Corsa by Marko
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: Corsa by Marko:]
że sie tak przyczepię to albo zdjęcie kiepskie albo te spawy na kolektorze jakieś takie dziwne i brzydkie
bandaż dobra rzecz i warto
bandaż dobra rzecz i warto
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
- Mat
- Nowy
- Kontakt:
miałem spytać się o te przedłużenia kilko centymetrowe od flanszy, nie lepiej było od razu przyspawać do flanszy kolektor? weź może ten kolektor trochę papierem od środka rur pociągnij bo rzeczywiście jak są uskoki może to pogorszyć a nie polepszyć...
-
- Nowy
no właśnie nie podoba mi sie że to kur.. nie przyspawali od razu do flanszy, po cozrobili takie kilku centymetrowe wstawki... (kolektor cały oni robili), musze zobaczyc na "zadziory", dzisiaj sie przejade do nich i maja to poprawić...
p.s "oni" w rozumieniu pseudo zakład jak się okazało
p.s "oni" w rozumieniu pseudo zakład jak się okazało
Ostatnio zmieniony 21 maja 2009, o 19:25 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz.
- kerni
- Nowy
- Kontakt:
kolektor masakra, ciekawe czy przy takim drucie flansza jest ok ...zobacz czy nie ma gdzies przedmuchow zanim go zdemontuja, bo warto bylo by go liznac wtedy.
Mat nie wiem jak w 16xe, ale w ne trzeba przedluzyc bo opiera sie o blok
Mat nie wiem jak w 16xe, ale w ne trzeba przedluzyc bo opiera sie o blok
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
cwirus88 pisze:tak, ci sami którzy zabili kenny'ego
pochwal sie co to za kowale żeby uchronić innych przed błędem oddania do nich auta ...
w 16xe wszystko elegancko pasuje widac to na fotkach w linku, który podałem pare postów wyżejkerni pisze:Mat nie wiem jak w 16xe, ale w ne trzeba przedluzyc bo opiera sie o blok
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Nowy
najlepsze jest to że oni nie widzą swojego błędu, padają ciągle teksty typu: "musiały być te kawałki ponieważ inaczej nie dałoby się przyspawać do flanszy", na co ja mówię: "co kur.. wy chrzanicie", na moje pytanie: "czy jesteście pewni że nie ma żadnych w środku "nierówności", odpowiadają: "na pewno nie". Ja do końca nie wiem, osobiście widzę że nie postarali się (szczególnie rura z 2 i 4 cylindra) i myślę co z tym zrobić, mam na to gwarancję na 18 miechów, ale w sumie na co mi ona, jak mi na siłę wmawiają że jest dobrze ), tak na serio to nie wiem co z tym zrobić, jak myślicie da się jeszcze coś z tym wyrzeźbić? (pewnie nawet nie warto, wtopiona kasa )
P.S autko o dziwo chodziło dzisiaj ok, tylko mam lekkie falowanie obrotów na jałowym, no i coś takiego dziwnego że jak dodaję gazu to przy prędkości ok. 80km/h mam takie buczenie które potem przestaje po przekroczeniu tej prędkości... Ku przestrodze poniżej link do zakładu w którym robiłem (filia Rybnik)...pierdolone kowale (sry) http://www.as-schmidt.com.pl/
p.s chyba będę musiał drugi raz dorabiać ten kolektor (oczywiście gdzie indziej, prawdopodobnie tam gdzie Klari), ale będę nad hu..mi stał i nie odejdę na krok, po za tym zakupiłem takie gadżety (przynajmniej jest zajęcie na weekend, może troszkę uda się zapomnieć o takiej poważnej wpadce):
P.S autko o dziwo chodziło dzisiaj ok, tylko mam lekkie falowanie obrotów na jałowym, no i coś takiego dziwnego że jak dodaję gazu to przy prędkości ok. 80km/h mam takie buczenie które potem przestaje po przekroczeniu tej prędkości... Ku przestrodze poniżej link do zakładu w którym robiłem (filia Rybnik)...pierdolone kowale (sry) http://www.as-schmidt.com.pl/
p.s chyba będę musiał drugi raz dorabiać ten kolektor (oczywiście gdzie indziej, prawdopodobnie tam gdzie Klari), ale będę nad hu..mi stał i nie odejdę na krok, po za tym zakupiłem takie gadżety (przynajmniej jest zajęcie na weekend, może troszkę uda się zapomnieć o takiej poważnej wpadce):
Ostatnio zmieniony 21 maja 2009, o 19:13 przez Marko, łącznie zmieniany 2 razy.
