Corsa by Marko

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
Awatar użytkownika
Gesio_CB
Nowy
Imię: Grzegorz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Corsa by Wafel:]

Post autor: Gesio_CB »

Arteby beda pasowaly i dobrze wygladaly :) a co do kierunków to te i drugie pasuja do ciemnego auta,wiec obojetnie ktore wezniesz bedzie dobrze

a "Pan" to tak zartobliwie troche :-D (z kabaretu: "bedziesz pan zadowolony" :lol: )
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Super fura!
Mi sie bardzo podoba. Delikatnie i ze smakiem. bardzo cacy!

Ja bym sie w lampy nie bawil. Te angel eyesy wygladaja calkiem fajnie. Faktycznie czarne bylyby fajniejsze, ale nie zwykle arteby. Soczewka to soczewka!

Ja to bym pomyslal zamiast nad wieksza gleba, to na felgami w rozmiarze 15". Wtedy nad ziemia bedzie wystarczajaco praktycznie a schowa sie szczelina w nadkolu.

Ogolnie fajowy projekt!
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

jak juz masz soczewki to kupno zwyklych lamp bedzie krokiem w tyl, tak pod wzgledem stylistycznym jak i technicznym, wg mnie kupuj albo czarne angelsy czy inne soczweki, albo zostaw co masz.
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

No to chyba pierwsze takie lampki w klubie :)5 dobrze, że nie leksusy bo corsa swoje lata ma i nie ma jej na siłe co odmładzać a te co kupiłes bardzo fajnie sie prezentuja :)2 Zawieszenie juz jest, hamulce też ...... teraz czas na motorownie :oko: :grin: Bardzo fajne autko :)2
Wafel pisze:P.S ile to trzeba mieć postów na forum, i jaki staż żeby ubiegać się o lepkę? 40 postów i ...?
Tak na serio to trzeba sie tylko udzielać na forum, limit postów został ustawiony aby wykluczyć przypadkowych uzytkowników logujących sie tylko po lepke ;-)
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Marko
Nowy

Post autor: Marko »

Pirat: co do zmiany kółek na 15'' to może i bym chciał, ale wiąże się to z wieloma wydatkami (zakup felg+ opony + wymiana sprężyn s przodu bo przy -40 springach i kółeczku 15'' raczej nie ujadę daleko :oko: )
Mike: z tą motorownią dobry pomysł, no ale jak wiadomo to nie taka prosta sprawa... :-?
p.s no nie wiem czy pierwsza w klubie z tymi lampami, przecież nawet jeszcze lepki nie mam :oko: :-D heh 8)
, a co do lampeczek skoro tak mówicie to narazie zostaną angelsy chromy, bo czarne używki tak łatwo w rączki mi nie wpadną, a nowe to znów dodatkowa kasiora. :)
Ostatnio zmieniony 29 paź 2008, o 17:49 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Post autor: Ans »

czemu przy 15" i springach - 40 nie ujedziesz za daleko ? :P przy takim obnizeniu powinno sie jezdzic na luzie :) jak coś prujesz nadkola i jest LOW & FLOW :)2 :lol:
Obrazek
Audi Adrei Turbo PB :)
Marko
Nowy

Właśnie się zastanawiam nad zmianą oponek z 14'' na 15'' :-D zasadnicza dla mnie informacja czy zmienię to muszę wiedzieć czy przy zawiasie 40/40 wejdą 15'' w nadkola czy nie będzie obcierać (jakie oponki) :)
p.S Ans: póki co to wolałbym nie musieć ingerować w nadkola :P

Np. takie mi się podobają: (tak patrzę oczami wtobraźni :oko: )
http://www.moto.allegro.pl/item46167606 ... arnym.html
co o nich sądzicie
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

musisz patrzeć na et zeby bylo mniej wiecej 40-42 jak wiecej tez bedzie dobrze :) ja mam et42 na oponkach 195/50 i wchodza idealnie w nadkola sprawdzalem na glebie tez pieknie nic nie przyciera :P a wygląd in plus + :)2

p.s. Średnio polecałbym te felgi a pozatym ET za małe zdecydowanie obcierałoby na bank i nie wiem czy to nie jest jakas chinszczyzna ktora pogielaby sie na pierwszej lepszej dziurze mimo że lubuje sie w takich wzorach :) :P
Obrazek
Marko
Nowy

