Corsa by Marko
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Corsa by Marko
Witam wszystkich Corsomaniaków
Chciałem wstępnie pokazać swoje wozidełko, i dokonane w nim na dzień dzisiejszy mody. Poniżej foto poglądowe (sry za jakość - niestety robione kom):
Krótki opis:
Opel Corsa B, rocznik 98, seryjnie autko posiada klimę, 2x Air Bag, wspomaganie, ABS, ponadto zostały dokonane następujące zmiany:
Silnik:
Niestety póki co seria, czyli 1.0 (szczurek )
Zawieszenie:
Amortyzatory Spax-a (z 21-stopniową regulacją twardości)
Springi Weitec-a 40/40
Hamulce:
Zaciski z Opla Vectry A
Tarcze wentylowane, nacinane Ate Power Disc (256/24mm)
Klocki Ate
Felgi:
Borbet 14'', 7J (przód i tył)
Opony: Continental Contisport - rozmiar 185/50
Na zewnątrz:
Lampy przód: Angel Eyes (Chrom)
Lampy tył: Red Clear
Grill JOM-a
Plany:
Centralny zamek
Zastanawiam się nad pomalowaniem plastików pod kolor auta
Zastanawiam się nad przyciemnieniem szybek
W przyszłości "jakiś" swapik
i podłubię coś wewnątrz autka bo narazie total seria
rozpórka na przód
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie, porady co warto jeszcze zmienić etc.
P.S Wielkie dzięki dla Mike i Klariego za konsultacje... pozdro
Chciałem wstępnie pokazać swoje wozidełko, i dokonane w nim na dzień dzisiejszy mody. Poniżej foto poglądowe (sry za jakość - niestety robione kom):
Krótki opis:
Opel Corsa B, rocznik 98, seryjnie autko posiada klimę, 2x Air Bag, wspomaganie, ABS, ponadto zostały dokonane następujące zmiany:
Silnik:
Niestety póki co seria, czyli 1.0 (szczurek )
Zawieszenie:
Amortyzatory Spax-a (z 21-stopniową regulacją twardości)
Springi Weitec-a 40/40
Hamulce:
Zaciski z Opla Vectry A
Tarcze wentylowane, nacinane Ate Power Disc (256/24mm)
Klocki Ate
Felgi:
Borbet 14'', 7J (przód i tył)
Opony: Continental Contisport - rozmiar 185/50
Na zewnątrz:
Lampy przód: Angel Eyes (Chrom)
Lampy tył: Red Clear
Grill JOM-a
Plany:
Centralny zamek
Zastanawiam się nad pomalowaniem plastików pod kolor auta
Zastanawiam się nad przyciemnieniem szybek
W przyszłości "jakiś" swapik
i podłubię coś wewnątrz autka bo narazie total seria
rozpórka na przód
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie, porady co warto jeszcze zmienić etc.
P.S Wielkie dzięki dla Mike i Klariego za konsultacje... pozdro
Ostatnio zmieniony 21 lip 2009, o 20:21 przez Marko, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Świeżak
Re: Corsa by Wafel:]
co do centralnego zamka.jesli masz zamiar kupic uniwersalny, to moge Ci powiedziec ze przed Toba troche pracy zeby go zalozyc(czytaj przeciagnac kable z kabiny do drzwi )
Ogolnie projekt jak narazie idzie w dobrym kierunku
Ogolnie projekt jak narazie idzie w dobrym kierunku
X14XE sport edition
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
zrób i wrzuć jakieś lepsze zdjęcia, bo na powyższym mało widać, a zapowiada się ładna corsa
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
wrzucaj foty
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Gesio_CB
- Nowy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Piekne sa te clary z tylu pasuja praktycznie do kazdego koloru, musze takie miec
-
- Nowy
No w sumie to mój najświeższy nabytek , i też mi się podobają, na pewno bardziej niż "otrzepane" lexusy
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Lampy tył okWafel pisze:No w sumie to mój najświeższy nabytek , i też mi się podobają, na pewno bardziej niż "otrzepane" lexusy
Można wiedzieć skąd kupowałeś ? allegro czy jakieś ciągnięte z zagranicy ?
Przód rzecz gustu ale z czarnym środkiem prezentowały by się lepiej.
