Corsa B by KRYSTEX
-
- Świeżak
- Imię: Kuba
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Corsa B by KRYSTEX
opis auta zacny i generalnie ogrom pracy wlozony po opisie ale fotki nie dzialaja ;/
duzo pewnie zaoszczedziles robiac to na wlasna reke i to sie ceni! sam bym dopiescil moj dupowoz ale kurcze pod blokiem ciezko
duzo pewnie zaoszczedziles robiac to na wlasna reke i to sie ceni! sam bym dopiescil moj dupowoz ale kurcze pod blokiem ciezko
-
- Świeżak
- Imię: Krystian
Oczywiście Auto w mojej koncepcji i zamyśle miało być bez niej, bo mi się bardziej podoba, a jak mi się odwidzi to w każdej chwili ją mogę założyć.
-
- Świeżak
Chyba internety nie chcą ukazać zdjęć mojej Corsy Teraz muszą działać, także lookać, oceniać i komentować.
-
- Świeżak
dzialaja
Corsiwa ladna ale brudna doszykowana to najwazniejsze, ale lepiej z lotka sie prezenci dobrze wyglada ten czarny znaczek chyba sobie strzele przydalby sie jeszcze czarny znaczek na tyle ;D
co masz z sierpem i zderzakiem?? wkrety tam chyba widze
Corsiwa ladna ale brudna doszykowana to najwazniejsze, ale lepiej z lotka sie prezenci dobrze wyglada ten czarny znaczek chyba sobie strzele przydalby sie jeszcze czarny znaczek na tyle ;D
co masz z sierpem i zderzakiem?? wkrety tam chyba widze
-
- Świeżak
Brudne, bo dopiero co z sylwestra wróciło na zdjęciach Będą zdjęcia po myciu.
Dobrze widzisz, są wkręty.. To jeszcze pozostałość po poprzednim właścicielu. Niestety ślizgi zderzaka są urwane i nie da się go dobrze przymocować i aby dobrze wszystko spasować ktoś wkręcił wkręty.. Ja to trochę udoskonaliłem i jest jak jest. Zamalowane na czarno, nie widać ich za bardzo i jest okay. Najważniejsze, że zderzak nie odstaje nigdzie i dobrze siedzi
Dobrze widzisz, są wkręty.. To jeszcze pozostałość po poprzednim właścicielu. Niestety ślizgi zderzaka są urwane i nie da się go dobrze przymocować i aby dobrze wszystko spasować ktoś wkręcił wkręty.. Ja to trochę udoskonaliłem i jest jak jest. Zamalowane na czarno, nie widać ich za bardzo i jest okay. Najważniejsze, że zderzak nie odstaje nigdzie i dobrze siedzi
-
- Świeżak
mam nadzieje ze cos kminisz z nowym sierpem i zderzaczkiem?:)
na tym etapie kminisz jakies grubsze mody (stylistyczne)?
na tym etapie kminisz jakies grubsze mody (stylistyczne)?
-
- Świeżak
Powiem Ci, że dobrze jest zrobione, najlepiej jak się dało. Nie da się tego skleić ani nic, bo po prostu się urwie w końcu od wibracji.
Jeśli chodzi o plany co do wyglądu auta to raczej się już nic nie zmieni, to co chciałem to zrealizowałem i wygląda naprawdę przyjemnie. Nie chcę inwestować dużych pieniędzy w jakieś tuningi czy zmiany, ponieważ auto przed końcem tego roku idzie na sprzedaż, gdyż nie jest to mój docelowy pojazd. W planach było Audi A3 1.8T, nawet byłem parę oglądać jednak nie były to rodzynki i trafiła się Corsinka,zakochałem się w jej wyposażeniu, więc się na nią skusiłem
Jeśli chodzi o plany co do wyglądu auta to raczej się już nic nie zmieni, to co chciałem to zrealizowałem i wygląda naprawdę przyjemnie. Nie chcę inwestować dużych pieniędzy w jakieś tuningi czy zmiany, ponieważ auto przed końcem tego roku idzie na sprzedaż, gdyż nie jest to mój docelowy pojazd. W planach było Audi A3 1.8T, nawet byłem parę oglądać jednak nie były to rodzynki i trafiła się Corsinka,zakochałem się w jej wyposażeniu, więc się na nią skusiłem
-
- Świeżak
Widze ze plany zakupowe co do auta masz podobne co ja tyle ze ja 1.9 w tdiku
Ale poki Corsina jezdzi to jezdzi
Ale poki Corsina jezdzi to jezdzi
-
- Świeżak
U mnie TDI też jest brane pod uwagę, tylko najlepiej ta 130-to konna wersja, o oznaczeniu ASZ, najlepiej z 6 skrzynią a o quattro już nawet nie wspominam. Wszystko zależy jak będzie z kasą, jakie będą ceny paliw itp.
Co do jazdy Corsiwy to jeździ i pojeździ jeszcze długo, długo.. Podłoga i wszystkie wzmocnienia są teraz jak nowe Silniczek też jest w naprawdę fajnym stanie.
Z ciekawostki dodam jeszcze, że podczas wymiany termostatu na nowy, odkryłem, że stary termostat był jeszcze oryginalny, z 96 roku.