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
Skoro masz na to tyle gwarancji to zdejmij kolektor (tylko nie wiem jak masz łączony dalej z rurą po katalizatorze i od środkowego) i paluchem pomacaj w środku, jak będzie nie teges to już będziesz miał argument nie do zbicia że muszą poprawić
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
-
- Nowy
wiesz Fotograf, jak nie potrafią to i nie poprawią kata już nie ma. P.S Fotograf już pasi słownictwo..?
- DaroXE
- Nowy
- Imię: Darek
- Kontakt:
Oj Marko przepraszam że Ci ich poleciłem... ale po moich doswiadczeniach z nimi (bardzo pozytywnych) myslałem że to porządna firma... jednak źle sie okazało tak jak koledzy radzą... zdejmnij, palcem wybadaj co i jak... jesli są nierównosci to reklamuj
Czarnulka... troche koni już to ma pod maską...
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Oo fuck ,miałeś od razu jechać tam gdzie ja Ci kazałem.. a tak masz jazdę...
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
-
- Bez listowiec ;-)
Witam,
Chciałbym sprostować informację że warsztat w Rybniku od dłuższego czasu nie jest już częścią firmy Auto SCHMIDT Serwis która ma warsztaty w Raciborzu i Opolu oraz jest właścicielem strony www.as-schmidt.com.pl.
Pozdrawiam,
Robert Schmidt
Auto SCHMIDT Serwis
www.as-schmidt.com.pl
Chciałbym sprostować informację że warsztat w Rybniku od dłuższego czasu nie jest już częścią firmy Auto SCHMIDT Serwis która ma warsztaty w Raciborzu i Opolu oraz jest właścicielem strony www.as-schmidt.com.pl.
Pozdrawiam,
Robert Schmidt
Auto SCHMIDT Serwis
www.as-schmidt.com.pl
-
- Nowy
Re: Corsa by Marko
@Ass, za przeproszeniem ...., skoro mam dowody na to że filia w Rybniku posługuje się logo, oraz adresem strony www, zresztą nieważne, kto ma wyciągnąć wnioski z tego co pokazałem to wyciągnie
@Gnejsik - nie martw się i tak z ok. miesiąc czasu wszystko pójdzie out spod maski, a kolektor wyląduje tam gdzie jego miejsce czyli na szrocie (odprowadza spaliny gorzej niż seria, miało być lepiej a jest wręcz odwrotnie) . Ja już się tym dawno przestałem przejmować...
Parę zakupów dokonanych w między czasie:
- zakup przednich lamp Black Clear zwanych potocznie Artebami
- zakup przedniego zawieszenia gwintowanego Ta Technix
- zakup przedniej górnej rozpórki Sparco
- było jeszcze tego sporo więcej, jak np. odelżone koło zamachowe, sprzęgło LUK, ale już nie będę tego zakładał, bo plany się zmieniły. Poniżej takie foto poglądowe:
Przy okazji chciałem podziękować wielu Forumowiczom, którzy niestrudzenie pomagali mi merytorycznie (nie będę wymieniał bo bym musiał podać prawie całą "Ekipę Starych Wyjadaczy" )
@Gnejsik - nie martw się i tak z ok. miesiąc czasu wszystko pójdzie out spod maski, a kolektor wyląduje tam gdzie jego miejsce czyli na szrocie (odprowadza spaliny gorzej niż seria, miało być lepiej a jest wręcz odwrotnie) . Ja już się tym dawno przestałem przejmować...
Parę zakupów dokonanych w między czasie:
- zakup przednich lamp Black Clear zwanych potocznie Artebami
- zakup przedniego zawieszenia gwintowanego Ta Technix
- zakup przedniej górnej rozpórki Sparco
- było jeszcze tego sporo więcej, jak np. odelżone koło zamachowe, sprzęgło LUK, ale już nie będę tego zakładał, bo plany się zmieniły. Poniżej takie foto poglądowe:
Przy okazji chciałem podziękować wielu Forumowiczom, którzy niestrudzenie pomagali mi merytorycznie (nie będę wymieniał bo bym musiał podać prawie całą "Ekipę Starych Wyjadaczy" )