STOP Pijanym kierowcom
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
fajnie sie zapowiada. ta gleba jakas mala jak na 40mm, a moze to przez male kola tak sie wydaje. fajne kolka,swiatla, brakuje lotki na tyl i koniecznie zrob cos z plastikami zeby byly czarne, a nie szare
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Ladne autko, zapowiada sie dobrze, bawisz sie ladnie kurcze tak patrze na ta Twoja CB to jak bym widział swojego parcha dobrze jest, oby tak dalej...
-
- Nowy
Dzięki za komentarze,w większości myślę że pozytywne
D12:Światła (tył) kupiłem w firmie AB-Tuning z siedzibą w Knurowie - cena 269zł (odbiór osobisty), na Allegro również sprzedają, ale wiadomo dochodzą koszta przesyłki (14,0zł), a że miałem "żabi skok" do sklepu to lux
Co do świateł czarnych angel eyes-ów to bardzo możliwe Bear że może i lepiej by się prezentowały niż chromy
Porszak: Co do gleby długo się zastanawiałem nad przodem czy dać 40 czy 60mm obniżenia, lecz rozsądek zwyciężył (przynajmniej póki co) Przez wzgląd na fakt że nie mam obecnie gwintu dałem 40mm i nie mam problemu teraz z włożeniem oponek zimowych 165/65 (co prawda prawie na styk ale wchodzą)
W rzeczywistości jednak gleba jest troszkę mniejsza niż na zdjęciach (no cóż takie złudzenie... ).
Zapewniam jednak że autko w realu prezentuje się dużo lepiej niż na tych fotach
Co do koloru plastików... sry ale autko na tych zdjęciach jest delikatnie mówiąc brudne, wiecie jak to jest jak się nie ma chlapaczy, a tutaj taki kapeć...bok autka czystością nie grzeszy i plastiki też. a ostatnio też kiepsko z czasem żeby umyć
P.S ile to trzeba mieć postów na forum, i jaki staż żeby ubiegać się o lepkę? 40 postów i ...? .. pozdro
D12:Światła (tył) kupiłem w firmie AB-Tuning z siedzibą w Knurowie - cena 269zł (odbiór osobisty), na Allegro również sprzedają, ale wiadomo dochodzą koszta przesyłki (14,0zł), a że miałem "żabi skok" do sklepu to lux
Co do świateł czarnych angel eyes-ów to bardzo możliwe Bear że może i lepiej by się prezentowały niż chromy
Porszak: Co do gleby długo się zastanawiałem nad przodem czy dać 40 czy 60mm obniżenia, lecz rozsądek zwyciężył (przynajmniej póki co) Przez wzgląd na fakt że nie mam obecnie gwintu dałem 40mm i nie mam problemu teraz z włożeniem oponek zimowych 165/65 (co prawda prawie na styk ale wchodzą)
W rzeczywistości jednak gleba jest troszkę mniejsza niż na zdjęciach (no cóż takie złudzenie... ).
Zapewniam jednak że autko w realu prezentuje się dużo lepiej niż na tych fotach
Co do koloru plastików... sry ale autko na tych zdjęciach jest delikatnie mówiąc brudne, wiecie jak to jest jak się nie ma chlapaczy, a tutaj taki kapeć...bok autka czystością nie grzeszy i plastiki też. a ostatnio też kiepsko z czasem żeby umyć
P.S ile to trzeba mieć postów na forum, i jaki staż żeby ubiegać się o lepkę? 40 postów i ...? .. pozdro
Ostatnio zmieniony 26 paź 2008, o 16:22 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz.
