Dobra baza... baza do czego?wow pisze:i jakas pewna dobra baza...
godz. ~1:30
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- wow
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
ach...AdamXXL pisze:można powiedzieć , że są dwie szkoły : albo pakujesz od razu co masz , albo robisz wszystko dopięte do każdej srubki. I chwała Ci za to że poszedłeś tą drugą drogą
cicho na to licze...arts pisze:wow w ten sposub kombinujac masz wiecej pewnosc ze przy turbo sie nic nie wysra![]()
c20rsa, czlowieku meeen!
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
pelna seriawow pisze:hehkubelt pisze:Dobra baza... baza do czego?po doswiadczeniach z malym 1.4 potworkiem na pewno nie pojde juz w modyfikacje atmosferyczne, dlatego xe posluzy jako baza do turbo po pewnym czasie pewnie...
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
No wowik jakoś mnie to nie dziwi że tyle wymieniasz ... to u Ciebie normalka i na tym to wszystko polega żeby było szybko ale dobrze i bezpiecznie a nie szykbo ale jakbyś granatem jeździł
. Oby tak dalej i trzymam mocno kciuki.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
cyberpooh pisze:pelna seria![]()
![]()
pssssst, pssssst sie zachciewa!markos pisze:fakin qrwa guwno szit! ja tez nie chce pozostac atmosferyczny!![]()
ja powoli tez... patrze na ta zimowa wersje corsy na okropnych kolach z malym silnikiem, brzydkim brudnym lakierem i na seryjne clio 2.0 170 ps z drugiej i juz mi sie chce... juz mi sie chce tez byc 2.0Poli pisze:az niemoge sie doczekac az to wszystko zacznie jezdzic
szybko, szybko, szybko... tak wlasniesierak pisze:No wowik jakoś mnie to nie dziwi że tyle wymieniasz ... to u Ciebie normalka i na tym to wszystko polega żeby było szybko ale dobrze i bezpiecznie a nie szykbo ale jakbyś granatem jeździł. Oby tak dalej i trzymam mocno kciuki.
c20rsa, czlowieku meeen!
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
wlasnie niekoniecznie.. 150 koni w tak lekkim samochodzie calkowicie mnie satysfakcjonuje. nie mam apetytu na 300 konnego potwora, bo to juz przesada na tak lekkie auto. ja jestem weight freak, wiec w dalszym ciagu przekonuje mnie niezmieniona waga samochodu (rozklad masy przod tyl!) przy pozostaniu przy 14xe. ten 2 litrowy big block jakos mnie przeraza.. z drugiej strony to chyba jednak najtansza metoda na skok mocowy do 150 koni.. ja jednak jestem alternatywmy w wielu rzeczach, ktore robie - podejrzewam wiec, ze jak pan geko opatentuje juz swoj wynalazek to bede jedna z pierwszych osob, ktore do niego zadzwonia z zapytaniem o cene i najblizszy wolny termin na custom robote "x14xe turbo"wow pisze:pssssst, pssssst sie zachciewanie dziwie sie... to dosc sluszna droga do srednio-wyzszych mocy zachowujac uzywalnosc na codzien... eeech... zapominales dodac ze tez nie chcesz byc 1.4... bo przeciez uturbiwszy 1.4 dojdziesz do 150km max pewnie... co prawda bedziesz robil xe jak bedziesz chcial bo momentu pewnie bedziesz mial wiecej, ale chyba chodzi o jakas wieksza moc, right?
no a psssssssssyk musi byc

- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
ta... jasne!markos pisze:wlasnie niekoniecznie.. 150 koni w tak lekkim samochodzie calkowicie mnie satysfakcjonuje.
a to poniekad prawda!markos pisze:ja jednak jestem alternatywmy w wielu rzeczach, ktore robie
nie musze chyba mowic, ze i ja bym chcial zeby to byl wlasnie ten...!markos pisze:no a psssssssssyk musi bycprzyrzeklem sobie, ze ktorys moj samochod bedzie robil psssssssst i moze bedzie to wlasnie ten. w kazdym razie bardzo bym chcial, zeby to byl wlasnie ten samochod, bo jakos go ogromnie polubilem
c20rsa, czlowieku meeen!
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
niedlugo wyjdzie tak ze kupisz tyle czesci ze zlozysz nowy silnik z nich a tamten wyrzuciszwow pisze:...a w moim xe robie tez panewki glowne... a co mi tam
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
cyberpooh pisze:niedlugo wyjdzie tak ze kupisz tyle czesci ze zlozysz nowy silnik z nich a tamten wyrzucisz
c20rsa, czlowieku meeen!
