No Corsa na chwile obecną jest u mojego mechanika, celem wizyty wyeliminowanie wycieków oleju od strony rozrządu - simering na wale , jak i również od strony składania skrzyni z silnikiem (ale to trochę potrwa).
Odmę biegnącą od pokrywy do dołu silnika oczyściłem z tzw. masła i Corsa o niebo lepiej wkręca się na obroty.
Najpierw wymiana od strony rozrządu, i eliminacja ewentualnych wycieków od tej strony.
Następnie zamiast minerału 15w40 (na takim oleju ją kupiłem) zalany zostanie półsyntetyk 10w40 VALVOLINE MaX LIFE.
Kolejnym etapem po zlikwidowaniu wycieków będzie układ dolotowy tzn. stożek i doprowadzenie zimnego powietrza, planuje też odłączyć odme od dolotu, zatkać dziurę w dolocie przed przepustnicą a na wężyku od odmy założyć filterek na odmę lub puścić wszystko przez oil catch tanka.
A na chwile obecną na CORSIE zawitały felgi Viper By Rial 15 cali et 37 z oponami Bridgestone i Continental 175/55, a felgi Aluett białe z polerowanym rantem są na sprzedaż.
A co do szprychowych felg to kuszą mnie OZ SUperturismo, ale niestety koszta nie pozwalają, zarabiając miesięcznie 1000