Corsa A "goCArt" PAST

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: Mazur »

Nowy nabytek zrobiłem sobie pod choinkę w tym roku. Kupiłem używaną w bardzo dobrym stanie kierę MOMO od kolegi z bloku za śmieszne pieniądze. Średnica 365 mm, NABA już jest w drodze do mnie. Jak dobrze pójdzie to na święta będzie w mojej CA nowa kiera :-D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

MOMO on board
tak było ...
Obrazek

tak jest ... :-D
Obrazek

A w czwartek o 00-20 spotkałem na Ochocie Bombla, no i pogawędka się obyła mocno wieczorna :-D
Awatar użytkownika
All
Nowy
Kontakt:

Post autor: All »

Mazur piękna kierownica - pogratulować :)
OPEL FAN
Był Kadett jest Corsa..
www.impuls.strefa.pl zespół muzyczny oprawa imprez , bale, wesela itp ;)
Awatar użytkownika
geo022
Swój
Kontakt:

Post autor: geo022 »

mialem raida hp i hmmm wolałbym Twoje momo -Gratki :D
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

Sezon 2007 czas zacząć. U mnie w głowie kolejne plany i pomysły, ale o tym na razie cicho, żeby nie zapeszać.
Ale to co mogę powiedzieć to doszły właśnie do mnie w zeszłym tygodniu progi oryginalne do CA GSI po lifcie. Zamówił je w Niemczech dla siebie Sopel u Scotiego ale tak się złożyło, że zmieniły mu się trochę plany i dziwnym zbiegiem okoliczności dowiedziałem się, że ma progi i chce je sprzedać. Bez namysłu je zaklepałem :D Ale okazało się jednak, że z planów Sopla nici więc postanowił progi zostawić dla siebie :-? Po długich negocjacjach i pertraktacjach udało mi się jednak zmniękczyć Sopla i progi Scoty przestał prosto do mnie. Nie pytajcie za ile je kupiłem i co dorzuciłem extra Soplowi, naważniejsze, że zmienił zdanie :-D A tak wyglądają po piątkowych przymiarkach na moim goCArcie 8-)

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sopel358
Nowy
Kontakt:

Post autor: sopel358 »

o w morde chyba zaczynam zalowac ze ci je sprzedalem :oko: bo auto wyglada zajebiscie :D

trzeba zaczac szukac nowych dla siebie :oko:
Corsa A 14nv 91 rok/Corsa A TR 13s 82rok
Obrazek
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

Kolejne nowe zabawki zakupione do mojego goCArta. Najistotniejsza to 8) Już w drodze do mnie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

wiosna przyszła i Corsa się trochę odmieniał moja :-D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

Spoko rozpórka, pomaga.... a progi wrzucisz w kolor ?
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Imię: Arek
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Bear_ »

Witam,

ladne autko, staralem sie przejzec caly temat i powiem ze dosc troche pracy w Corse jest wlozonej...

Grunt ze jezdzi sie przyjemnie i jest sie zadowolonym z autka...

A prezencja tez niczego sobie

Pozdrawiam i powodzenia dalej...
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

Progów na razie malować nie będę, w oryginalnym GSI nie były malowane to na razie też nie będę malować, świeżo je założyłem i narazie niech się ułożą :D niech nacieszę oczy. Może z czasem jak będę musiał coś poprawiać lakierniczo to wtedy może będą maźnięte na czarno. Teraz myślę o zrobieniu rozpórki tylnej.
Boombel
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Boombel »

Dawaj na czarno, tak mi się przynajmniej wydaje... Nie wiem czy da się zrobić tylko tak żeby nie było takich białych śladów po podkładzie jak będą odpryski po kamieniach??
heju
Świeżak
Kontakt:

Post autor: heju »

wydaje mi się że zawsze można użyć czarnego podkładu bo taki też przecież jest :D
Za wszystko zapłacisz kartą MasterCard... jazda własną Corsą bezcenna !! !! Smile
K I L L E R
Nowy
Kontakt:

