Project 500/1000 - Fifo
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: Project 500/1000 - Fifo
byc moze widziałeś, byc moze nie. w kolejnych postach jeszcze jakieś linki sa
http://www.racingforum.pl/index.php?sho ... &p=1031733
http://www.racingforum.pl/index.php?sho ... &p=1031733
- Fifo
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Porszak ogólnie temat QSV znany mi jest m.in bezpośrednio z supraforums.com, ale i ten topik na rf.pl widziałem. W nim jest m.in własnie odniesienie do supraforums.com. Mnie zastanawia natomiast czy to się pod wpływem długiego działania wysokiej temperatury nie będzie zacierac i rozszczelniać na ośce. Zresztą już teraz ciekawi mnie jak to jest uszczelniane, bo jak środkiem polecą spaliny ponad 900stC to za wiele znanych mi uszczelnień tego nie wytrzyma.
!markos, fajne w kolektorze jest to, ze jest żeliwny - zdecydowanie jak najbardziej solidny = nie pęka, pasuje bez problemu i jest kompaktowy. Ja chce mieć auto, którym zrobie podobnie jak Corsa sporo km i nie bedę miał problemu, że coś pęknie i się wysra. Ma byc mozliwie najmniej awaryjnie. Corsa z tego co wiem jeździ do dzisiaj i chłopaki ją łomotają i nic się nie sypie. BMW ma być takie samo. Dlatego po zastanowieniu zrezygnowałem z rurowego (choć tych juz sporo przewałkowałem, w ubiegłym roku nawet kilka w JZ-tach własnie i w sumie wiem co zrobić, żeby wyeliminowac jego bolączki). Niemniej jednak te rurowe nigdy go końca dobrze nie pasują i nawet po owinięciu jest kawał grzejnika pod maską.
A wtryski w istocie otwieraja dodatkowe możliwości
!markos, fajne w kolektorze jest to, ze jest żeliwny - zdecydowanie jak najbardziej solidny = nie pęka, pasuje bez problemu i jest kompaktowy. Ja chce mieć auto, którym zrobie podobnie jak Corsa sporo km i nie bedę miał problemu, że coś pęknie i się wysra. Ma byc mozliwie najmniej awaryjnie. Corsa z tego co wiem jeździ do dzisiaj i chłopaki ją łomotają i nic się nie sypie. BMW ma być takie samo. Dlatego po zastanowieniu zrezygnowałem z rurowego (choć tych juz sporo przewałkowałem, w ubiegłym roku nawet kilka w JZ-tach własnie i w sumie wiem co zrobić, żeby wyeliminowac jego bolączki). Niemniej jednak te rurowe nigdy go końca dobrze nie pasują i nawet po owinięciu jest kawał grzejnika pod maską.
A wtryski w istocie otwieraja dodatkowe możliwości

CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Wielkiego postępu w pracach nad autem nie ma, z braku czasu i masy pracy jaka mamy w firmie z autami klientów, ale coś tam małymi kroczkami się do przodu rusza
Zrobiłem szybki przegląd silnika i zacząłem wymieniać pocące się uszczelki, na pierwszy ogień poszła misa olejowa:

Ponadto robi się układ paliwowy, rozmierzyłem dokładnie jak przerobić tunel pod skrzynie z 350z i troche ściane grodziową, ale tak, żeby w dalszym ciągu siadała seryjna nagrzewnica. Urodziło mi się kilka nowych koncepcji do zrobienia w aucie i krok milowy
zamontowałem sobie wreszcie fotel. Jest buda, są koła, jest jakas kiera i jest fotel. Wreszcie samochód przypomina samochód, można zasiąść za sterami

Pozdr.

Zrobiłem szybki przegląd silnika i zacząłem wymieniać pocące się uszczelki, na pierwszy ogień poszła misa olejowa:

Ponadto robi się układ paliwowy, rozmierzyłem dokładnie jak przerobić tunel pod skrzynie z 350z i troche ściane grodziową, ale tak, żeby w dalszym ciągu siadała seryjna nagrzewnica. Urodziło mi się kilka nowych koncepcji do zrobienia w aucie i krok milowy

Pozdr.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- Porszak
- Support Team Leader
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
no to brakuje Ci podłogi Flinstona, skoro jezdzić mozna, a silnik obok:), co ta za pakunek zafoliowany za fotelem leży?
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
To sa chyba blotniki, ten pakunek 
Fifo, auto juz teraz robi wrazenie. Nie wiem czemu ale ja bardziej lubie foty z prac, jak juz gotowego auta
A... Widziales ze ktos Ci pedzlem namalowal na fotelu Twoj nick...

Fifo, auto juz teraz robi wrazenie. Nie wiem czemu ale ja bardziej lubie foty z prac, jak juz gotowego auta

A... Widziales ze ktos Ci pedzlem namalowal na fotelu Twoj nick...

- Peter
- Nowy
- Imię: Piotr
Klatka pełen profi jeszcze tylko pomalować i będzie super ...
Fifo kubełek z jakiej firmy??
Czy twój nick jest wychawtowany czy nadruk ??
Fifo kubełek z jakiej firmy??
Czy twój nick jest wychawtowany czy nadruk ??
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Kubełek to w istocie Mirco, model ST, na prawy pójdzie tez Mirco, tyle, ze WRC i tez z moim nickiem bo oba jeździły w Corsie, z tym, ze WRC jest dla mnie troche za waski w ramionach, dlatego kupiłem ST.
Nick jest wyszyty
Klatka jest na prawde profi, dlatego IRECO polecam goraco. Ceny przystepne a robota super, spawy jak z automatu i wszystko idealnie wkomponowane w auto.
Pakunek z tyłu to błotniki przednie z laminatu, a na dachu widac róg zapakowane maski równiez z laminatu. Generalnie przy ciezkim silniku, przyda się cos lekkiego na przodzie.
Porszak - brawo za spostrzegawczośc, Bear - zagraj w Totka, jak Ci tak dobrze zgadywanie idzie
Porszak - podłoga Flinstona była jak kupiłem auto...a widzisz, mogłem nie naprawiać to już mógłbym śmigac
Nick jest wyszyty

Klatka jest na prawde profi, dlatego IRECO polecam goraco. Ceny przystepne a robota super, spawy jak z automatu i wszystko idealnie wkomponowane w auto.
Pakunek z tyłu to błotniki przednie z laminatu, a na dachu widac róg zapakowane maski równiez z laminatu. Generalnie przy ciezkim silniku, przyda się cos lekkiego na przodzie.
Porszak - brawo za spostrzegawczośc, Bear - zagraj w Totka, jak Ci tak dobrze zgadywanie idzie

Porszak - podłoga Flinstona była jak kupiłem auto...a widzisz, mogłem nie naprawiać to już mógłbym śmigac

www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt: