Ja tego nie zrobie ,bo moje jest idealna ,zero jakis pajeczyn itd;) a ta z kadzia wyglada fatalnie a w dodatku jest to zbedne.
Moj mechanik sie juz tym zajmie i mysle ,ze do konca tygodnia ew. na poczatku nowego wyjade juz swoim bolidem... :DDDD

To nie jest dobry pomysł bo miałeś spi - taka pompa daje max może 1 bar a do mpi potrzeba 3 bary - powinieneś odpaliś na tej pompie od 1.2 ale jeździć bałbym się z tym, chyba że masz instalacje lpg - za małe ciśnienie będzie i nie poda tyle ile trzeba paliwka a wiadomo czym grozi jazda na zbyt ubogiej mieszance.-=kLaRi=- pisze: Pompe paliwa narazie zostawie moja z B ,oczywiscie pompe zewnetrzna z kadzia mam w razie czego.Ta pompa z B i tak pompuje na wyrost z czego czesc wraca do zbiornika ,jesli bedzie zle ,to cos wykombinuje.Ale tym sie bede przejmowal jak wszystko skoncze i wyjade autem na droge i sprawdze.
nie ma raczej obaw, że się coś stanie, jeśli obydwie będą pracować. bo jeśli z jedną będzie coś nie tak, automatycznie druga może dostać po dupie. Najlepszym rozwiązaniem jest wpakowanie pompy od corsy/tigry z 16V lub praktycznie dowolnego opla z wtryskiem wielopunktowym i pompą w baku. problem to kombinacje z umiejscowieniem i podpięciem pompy przy szeregu.-=kLaRi=- pisze:A jesli chcialbym ta z 2.0 podpiac w szerego to co musze zrobic ???
Ta mneijsza pompa sie nie zjara jak tamta bedzie zapier##$la z paliwem .
Co zrobic???Ile kosztuje mniej wiecej taka pompa jaka potrzebuje??
Ale bardziej chodzi o szereg,jak to zrobic ???Jakie beda klopoty.
Adam dzieki ,sorki:)
jezdzisz na starym oc do momentu wygasniecia, ale predzej robisz tylko adnotacje o zmianie silnika... dopiero jak nowa polise przyjdzie kupic to juz na nowy silnik placisz.... samopomoc i wzwyszka-=kLaRi=- pisze:...dzis sie dowiedzialem o OC i w samopomocy na rok 1100zl a mam 35%znizki ale +30zwyzki za wiek ,kuzwa 2xtyle co bylo-cos za cos dlatego nie usmiecha mi sie teraz kurde wydawac na lewo i prawo kase://
Ta pompa to na 100% to co potrzebuje?