Heble 256x24
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
eee tam .. jak wiesz, że wyjdziesz z zakrętu dobrze, to nie hamujesz przed zakrętami, lub lekko silnikiem, a wtedy klocki się nie zużywają 

-
- Nowy
- Kontakt:
co to csm?
sponsorzy zalogi radecki & boczek:
http://www.wulkan.net.pl
http://www.balansbieli.pl
http://www.futura.pl
http://www.4turbo.pl - po to by szybkie auta byly jeszcze szybsze
http://www.wulkan.net.pl
http://www.balansbieli.pl
http://www.futura.pl
http://www.4turbo.pl - po to by szybkie auta byly jeszcze szybsze
- ZEDYO
- Nowy
- Imię: Krzysztof
- Kontakt:
Przyszla kryska na matyska - odwiedzilem dzisiaj szrocik na ktorym roznego badziewia bylo tyle, ze facio nie za bardzo kumal gdy usilnie mu tlumaczylem ze potrzbuje zaciski z kadzia, astry lub vectry pod wentylowane tarcze 256/24 i pokazal mi jedynie przod z astry 1.8 z ktorej nastepnie wymontowalem zaciski (w razie czego to mowil ze nie bedzie problemu z wymiana).
Mam w zwiazku z tym mam pytanko: sa to klocki ATE z wybitym numerem 871 - czy o takie wlasnie zaciski chodzi???
Ludziska pomozta bo nie wiem czy to wymienic czy tez czyscic i zakladac???!!!
Mam w zwiazku z tym mam pytanko: sa to klocki ATE z wybitym numerem 871 - czy o takie wlasnie zaciski chodzi???

Ludziska pomozta bo nie wiem czy to wymienic czy tez czyscic i zakladac???!!!
Ostatnio zmieniony 10 cze 2005, o 23:21 przez ZEDYO, łącznie zmieniany 1 raz.
:)17 Real Blue... Corsa Too :)17

Clarion DRX9375R + DPH9300, u-Dimension RM-V41, Xetec G10XLSG, PowerBass 2XL-6C, Eagle Cable MC90 i muzyka gra:)

Clarion DRX9375R + DPH9300, u-Dimension RM-V41, Xetec G10XLSG, PowerBass 2XL-6C, Eagle Cable MC90 i muzyka gra:)
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
i zmierz suwmiarka srednice tloczka jak bedzie 52 to sa to te heble
,a po 2 czy sa na wentylowana tarcze.

Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/

Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy

- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
No tak ,ale srednica tloczkow w TYCH zaciskach o ktore chodzi Zedyo zaczyna sie od 52mm!!
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 

- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Pora odgrzebać trupka 
@ markos
Miej litość
Wszyscy się chwalili, więc i ja się pochwalę
Oto moje nowe hebelki:

Parę szczegółów odnośnie tego co tam wsadziłem i ile mnie to kosztowało:
- zaciski wyszukane na szrocie ATE z tłoczkami 52mm cholera wie od czego - najprawdopodobniej od calibry (150zł)
- tarcze ATE 256/24 (354zł)
- klocki Ferodo DS Performance FDS 584 (310zł)
- płyn hamulcowy Ferodo DOT 5.1 (60zł)
- 2*zestaw naprawczy do zacisków (50zł)
Jak widać po cenach nie jest to zabieg tani, ale z uwagi na odczuwalną różnicę jest jak najbardziej opłacalny. Przyznam się szczerze, żę strasznie sceptycznie odnosiłem się do tego modzika, ale okazało się że niepotrzebnie - wszystko super pasuje, a hula tak, że opisać tutaj się tego nie da
Dzięki wielkie wszystkim którzy tak uporczywie mnie przekonywali o tym, że jak już wymieniać hamulce to na coś zdecydowanie lepszego i doradzili co do wyboru tarcz i klocków.
P.S. Sorki za kiepską jakość zdjęć, ale to wszystko co da się wyciągnąć z mojej motki

@ markos
Miej litość

Wszyscy się chwalili, więc i ja się pochwalę

Oto moje nowe hebelki:

Parę szczegółów odnośnie tego co tam wsadziłem i ile mnie to kosztowało:
- zaciski wyszukane na szrocie ATE z tłoczkami 52mm cholera wie od czego - najprawdopodobniej od calibry (150zł)
- tarcze ATE 256/24 (354zł)
- klocki Ferodo DS Performance FDS 584 (310zł)
- płyn hamulcowy Ferodo DOT 5.1 (60zł)
- 2*zestaw naprawczy do zacisków (50zł)
Jak widać po cenach nie jest to zabieg tani, ale z uwagi na odczuwalną różnicę jest jak najbardziej opłacalny. Przyznam się szczerze, żę strasznie sceptycznie odnosiłem się do tego modzika, ale okazało się że niepotrzebnie - wszystko super pasuje, a hula tak, że opisać tutaj się tego nie da

Dzięki wielkie wszystkim którzy tak uporczywie mnie przekonywali o tym, że jak już wymieniać hamulce to na coś zdecydowanie lepszego i doradzili co do wyboru tarcz i klocków.
P.S. Sorki za kiepską jakość zdjęć, ale to wszystko co da się wyciągnąć z mojej motki

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Ale fajne hebelki! Bardzo ladnie sie prezentuja... coraz wiekszego smaka mi robicie na takiego moda... Ale wieksze felgi by Ci sie przydaly
No i masz zaje...ladny kolorek fury
btw: co Wy sie tak boicie tego Markosa? Toc on nie gryzie. Tu chodzi tylko o to, zeby nie odgrzebywac trupow z szafy, w ktorych dopisuje sie np.:
, super, tudziez "u mnie tez", ktore zupelnie nic sie nie dzieje, a tu zupelnie odwrotnie. Czuj sie rozgrzeszony! Amen. Ave gaznik 

No i masz zaje...ladny kolorek fury

btw: co Wy sie tak boicie tego Markosa? Toc on nie gryzie. Tu chodzi tylko o to, zeby nie odgrzebywac trupow z szafy, w ktorych dopisuje sie np.:

- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Hehe kolorek oczywiscie jedyny slyszny
Akurat sie tak udalo, ze facio od ktorego kupowalem fure to z kolorkiem trafil idealnie w moje gusta
Z tymi felgami to jest tak, ze te 14" w zupelnosci mi wystarcza z tym, ze nastepny komplet opon bedzie mial profil 185/55, a nie jak teraz 185/60.
Niestety jak kupowalem felgi i opony to byla straszna roznica pomiedzy tymi dwoma rozmiarami, wiec wybor byl podyktowany kwestia finansowa (za cztery kola zaplacilem 2300zl).

Akurat sie tak udalo, ze facio od ktorego kupowalem fure to z kolorkiem trafil idealnie w moje gusta

Z tymi felgami to jest tak, ze te 14" w zupelnosci mi wystarcza z tym, ze nastepny komplet opon bedzie mial profil 185/55, a nie jak teraz 185/60.
Niestety jak kupowalem felgi i opony to byla straszna roznica pomiedzy tymi dwoma rozmiarami, wiec wybor byl podyktowany kwestia finansowa (za cztery kola zaplacilem 2300zl).

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
eeej, jak fajnie! kolejny zadowolony uzytkownik tego zestawu! rewelacja!
@ hiv
klocki ate sa bardzo rozsadnym wyborem... kosztuja ~140pln, zuzywaja sie srednio-szybko, ale dzieki temu bardzo malo pracuje sama tarcza, a to jak wiesz jest nieco wiekszy wydatek
te hamulce piszcza tylko do momentu rozgrzania, widocznie jezdzisz jak jakas pipa 

gupi!pirat pisze:Ave gaznik

@ hiv
klocki ate sa bardzo rozsadnym wyborem... kosztuja ~140pln, zuzywaja sie srednio-szybko, ale dzieki temu bardzo malo pracuje sama tarcza, a to jak wiesz jest nieco wiekszy wydatek

-
- Weteran
- Imię: Marcin
Zedyo gratuleje zakupów, według mnie to jest rewelacyjny modzik jak za taką kase
Ale, ale mógłbym się doczepić tylko do jednego: "-płyn hamulcowy Ferodo DOT 5.1 (60zł)" on jest spox dopóki się nie zagotuje
lepszym rozwiązaniem jest Motul RBF600 i nawet kosztuje troche mniej 