Co do jazdy Corsiwy to jeździ i pojeździ jeszcze długo, długo.. Podłoga i wszystkie wzmocnienia są teraz jak nowe Silniczek też jest w naprawdę fajnym stanie.
Z ciekawostki dodam jeszcze, że podczas wymiany termostatu na nowy, odkryłem, że stary termostat był jeszcze oryginalny, z 96 roku.
-
- Świeżak
Stary... obojetnie co robie w aucie wyjmuje ori GM z roku 98/99 xD nawet szczeki w bebnach mialem oznaczenie GM (tak mi majster mowil), tlumiki rowniez mam ori xD takze nikt nie grzebal wczesniej
co do planowanego zakupu to wlasnie takie A3 mam upatrzone od znajomego w pakiecie S-line 2003 rocznik moc podniesiona programem do 150 koni i 6 skrzynia bajeczka jazda
u mnie Corsa zostanie jako drugie w rodzinie gdyz dziewczyna bedzie sobie nia smigac do pracy a ja poki co mam otrzymac (a raczej my) passka 2003 wlasnie z takim silnikiem i skrzynia. Jazda takim autem to poezja. Super elastyczny motor
co do planowanego zakupu to wlasnie takie A3 mam upatrzone od znajomego w pakiecie S-line 2003 rocznik moc podniesiona programem do 150 koni i 6 skrzynia bajeczka jazda
u mnie Corsa zostanie jako drugie w rodzinie gdyz dziewczyna bedzie sobie nia smigac do pracy a ja poki co mam otrzymac (a raczej my) passka 2003 wlasnie z takim silnikiem i skrzynia. Jazda takim autem to poezja. Super elastyczny motor
-
- Świeżak
Mam w domu jedno auto ze stajni VAG'a i właśnie TDI, jazda to naprawdę przyjemność. Na dodatek to spalanie
Teraz mała porcja zdjęć z dzisiaj, niestety auto znowu brudne.. Było myte ale mieszkam na wsi i brudne auto, w taką pogodę jaką mamy teraz jest nieuniknione.
Teraz mała porcja zdjęć z dzisiaj, niestety auto znowu brudne.. Było myte ale mieszkam na wsi i brudne auto, w taką pogodę jaką mamy teraz jest nieuniknione.
- Bartek_gutek
- Nowy
- Imię: Bartek
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Z opisu wynika że kawał pracy został przy Corsie zrobiony, fajnie.
A progów dlaczego pod kolor budy nie trysnąłeś??
Widzę że masz "goły" akumulator, ja zakupiłem ostatnio pokrowiec na akumulator, bo wiadomo jak to w Corsie jest, cały czas narażony na warunki atmosferyczne
Taki kupiłem bo jest jedyny godny uwagi.
http://allegro.pl/pokrowiec-ocieplacz-n ... 23545.html
Polecam, naprawde się sprawuje, taka głupota a ułatwia rozruch w zimie.
A progów dlaczego pod kolor budy nie trysnąłeś??
Widzę że masz "goły" akumulator, ja zakupiłem ostatnio pokrowiec na akumulator, bo wiadomo jak to w Corsie jest, cały czas narażony na warunki atmosferyczne
Taki kupiłem bo jest jedyny godny uwagi.
http://allegro.pl/pokrowiec-ocieplacz-n ... 23545.html
Polecam, naprawde się sprawuje, taka głupota a ułatwia rozruch w zimie.
-
- Świeżak
Właśnie mam podobny pokrowiec w Vectrze i naprawdę super sprawa. Póki co sobie akumulator osłoniłem dobrze przed wilgocią (nie ma na zdjęciach) i jak na razie będzie git, a na noc i tak auto jest garażowane, także mróz nie jest Biedronie straszny. Z resztą aktualnie zimy nie widać
Progów nie prysnąłem pod kolor, ponieważ stwierdziłem, że dół zrobię sobie na czarno i jest git
Progów nie prysnąłem pod kolor, ponieważ stwierdziłem, że dół zrobię sobie na czarno i jest git
- kasmarkos
- Nowy
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 1 raz
- Kontakt:
Duzo dobrej roboty u siebie robie to samo i wiem ile to pracy kosztuje. Czemu zdjales tylny daszek z klapy ??
-
- Świeżak
Jakoś bardziej mi podchodzi bez tylnej loty, chociaż dużo ludzi mi mówi abym właśnie ją założył, bo fajniej tyłek wygląda jak właśnie jest.
- olekr21
- Nowy
- Imię: Aleksander
mi też jakoś zawsze tył corsy bardziej pasował taki seryjny zaokrąglony bez lotki. ale irmiego możesz gdzieś teraz za dobrą kasę pogonić
-
- Świeżak
Małe odświeżenie tematu, bo dawno nic nie pisałem. Jakiś czas temu wyleciała tylna wycieraczka wraz z silniczkiem, antena od radia poszła out, ponieważ z niego nie korzystam oraz pokrywa silnika została pomalowana w czarny mat. Trochę zdjęć całego autka
http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/ga ... 498/1#zdj3
http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/ga ... 498/1#zdj3