osobiscie nie przeszkadza.
A jezeli masz z tym problem ,to powinienes napisac mi to na PW a nie tu ,bo wlasniie takimi glupotami nie zwiazanymi z naszymi autkami nabijasz posty...
ehhhh
EOT !! PEACE !
Tak jak mowi Boxer ,nic dodac nic ujac !Mamy te same auta ,duzo przy nim grzebie i czasem moje wiadomosci pomoga komu innemu ,taka przynajmniej to forum pelni funkcje!
Markos ,wydaje mi sie ,ze sie czepiasz.
Spojrz na obojetnie jaki post. Zawsze w nim jestes i nie pisze tego dlatego ,ze sie czepiam ,nigdy tego nie wypomnialem i nie napisalem.
Mi to osobiscie nie przeszkadza.
A jezeli masz z tym problem ,to powinienes napisac mi to na PW a nie tu ,bo wlasniie takimi glupotami nie zwiazanymi z naszymi autkami nabijasz posty...
ehhhh
EOT !! PEACE !
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
-
UhU
- Nowy
- Kontakt:
Ja też popieram Klariego. Po to jest forum żeby odpowiadać nie?
A skoro ktoś zakłada temat to chyba liczy na jakiś odzew... i jak ktoś sie udziela to wypada się tylko cieszyć
A że jest go "wszędzie pełno" to znaczy że sie tym naprawde interesuje 

A skoro ktoś zakłada temat to chyba liczy na jakiś odzew... i jak ktoś sie udziela to wypada się tylko cieszyć
Buehehehe!markos pisze:to niezle.. naklepalem juz ponad 2500 glupich postow. jestem chyba najglupszym forumowiczem w historii tego forum
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
Markos ,eheh ,nie serio bo mnie to juz smieszy !Nie wyspales sie albo co ??!markos pisze: to niezle.. naklepalem juz ponad 2500 glupich postow. jestem chyba najglupszym forumowiczem w historii tego forum![]()
mowilem, ze to niewykluczone, ze jednak sie czepiam
Przeciez napisalem WYRAZNIE i JASNO ,ze wlasnie taką rozmowa nabija sie posty.Nie napisalem ,ze kazdy twoj post jest glupi i ze napisany byl w celu nabicia licznika.Czytaj uwaznie!
I spokoj .Ja juz napisalem co mialem napisac.Po co sie napinac.
Dzieki UHU !!!:))
Markos PEACE!! nie bylo tematu !!
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
-
ThomasTsT
- Nowy
- Kontakt:
SPOKO SPOKO panowie... Markos ma juz taka swoja nature.. ze czasami sie dopitoli do szczegolow.. ale tzreba to poprostu przeczytac i zapomniec... zeby nie wszczynac kłutni... Markos spoko ZIOM
...czasem upierdliwy jak baba w ciazy ale na niektorych sprawach zna sie i podpowie ... gdyby nie on to bysmy sie zanudzili na forum... a tak czasem skoczy adrenalinka,jakas wymiana zdan... i jedzie sie dalej...
CTM to wielka rodzina a jak wiadomo w kazdej rodzinie sa jakies spory..kazdy z nas ma swoja wiedze i doswiadczenia... ktora sie tu dzieli.. i taka jest istota forum..
PS;Gdy raz pochwalił mnie za swapa to az mi sie łezka w oku zakreciła
hehehe... bo tak to zawsze musiał mnie ZjEbAc.. ale co tam
...
PS@:Markos ty nadal mi wisisz skrzynke browarow
WRACAJAC DO TEMATU!!
To po włozeniu przełacznika awaryjnych zapalaja sie wszystkie kontrolki na desce...i załancza sie zaplon... i odpala sie auto z popychu... ja juz porobiłem sobie odciecia zapłonu.. na wszelki wypadek...
... bo raz juz mi auto znikło z pod domu...
PS;Gdy raz pochwalił mnie za swapa to az mi sie łezka w oku zakreciła
PS@:Markos ty nadal mi wisisz skrzynke browarow
WRACAJAC DO TEMATU!!
To po włozeniu przełacznika awaryjnych zapalaja sie wszystkie kontrolki na desce...i załancza sie zaplon... i odpala sie auto z popychu... ja juz porobiłem sobie odciecia zapłonu.. na wszelki wypadek...
-
BRAWIMEX
- Nowy
- Kontakt:
Re: Corsa A (po lifcie) jak odpalic??..
Mozna w ten sposob odpalic poloneza, trabanta i coś tam jeszcze wystarczy, ze zrobi sie zworke na dwóch przewodach.ThomasTsT pisze:Niewiem czy było to juz na forum czy nie... ale wczoraj odkryłem cos strasznego co mnie wrecz przeraziło.. po wyjeciu przełacznika swiateł awaryjnych i włozeniu go do "gory nogami" auto odpala bez kluczykow :0 :0 ... wystarczy popchnac i jedzie :0 :0 ... jak zostawiacie swoje corsy na ulicy to radze wam zabierac do domu wasze przełaczniki swiateł awaryjnych... niewiem czy tak jest w kazdej ale w mojej niestety jest...... mogłby to ktos sprawdzis u siebie??