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
przednie lampy na pewno lepiej by w wersji black wyglądały, do tego boczny kierunek wypadałoby wymienić, a poza tym to bardzo ładna corsa
-
- Nowy
No cóż widzę że drugi głoś Stelmiego za angel eyes black, no ale na razie muszę zostawić chromy, szkoda mi wydawać 470zeta na black (ale mam nadzieję że z tymi chromami aż takiej tragedii nie ma ), wolę za to kupić np. rozpórkę przednią sparco
Stelmi co proponujesz jeśli chodzi o przednie kierunkowskazy, jak Sądzicie będzie wyglądać ta Corsa z pomalowanymi pod kolor auta plastikami, a może lepiej zostawić te czarne (na razie są siwe - trzeba je czymś przetrzeć), no i zastanawiam się nad tą loteczką, szczerze do której niestety jakoś nie mam przekonania - sry ale jakoś lotki osobiście mi się nie podobają (tak jak i wiele rzeczy), hmm może dla tego że nie jestem zagorzałym fanem ospojlerowywania autka
p.s dzięki za miłe komenty, za te mniej miłe też :
Stelmi co proponujesz jeśli chodzi o przednie kierunkowskazy, jak Sądzicie będzie wyglądać ta Corsa z pomalowanymi pod kolor auta plastikami, a może lepiej zostawić te czarne (na razie są siwe - trzeba je czymś przetrzeć), no i zastanawiam się nad tą loteczką, szczerze do której niestety jakoś nie mam przekonania - sry ale jakoś lotki osobiście mi się nie podobają (tak jak i wiele rzeczy), hmm może dla tego że nie jestem zagorzałym fanem ospojlerowywania autka
p.s dzięki za miłe komenty, za te mniej miłe też :
- Gesio_CB
- Nowy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Tansze od angel sa Arteby a wygladaja tez super
A lotke to jak kto woli, duzo ludzi sobie ja zalozylo, ja tez nie mialem dawac ale okazyjnie sie trafila wiec na wiosne bedzie na miejscu
No i plastiki w kolorze beda lepiej wygladac (to takie male rady )
A lotke to jak kto woli, duzo ludzi sobie ja zalozylo, ja tez nie mialem dawac ale okazyjnie sie trafila wiec na wiosne bedzie na miejscu
No i plastiki w kolorze beda lepiej wygladac (to takie male rady )
- tomcores
- Świeżak
- Kontakt:
Mi się bardzo podoba. Może dlatego, że wygląda prawie jak moja:-)
Światła z tyłu są super też się zastanawiałem nad ich kupnem.
No i koledzy mają rację, z przodu przy tym kolorze auta lampy black.
I plastiki koniecznie w kolor. Ja będę malował na początku przyszłego roku
bo wkurzają mnie 'czarne' plastiki w kolorze szarym.
powodzenia
Światła z tyłu są super też się zastanawiałem nad ich kupnem.
No i koledzy mają rację, z przodu przy tym kolorze auta lampy black.
I plastiki koniecznie w kolor. Ja będę malował na początku przyszłego roku
bo wkurzają mnie 'czarne' plastiki w kolorze szarym.
powodzenia
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Hehe, ja niedługo bede ściągał moje angel black wiec moge Ci je wtedy puścić za jakies drobne pieniazki symboliczne tam co do kierunku to auto jest ciemne wiec jakic ciemny clear albo usunąć je calkiem :p Mowisz o glebie, ja u siebie mam 60 glebe i na zimę zakładam oryginalne oplowskie 14" z oponami 165/60 o ile pamietam albo .../65. I uwierz nie ma problemu plastiki kwestia gustu... Popatrz na auto Porszaka, a patrz np na moje, czy wielu innych ludzi... To juz zależy bo Ci sie podoba pozdro i powodzenia
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
jeżeli chodzi o boczne kierunkowskazy to na pewno nie pomarańczowe, nie wiem co ci się podoba, może jakieś cleary albo dymne (dymne chyba by ładniejsze były nawet na ciemnym aucie)Wafel pisze:Stelmi co proponujesz jeśli chodzi o przednie kierunkowskazy
-
- Nowy
Bear symboliczną kasę mówisz, ciekawy jestem co to znaczy symboliczna plastiki zapewne będą malowane na wiosnę, no i oczywiście przyjdą jakieś inne kierunki, ale jakie to jeszcze nie wiem .... co do lotki to ekhem co zrobić..., nie podoba mi się ten "gadżet" , więc na razie jej nie będzie.
Tomcores dokładnie wiem o czym mówisz z tymi czarnymi plastikami w kolorze szarym ( brawo dla Porszaka za spostrzegawczość)...
Tomcores dokładnie wiem o czym mówisz z tymi czarnymi plastikami w kolorze szarym ( brawo dla Porszaka za spostrzegawczość)...