No ja mam teraz ET 35, no ale alusy jak widać 14'', opona idealnie chowa się też w nadkole, nic nie przyciera etc. Alusy do których link podałem wyżej mają ET 35, więc jak z nimi będzie.?? :D
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Et 35 nie da rady musi przycierac :P Et40 wzwyz musi byc inaczej nie wejda w nadkola :P
Obrazek
Marko
Nowy

Ok znalazłem wg. mnie w miarę ładne 3 komplety alusków:

http://www.moto.allegro.pl/show_item.ph ... %3C%2Fi%3E
http://www.moto.allegro.pl/item46564833 ... ijoin.html

które sądzicie będą najlepiej wyglądać na moim autku 8) bardzo liczę na Wasze opinie...Dodam że wszystkie mają ET 40.
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

no mogą być ale kurcze chińszczyzna :(
Obrazek
Marko
Nowy

no niestety, tylko takie znalazłem na allegro z ET 40, tak to wszystko 35 :( jak widać nie są to żadne firmówki :-? jak rozumiem tych nie kupować bo wywalę kasę w błoto..?
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

wiesz to jest tak ,że jak masz firmowa felge to pewnosc jakosci. Taka chinszczyzna zalozmy zalozysz opone na nizszym profilu wjedziesz w dziure z impetem ... i lipa . I krzywią sie jak cholera takze odradzam :( moze sa fajne przez jakis czas ale chyba tylko do auta pokazowego albo nie na nasze drogi :P ogolnie gumiarze mi mowili pokazujac konkretną felge racing line albo cos takiego w tym stylu, ze po prostu to tandeta po jednym sezonie nie ma gdzie odwaznikow kleic :P
Obrazek
Marko
Nowy

No widzę że sprawa zmiany alusków zostaje przełożona aż znajdzie się odpowiednia oferta, bo albo nie pasują, albo chińska tandeta, albo po prostu mi się nie podobają hmm...niestety nie wiem na tą chwilę kiedy się coś w tym "temacie" zmieni. Na zimę kupię jednak kółeczka stalowe 15-ki i zobaczę jak się śmiga na drodze. Póki co czekam na kierunki:czarne cleary. Nie wiem czy uda mi się coś jeszcze zrobić w tym roku, ale mam nadzieję że jeszcze troszkę się "pobawię" :psychol: ..hehe p.s jakich producentów felg polecacie, bo będę szukał i mam nadzieję że jak coś będzie ciekawego w równie ciekawej cenie to otrzymam info na PW, lub w inny sposób :Ppozdro
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

Przy et 38 tez nie bedzie tragedii, ale troche trzeba pogrzebac w nadkolach juuz :)
Awatar użytkownika
tomcores
Świeżak
Kontakt:

Post autor: tomcores »

Wszyscy Cię namawiają na 15". Masz przecież fajne fele i ja bym je na Twoim miejscu zostawił. Tylko większą glebę trzeba zastosować i będzie git :D Ja tam też mam 14" i nie narzekam. Ale skoro już chcesz na siłę szukać 15" to Borbet, Artec, OZ, Ronal, BBS, Aez, Dotz.
Obrazek
Marko
Nowy

Tomcores też podobają mi się moje Borbety, no ale tak szczerze przyznam że ta szpara między oponą a nadkolem mnie troszkę irytuje (ta z boku opony szczególnie) :oko: :-? tragedii oczywiście nie ma ale....
Skrycie muszę przyznać "troszkę" racji Porszakowi z tym że może powinienem ukierunkować się na 15'', a nie na glebę (to wszystko przez Porszaka, że w ogóle teraz planuję zmiany :oko: ). Co prawda już dawno mi to mówił Mike ale ja się uparłem i nie chciałem słuchać. :lol:
Piraciku ;-) poproszę o więcej szczegółów jeśli chodzi o przerabianie nadkoli przy ET38 (15''), dużo będzie tych przeróbek, czy może troszkę tu podpiłować i troszkę tam :oko: :-P ...(pytam na poważnie :)6 )
Tak ogólnie to wielkie dzięki za porady. Mam następną paczkę linków do felg:

http://www.allegro.pl/item470943939_ron ... ealne.html
czy
http://www.allegro.pl/item471037267_oka ... alusy.html
czy może
http://www.allegro.pl/item465981362_dot ... 4x100.html

jeśli możecie to looknijcie na nie,..które Wybralibyście, i dlaczego. Ja mam swojego cichego faworyta, ale to później powiem :oko:
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Wafel tu masz instrukcje Porszaka :P tak jak ja robie u siebie :)
viewtopic.php?f=66&t=61469
Obrazek
Marko
Nowy

Ans a co też przesiadasz się na 15-ki?? :oko: w każdym bądź razie dzięki za linka, teraz muszę sobie kupić takie nożyce jak Porszak, tylko się boję że zmasakruję ten błotnik/nadkole total :oko: :grin: haha
Może coś dodasz od siebie apro po tych felg do których podałem linki.

