Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
to ja już nic nie wiem. mi same rogi licznika nie przeszkadzają tylko coś głębiej i nie wiem co. jak spiłuje rogi to mi nic nie da. Coś jeszcze trzeba spiłować..... nie chce go pchać na siłe bo później nie wyciągnę.
szkoda że nie masz zdjęć z montarzu
zobaczymy jutro, może coś wykombinuje
Kurcze dopadłem wczoraj żarówki na szrocie (trzy małe i jeną ta dużą) z oprawkami i normalnie nie świecą bo cosik w instalacji się pokićkało mojemu koledze. Dzisiaj będę usuwał problem więc jak rozbiore licznik to zrobie fotki co i jak tam w środku podciąłem i podpiąłem. Może nawet zrobie fotki kostek gdzie i jaki kabelek powinien iść (ciekawe czy wyjdą).
Dzis własnie zakupiłem licznik DIGITALA.. chciałbym go jakos załozyc do mojej corsy A (gaznik) co musze zrobic?? kupic na jakims szrocie kostki z kadeta jakiegos i impulsator??(bedzie pasowac z innych modeli opla??)
ThomasTsT pisze:Dzis własnie zakupiłem licznik DIGITALA.. chciałbym go jakos załozyc do mojej corsy A (gaznik) co musze zrobic?? kupic na jakims szrocie kostki z kadeta jakiegos i impulsator??(bedzie pasowac z innych modeli opla??)
Fajnie się tak czyta swoje stare posty z dawien dawna....
Wracając do tematu będziesz miał problem ponieważ masz gaźnik- i musisz kupić odpowiedni impulsator ale który nie wiem. Napewno będziesz miał większe problemy niż my żeby to zamontować, ale życzę powodzenia bo warto.
Z tego co sie dowiadywałem przed chwila na szrocie to nie wiem czy sie bede w to bawił:( bo jak narazie to wychodzi bardzo drogo... ile mogłbym dostac za takiego digitala?? jest w bardzo dobrym stanie szybka niejest porysowana...
A tak z czystej ciekawosci, to jakby sie przedstawial montaz digitala do mojej corsy? Bo u mnie nie ma linki predkosciomierza, tylko wszystko przechodzi przez piny, to chyba jakis impulsator juz sie tam znajduje po drodze nie? ...bo zielony jestem
Tak u ciebie bedzie mniejszy problem z montarzem.... z tym ze juz zakupiłem kostki i impulsator... jesli zdołam go załozyc to go najprawdo podobniej zostawie... jesli nie to sprzedam dalej... co do IMPULSATORA?? to jakie jest znaczenie po miedzy silnikiem na wtrysku i na gazniku?? KRISTO mugłbys mi to objasnic??
Ja Ci moge objaśnić. Silniki na wtrysku miały montowany impulsator seryjnie ponieważ była to informacja dla silnika o obciążeniu itd. a silniki na gaźniku nie posiadają impulsatora. Ty jeżeli masz silnik na gaźniku musisz dokupic sobie impulsator z np. c12nz i powinno być OK przynajmniej tak to pamiętam.
W sumie to się dobrze składa że topic ktoś odkopał bo mam takie pytanie... obrotomierz w silniku c12nz działał dzięki cewce a teraz mam x14xe i jest statyczny modół zapłonu i nie ma już cewki. Skąd wziąść sygnał do obrotomierza???? ktoś wie???? czy spod kompa szukać czy prosto z modólu??????