-
PETERS
- Swój
Może i tak, ale jak ktoś ma bryke zwinąć to i tak zwinie a tak przynajmniej wiem jak się tego wystrzec.
ThomasTsT szczerze mówiąc dosyć sceptycznie potraktowałem ten temat - bo niby co ma włącznik awaryjek do zapłonu .... ale sprawdziłem i nic. Potem spróbowałem jeszcze raz tylko, że wyjąłem zegarek tak aby włącznik wszedł do końca (do góry) nogami i nawet niewiesz jakie było moje zaskoczenie kiedy to zapaliły mi się kontrolki. Ale nierozumiem tego - czyżby konstruktorzy pozostawili sobie "ukrytą furtkę" ??
ThomasTsT szczerze mówiąc dosyć sceptycznie potraktowałem ten temat - bo niby co ma włącznik awaryjek do zapłonu .... ale sprawdziłem i nic. Potem spróbowałem jeszcze raz tylko, że wyjąłem zegarek tak aby włącznik wszedł do końca (do góry) nogami i nawet niewiesz jakie było moje zaskoczenie kiedy to zapaliły mi się kontrolki. Ale nierozumiem tego - czyżby konstruktorzy pozostawili sobie "ukrytą furtkę" ??
Corsa A 1.2i 93r.

- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
Apropo Miedzianej ,moze juz cos wiadomo ???!markos pisze: w miedzianej mi przypomnij (a moze w poznaniu..?), skocze szybko turbocorsa do jakiegos sklepiku i kupie, bedzie co pic wieczorkiem
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
-
przemeklis
- Świeżak
- Kontakt:
-
azyl
- Nowy
- Kontakt:
ja moze niedokonca na ten temat ale mam pytanie tez zwiazane z awaryjkami - otoz jakis czas temu chrzanil mi sie ten przelacznik od awaryjnycj - jak sie go wlaczylo to ccasai nie dalo sie wylaczyc awaryjnych
trzeba bylo lekko walnac w ten przycisk, inym razem "pod kątem" go nacisnac, a jescze innym razem wylaczalo sie bez problemu. W koncu "zawesilo sie na dobre" czyli za h... nei dalo sie tego wylaczyc. Niestety trzeba bylo wymienic przelacznik bo mechanicy zauwazyli ze jest on uszkodzony... tyle za z nowym przelacznikiem dzieje sie dokaldnie to samo
inawet jest tak ze nie trzeba go wlaczac tylko wystarczy ze sie go poprostu wlozy do konca ( bez wciskania ) i joz wlaczaja sie awaryjne i nie da sie nic zrobic - jedynie wyciagnac wlacznik - doszlo do tego ze podczas jazdy trzeba wlozyc miedzy przelacznik a plastik kokpitu kawalek dekturki ( co h... wyglada ) aby dalo sie z tym jezdzic ( widocznie przy odpowiednim nachyleniu nic sie nie chrzani. Więc pytanie ( qrde sie rozpisalem ... ) czy to jest sprawa elektryki ? czy moze to jest jakis znany problem w corsach A po lifcie ? Da sie cos z tym zrobic ?
pozdrawiam
pozdrawiam
-
Matys
- Nowy
- Kontakt:
azyl pisze:ja moze niedokonca na ten temat ale mam pytanie tez zwiazane z awaryjkami - otoz jakis czas temu chrzanil mi sie ten przelacznik od awaryjnycj - jak sie go wlaczylo to ccasai nie dalo sie wylaczyc awaryjnychtrzeba bylo lekko walnac w ten przycisk, inym razem "pod kątem" go nacisnac, a jescze innym razem wylaczalo sie bez problemu. W koncu "zawesilo sie na dobre" czyli za h... nei dalo sie tego wylaczyc. Niestety trzeba bylo wymienic przelacznik bo mechanicy zauwazyli ze jest on uszkodzony... tyle za z nowym przelacznikiem dzieje sie dokaldnie to samo
inawet jest tak ze nie trzeba go wlaczac tylko wystarczy ze sie go poprostu wlozy do konca ( bez wciskania ) i joz wlaczaja sie awaryjne i nie da sie nic zrobic - jedynie wyciagnac wlacznik - doszlo do tego ze podczas jazdy trzeba wlozyc miedzy przelacznik a plastik kokpitu kawalek dekturki ( co h... wyglada ) aby dalo sie z tym jezdzic ( widocznie przy odpowiednim nachyleniu nic sie nie chrzani. Więc pytanie ( qrde sie rozpisalem ... ) czy to jest sprawa elektryki ? czy moze to jest jakis znany problem w corsach A po lifcie ? Da sie cos z tym zrobic ?
pozdrawiam
He he... ja już kupiłem autko z taką wciśniętą dekturką (fakt pięknie to nie wygląda)
Corsa A 1.4i C14NZ