Post autor: K I L L E R »

Ja bym nie malował progów od GSI, bo takie nie pomalowane były w oryginale i takie wyglądają najlepiej wg, mnie :oko: P{omalowane, albo będą miały odpryski albo inne historie będą się działy a wg. mnie tak jest dobrze. Na co przymocowałeś progi?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mihó
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Mihó »

:0 Nie wiem jak to zrobiłeś, że weszła Ci rozpórka i ufo... Jak przymierzałem się do dorabiania to widziałem że jest ciasno, ale bardzo fajnie jeśli się mieści
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Awatar użytkownika
Mihó
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Mihó »

:0 Nie wiem jak to zrobiłeś, że weszła Ci rozpórka i ufo... Jak przymierzałem się do dorabiania to widziałem że jest ciasno, ale bardzo fajnie jeśli się mieści

P.S. Mam nakładkę na wtrysk od Astry F/Corsy B gdybyś wolał coś takiego a nie ufo
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

emes125 pisze:P.S. Mam nakładkę na wtrysk od Astry F/Corsy B gdybyś wolał coś takiego a nie ufo
Jak widać firma OMP jak projektowała rozpórkę to ogarneła temat, że ktoś może nie zmieniać UFA i pasuje idealnie :D Musiałem tylko przepiąć dwie kości zamocowane na krawędzie komory dzielącej bo rozpórka je wypieła (tzn. napierał na nie i jedna się wypieła a druga wygieła kość) Temat ten już został ogarnięty i wszystko jest OK. Co do nakładki na wtrysk to bardzo chętnie tylko czy wejdzie na C14NZ ??

KILLER: Progi są przykręcone na blachowkręty od dołu a dodatkowo przyklejone na klej do szyb w miejscach gdzie powinny być zapinki oryginalne na progach metalowych.
heju
Świeżak
Kontakt:

Post autor: heju »

Mazur pasule więc możesz brać śmiało wtryski sę te same różnią się tylko środkiem! U mnie też taki śmiga i jest OK!
Za wszystko zapłacisz kartą MasterCard... jazda własną Corsą bezcenna !! !! Smile
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

Przed świętami (a Yaqub pewnie powie, że nawet w święta) moja Corsa nie mogła stać spokojnie bez przeprowadzania kolejnych poprawek.
1. oryginalny zegarek w zeszłym roku przemalowałem na biało a wskazówki na czerwono (ale tego było za mało) sprzedałem i kupiłem elektroniczny który niestety nie spełnił moich oczekiwań i w końcu zaadaptowałem odpowiedni zegarek który jest bliższy ideałowi. Wygląda teraz tak. Niestety wadą elektroniki jest fakt, że jak jest zimno to umiera i trzeba zegarek przestawiać. Ale na to też pewnie wymyślnę jakiś sposób.
Obrazek

2. Ramię wyceraczki również w końcu zostało zmienione. Kupiłem takie od Fiata Uno jednak było za długie. Skróciłem je i zespawałem, wyszlifowałem, zaszpachlowałem, zmatowiłem i pomalowałem najpierw podkładem i na końcu czarny mat :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

3. Zakupiłem trochę rzeczy które będą potrzebne do zmiany dolotu z UFO na stożek. Puszka pochodzi od emes125 może trochę odkształcona ale cała i sprawna. Z trzech rurek jakie zakupiłem na szrocie pasuje jedna niemal idealnie od Audi :) Zeszta elementów w drodze a inne dorabiają się. Jak to wyjdzie w praktyce już niebawem zaprezentuję :oko:
Obrazek

cdn.
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Kontakt:

Hej, jaki element seryjnego dolotu z corsy B potrzebujesz? Bo mam jeden rozczłonkowany i chętnie się tego pozbęde ;) m&m chwytak wychaczył więc jego nie ma.
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

tą rurkę masz może ??
Obrazek
jeśli tak to za ile byś ją sprzedał ??
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Kontakt:

rurka nie nadaje się do wysyłki ponieważ jest dziurawa :( a kleic nie ma co.
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

Żeby nie było, że w silniku się nic nie dzieje. Zmieniłem ufo na stożek.