Ale, ale mógłbym się doczepić tylko do jednego: "-płyn hamulcowy Ferodo DOT 5.1 (60zł)" on jest spox dopóki się nie zagotuje

Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Mnie mają nie piszczeć w ogóle i tyle...!markos pisze: klocki ate sa bardzo rozsadnym wyborem... kosztuja ~140pln, zuzywaja sie srednio-szybko, ale dzieki temu bardzo malo pracuje sama tarcza, a to jak wiesz jest nieco wiekszy wydatekte hamulce piszcza tylko do momentu rozgrzania, widocznie jezdzisz jak jakas pipa

Może znów corsa...
- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Co do kwestii piszczenia klockow, to powiem tylko tyle, ze juz przejechalem ok 450 km na nowych hebelkach i nie zapiszczaly mi one ani razu!!! Ostanio pokazalem kumplowi jak szybko sie corsina zatrzymuje od setki i powiedzial tylko: "o qrwa!" 

-
- Weteran
moje nie piszczą wogóleHiv pisze:Mnie mają nie piszczeć w ogóle i tyle...!markos pisze: klocki ate sa bardzo rozsadnym wyborem... kosztuja ~140pln, zuzywaja sie srednio-szybko, ale dzieki temu bardzo malo pracuje sama tarcza, a to jak wiesz jest nieco wiekszy wydatekte hamulce piszcza tylko do momentu rozgrzania, widocznie jezdzisz jak jakas pipa

- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Tego plynu to kuplilem litr z czego zuzylem ok 300ml, wiec niestety bede musial jeszcze troszke na nim pojezdzickozzi pisze:Zedyo gratuleje zakupów, według mnie to jest rewelacyjny modzik jak za taką kase![]()
Ale, ale mógłbym się doczepić tylko do jednego: "-płyn hamulcowy Ferodo DOT 5.1 (60zł)" on jest spox dopóki się nie zagotujelepszym rozwiązaniem jest Motul RBF600 i nawet kosztuje troche mniej

Naprawde jest to az tak kiepski wybor???

-
- Weteran
Kiepski nie kiepski, ale musisz uważac żeby się nie zagotował przy mocnym heblowaniuZEDYO pisze:Tego plynu to kuplilem litr z czego zuzylem ok 300ml, wiec niestety bede musial jeszcze troszke na nim pojezdzickozzi pisze:Zedyo gratuleje zakupów, według mnie to jest rewelacyjny modzik jak za taką kase![]()
Ale, ale mógłbym się doczepić tylko do jednego: "-płyn hamulcowy Ferodo DOT 5.1 (60zł)" on jest spox dopóki się nie zagotujelepszym rozwiązaniem jest Motul RBF600 i nawet kosztuje troche mniej
Naprawde jest to az tak kiepski wybor???

Weszło Ci tylko 300ml.?? hmm.... do mnie 500ml. na luzaku wlałem

- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Wlasnie mnie tez zastanawia ze tak malo go weszlo. Tak w ogole to jaka jest pojemnosc calego ukladu hamulcowego?kozzi pisze: Weszło Ci tylko 300ml.?? hmm.... do mnie 500ml. na luzaku wlałem
EDIT:
Juz znalazlem: ok 400ml
To by sie zgadzalo, bo pozniej jeszcze dolewalem do zbiornicza, wiec gdzies tak ok 400ml weszlo.

- -=martee=-
- Nowy
- Imię: Marta
- Kontakt:
modzik z którego byłem najbardziej zadowolony
powiedz jak rozwiązała sie sprawa tłoczków bo wcześneij wspominałeś, że mają wżery ? u mnie niestety tarcze ATE nie dały rady i jedna sie pogięła
a klocki jak wspomniał hiv zaczeły po pewnnym czasie piszczec
mam nadzieje, że będziesz miał więcej szczęścia
co do płynu to weszło go około 500 ml
Ps. czy foty tylko u mnie nie działają ??
Edit : to mówiłem ja mike
a wszsytko to przez automatyczne logowanie 

Ps. czy foty tylko u mnie nie działają ??
Edit : to mówiłem ja mike

"Życie to najbardziej zdumiewająca bajka"
Hans Christian Andersen
Hans Christian Andersen