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
oj chlopaki, ja jestem raczej zdrowy
poza tym jezdze swoja corsa juz 2 lata i jazda przynosi mi niezmiennie duza radoche. przy calych 90 koniach jestem w dalszym ciagu ciut szybszy niz spora czesc samochodow poruszajacych sie po naszych drogach.. i dalej satysfakcja z jazdy jest czasem ogromna, czasem mniejsza. nie mam ambicji na 200 koni. mam ambicje na doladowanie i pssyk. radocha jaka przyniesie mi moj maly samochodzik jak bedzie robil psyk i bedzie DUZO szybszy niz polowa samochodow w polsce calkowicie mi wystarczy. sama wymiana zawieszenia nie daje mocy, prawda? ale zdecydowanie poprawia osiagi. samochod zmienil sie nie do poznania. niedlugo minie rok od wymiany zawiasow a apetyt nie urosl. nudny jestem? nieeeeeeee.. mnie wyscigi na 400m nie jaraja tak jak jazda kreta droga i techniczne kruczki, ktorych dopiero zaczynam sie uczyc.
wszystko powoli. najlepiej jak naucze sie wszystkiego majac 90 koni i potem dopiero wsiade do 150 konnego bolida
taka mysl nastraja mnie ogromnie pozytywnie!
ps.: chyba zarazilem sie historia z initial d
taki maly slaby samochodzik, a loi dupe innym mocniejszym 
poza tym jezdze swoja corsa juz 2 lata i jazda przynosi mi niezmiennie duza radoche. przy calych 90 koniach jestem w dalszym ciagu ciut szybszy niz spora czesc samochodow poruszajacych sie po naszych drogach.. i dalej satysfakcja z jazdy jest czasem ogromna, czasem mniejsza. nie mam ambicji na 200 koni. mam ambicje na doladowanie i pssyk. radocha jaka przyniesie mi moj maly samochodzik jak bedzie robil psyk i bedzie DUZO szybszy niz polowa samochodow w polsce calkowicie mi wystarczy. sama wymiana zawieszenia nie daje mocy, prawda? ale zdecydowanie poprawia osiagi. samochod zmienil sie nie do poznania. niedlugo minie rok od wymiany zawiasow a apetyt nie urosl. nudny jestem? nieeeeeeee.. mnie wyscigi na 400m nie jaraja tak jak jazda kreta droga i techniczne kruczki, ktorych dopiero zaczynam sie uczyc.
wszystko powoli. najlepiej jak naucze sie wszystkiego majac 90 koni i potem dopiero wsiade do 150 konnego bolida
ps.: chyba zarazilem sie historia z initial d
Ostatnio zmieniony 2 gru 2003, o 23:25 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.

-
GUMIS2000
- Weteran
- Kontakt:
tak markos bo mi sie zdaje ze to jest najwieksza zajawka!markos pisze:oj chlopaki, ja jestem raczej zdrowy![]()
mnie wyscigi na 400m nie jaraja tak jak jazda kreta droga i techniczne kruczki, ktorych dopiero zaczynam sie uczyc.
wszystko powoli. najlepiej jak naucze sie wszystkiego majac 90 koni i potem dopiero wsiade do 150 konnego bolidataka mysl nastraja mnie ogromnie pozytywnie!
nie ma to jak kreta droga w górach no nie
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
to zależy ile chcesz go doładować. Jeśli max 0,5bar to i bez odprężania można. Jeśli jednak koło 1-1,5 to stopień sprężania pewnie koło 7,5-8. Jednak chyba lepszym wyjściem przy małym doładowaniu byłby kompresorek np. jak w polo G40kristo pisze:Jak już zachaczamy o temat T, to jaki powinien być stopień sprężania silnika odprężonego pod turbo?
-
Jedrus
- Swój
- Kontakt:
Hehe a ja mam turbo i jakoś nie chce robić psssyt!markos pisze:no a psssssssssyk musi bycwow pisze:pssssst, pssssst sie zachciewanie dziwie sie... to dosc sluszna droga do srednio-wyzszych mocy zachowujac uzywalnosc na codzien
przyrzeklem sobie, ze ktorys moj samochod bedzie robil psssssssst i moze bedzie to wlasnie ten. w kazdym razie bardzo bym chcial, zeby to byl wlasnie ten samochod, bo jakos go ogromnie polubilem
Nie ma to jak dobra atmosfera, zawias i RWD. I wtedy jest kolego Markos fun na prostej drodze.
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119
CTM#119
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
bylem w nadarzynie dzis... zapadly kluczowe decyzje...
sprawdzilem... moja glowka jest z tych twardych ks'ow... pompa oleju rowniez zostala sprawdzona i jest praktycznie nietknieta (jak z reklamy mobil'a), wszystkie rzeczy ktore sa do wymiany zostaly juz ocenione i spisane... silnik bedzie profi przygotowany... a glowica... a glowica... zostanie przygotowana zgodnie ze specyfikacja a-grupy
slowem dlubiemy panowie 
sprawdzilem... moja glowka jest z tych twardych ks'ow... pompa oleju rowniez zostala sprawdzona i jest praktycznie nietknieta (jak z reklamy mobil'a), wszystkie rzeczy ktore sa do wymiany zostaly juz ocenione i spisane... silnik bedzie profi przygotowany... a glowica... a glowica... zostanie przygotowana zgodnie ze specyfikacja a-grupy
c20rsa, czlowieku meeen!
gupi