Wrażenia z jazdy:
Silnik pracuje lepiej w dolnym zakresie obrotów, jest bardziej elastyczny, nie brakuje mu powietrza od dołu. Ciągnie aż miło, nie ma zadyszki jak czasem na starym ufo miało to miejsce. Ja mu w gaz ostro a on z pewnym opóźnieniem reagował, ale jest to wina konstrukcji ufa. W tej chwili ma się wrażenie, że silnik po przekroczeniu pewnych wyższych obrotów słabnie, ale może jest to złudzenie do tego jak ciągnie od dołu. Można by to sprawdzić na hamowni ale na razie się nie wybieram :(
Płytę grodzącą zrobiłem z aluminium i owinąlem ją dodatkowo od strony silnika folią izolacyjną tak więc ciepłe powietrze już się na pewno nie dostanie a dodatkowo chroni stożek przed brudem, pyłem i innymi nie pożądanymi zanieczyszczeniami.

Obrazek

Dodatkowo oczyściłem i pomalowałem mocowanie klapy silnika z pasem przednim.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

Sorry, że post pod postem, ale, zapraszam do obejrzenia filmiku z prac nad moją Corsą w wielkim skrócie :-D

już się poprawiłem :D
Ostatnio zmieniony 27 lis 2007, o 09:30 przez Mazur, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Mazur pisze:... zapraszam do obejrzenia filmiku z prac nad moją Corsą w wielkim skrucie :-D
:oko:

jesli chodzi o film to muza mnie zniszczyła :lol:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

rocky :grin:
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

Mazur pisze:
Obrazek
Ale masz fajną wersje w środku! Dokładnie taka była moja ostatnia CA. Baaardzo rzadko spotykana wersja! ;)
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Kontakt:

hehehe, dziękuję. Czy ta wersja była taka żadka w Polsce to nie wiem, teraz można na allegro takich sprowadzonych znaleść dość sporo. Kiedyś tyle ich u nas faktycznie mogło nie być bo były droższe. Jest to wersja JOY (były takie z dodatkami czerwonymi, zielonymi i żółtymi) dwie wersje siedzeń (kubełkowe albo zwykłe kanapowe), zegarów (z obrotkiem lub bez) skrznia 4 lub 5 biegowa. Teraz u mnie w środku trochę się pozmieniało. Na wiosnę odwierzę trochę temat :-D

więcej info na temat dokładnego wyposażenia CA, wersji, silników itd. znajdziesz w dziale download na stronie http://www.corsa-a.pl Sierak wstawił skany folderów które udało mi się ostatnio zakupić :-D
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

Mazur pisze:hehehe, dziękuję. Czy ta wersja była taka żadka w Polsce to nie wiem, teraz można na allegro takich sprowadzonych znaleść dość sporo. Kiedyś tyle ich u nas faktycznie mogło nie być bo były droższe. Jest to wersja JOY (były takie z dodatkami czerwonymi, zielonymi i żółtymi) dwie wersje siedzeń (kubełkowe albo zwykłe kanapowe), zegarów (z obrotkiem lub bez) skrznia 4 lub 5 biegowa. Teraz u mnie w środku trochę się pozmieniało. Na wiosnę odwierzę trochę temat :-D

więcej info na temat dokładnego wyposażenia CA, wersji, silników itd. znajdziesz w dziale download na stronie http://www.corsa-a.pl Sierak wstawił skany folderów które udało mi się ostatnio zakupić :-D
Dokładnie - to była wersja JOY z czerwoną tapicerką, kubełkami i 5biegową skrzynią. Dwa lata temu to była rzadkość ;)
Może znów corsa...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Projekty”