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
przyjemnie wyglada zawsze chcialem wiedziec jak wygladaja te cleary z tylu na ciemnym aucie i sa calkiem calkiem ale zostane przy swoich
jezeli chodzi o te kierunki to dymione clear beda pasowaly
a co do lotki to na wiosne (albo nawet wczesniej) bede sciagal swoja, wiec bedzie na sell
jezeli chodzi o te kierunki to dymione clear beda pasowaly
a co do lotki to na wiosne (albo nawet wczesniej) bede sciagal swoja, wiec bedzie na sell
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
- Ans
- Nowy
No corsina wygląda bardzo miło za sprawą super koloru tez te lampeczki z tylu na zywo super wyglądają
Audi Adrei Turbo PB
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Hehe, no nie ma co gadać na razie o tej symbolicznej kasie bo jeszcze troszke jest czasu zanim je ściągnę chyba ze to moge zamienić na arteby to od razu pozdro i sorry za OT
-
- Nowy
Nie no spoko, ale jak coś to w tej sprawie Bear_ wal do mnie na PW (jak będziesz miał na sell), myślę że się dogadamy, póki co zostaną te co są p.s można gdzieś w sieci znaleźć kierunki: ciemne/dymione clear?
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
http://aukcjewp.wp.pl/search.php?string=corsa+clear (corsa clear w allegro... ) i masz do wyboru do koloru ...
ten sklep akurat widze nie ma swoich wystawionych ale ja mam linka bo bede zamawial wlasnie te http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=457764079 bo elegancko pasuja do dymionych MHW u mnie
ten sklep akurat widze nie ma swoich wystawionych ale ja mam linka bo bede zamawial wlasnie te http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=457764079 bo elegancko pasuja do dymionych MHW u mnie
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
biale kierunki, ale o takiej samej strukturze "szkielka" u mnie w sklepach sa po 7zl/szt. biale kierunki wystepowaly w CC chyba oryginalnie
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
zgadza siePorszak pisze:biale kierunki wystepowaly w CC chyba oryginalnie
Blue Corsa
koni kit on board
koni kit on board
-
- Nowy
Tak się właśnie zastanawiam czy te nie będą pasować:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=462576470
co sądzicie..?
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=462576470
co sądzicie..?
-
- Nowy
Chciałem się Was poradzić, zastanawiam się nad ewentualną zmianą światełek na czarne arteby Nie wiem dlaczego ale po przeglądnięciu wielu zdjątek corsiar B w ciemnych kolorach (czarne, granatowe etc.), które mają założone czarne angel eyes-y po prostu łagodnie mówiąc średnio mi się podobają , szczerze to chyba lepiej wyglądają moje obecne chromy (to tylko takie moje osobiste wrażenie ). Co o tym sądzicie (generalnie chodzi mi o te arteby czy warto je założyć zamiast obecnych angel eyesów chrom).
Czasami zastanawiam się też nad bad lookiem bo nie ukrywam że podoba mi się, ale mój zapał zawsze ostudza konieczność ingerowania w "blachę".
Hmm.. możecie mi powiedzieć czy lampy poniższe są to czarne arteby??
http://www.allegro.pl/item460658286_ope ... uning.html
http://www.allegro.pl/item463515655_ope ... uning.html?dzięki
Czasami zastanawiam się też nad bad lookiem bo nie ukrywam że podoba mi się, ale mój zapał zawsze ostudza konieczność ingerowania w "blachę".
Hmm.. możecie mi powiedzieć czy lampy poniższe są to czarne arteby??
http://www.allegro.pl/item460658286_ope ... uning.html
http://www.allegro.pl/item463515655_ope ... uning.html?dzięki
-
- Nowy
Gesio mogłeś bardziej rozwinąć swoją wypowiedz miałem nadzieję że dowiem się czy przy tym autku będą one pasowały i dobrze wyglądały. Hmm... lepiej niż Angel Eyes Black, gorzej..? lepiej/gorzej niż obecne moje chromy? ...ok kończę przynudzać powiem jeszcze że niebawem pojawią się jakieś kierunki myślę że black clear, lub clear-y dymne (co powiecie, które lepsze )
P.S jaki znów Pan :0....
P.S jaki znów Pan :0....