P.S prawdopodobnie jeszcze przed zimą zmienię te angele chromy na black. Kurde ale z kasy się wytrzepie że szok :psychol: , ale mam nadzieję że będzie warto :P
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

no ja mam 15 steinmetz st1 w ktorych jestem zakochany i to rarytasik , ale będzie gleba ok -50 takze trzeba podłubać bo teraz wyglada jak na rajd Paryż - Dakar :P a chciałem strasznie 16 wlozyc alee to sie jeszcze zrobi :D ja jestem fanatykiem 5 ramion w felgach chociaz inne tez sie zdarzaja ze mi sie zarabiscie podobają, te wszystkei 3 co podałeś mogą super wyglądać na autku
Obrazek
Marko
Nowy

wiem że mogą ładnie wyglądać :-D miałem nadzieję że się bardziej określisz co do tych alusków Ans :oko:
czy 1 czy 2, a może 3. :P Osobiście poważnie się zastanawiam nad aluskami z linka 1 lub 3, z ukierunkowaniem na na alusy kryjące się pod linkiem 3.
Awatar użytkownika
tomcores
Świeżak
Kontakt:

No nr 3 fajny:) Nr 2 na pewno by pasował bo ja mam taki wzór tylko, że Artec'a :)
Pierwsze mi się nie podobają:/
Co do wycinania nadkoli to możesz też je wyciąć gumówką :D ja tak robiłem z tyłu :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

ale wlasnie po to cialem nozycami bo szlifierka pod wplywem temp nisczysz ocynk. jak lubisz ruda to tnij szlifierka....
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Marko
Nowy

moment zamawiania alusków już coraz bliżej, ostatecznie wybiorę:

http://www.autox.pl/index.php?page=aluf ... &promocje= , albo
http://www.autox.pl/index.php?page=aluf ... &promocje=
ewentualnie:

co sądzicie o moim wyborze? jak wszystko pójdzie dobrze w przyszłym tygodniu na autku pojawią się czarne angele i kierunki clear black. p.s sry że Was tak zanudzam co do tych felg :P
Awatar użytkownika
DaroXE
Nowy
Imię: Darek
Kontakt:

Post autor: DaroXE »

Pierwszy wybór baaaaaaaardzo dobry :) świetnie prezentują sie na aucie ;) miałem je kiedys założone i polecam
Czarnulka... troche koni już to ma pod maską... :lol:
Awatar użytkownika
Zioo
Nowy
Imię: Adam
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Zioo »

mnie tam sie te 2gie podobaja :P
czarno-srebrne jakos mnie nie kreca bo pelno chińszczyzny takiej jezdzi...
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Te pierwsze wyglądają zacnie :P ale te ostatnie tez by sie fajnie prezentowały
Obrazek
Awatar użytkownika
tomcores
Świeżak
Kontakt:

Porszak pisze:ale wlasnie po to cialem nozycami bo szlifierka pod wplywem temp nisczysz ocynk. jak lubisz ruda to tnij szlifierka....
o tym nie wiedziałem :-? ale na szczęście nic nie wyszło, a od roku tak jeżdżę. Poza tym na wiosnę i tak mam zamiar zrobić blacharkę. Ale będę wiedział na przyszłość. To w takim razie tnij nożycami :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

tylko nie DEZENT N - brzydkie sa na zywo jak nei wiem. One tylko ladnie sie prezentuja w katalogu. W 16" wygladaja zle, a w 15" to istna tragedia!

A zobacz sobie AEZ XYLO - moim zdaniem sa megawypasione. U mnie wygladalo to tak:

viewtopic.php?f=47&t=43600

Sa bardzo podobne do Dezent V tylko maja wiecej szprych i ciekawszy kolor.

Z tych tanszych wzorow nie zastanawialbym sie nad dotz daytona, bo na zywo nawet w 16" wygladaja na malutkie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Projekty”