Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
Cougar ma racje, ja swojej żonie demonstrowałem ja jeździ się w zwykłym fotelu i w kuble, bez namysłu stwierdziła, że kubeł musi być
A co do przeglądów, to ja swoją byłem dwa razy i dwa razy gość marudził że nie ma foteli, ale jakoś go tam przekabaciłem i podbijał. a mam zamiar w tym roku przerejestrować corsiarę na 2 osoby, zobaczymy czy się uda
Była Corsa B GSi C16XE prawie S1600 Jest Corsa C GSi Z18XE
tak btw miejsce gdzie jade to kiedyś była świetna miejscówa do KJS i RallySprintów...
teraz ktoś zasypał kamieniami wszystkie dróżki i wszędzie leżą tony porozbijanego szkła, została ostatnia prosta i dwa zakręty gdzie można coś pojechać
Kiedyś na forum była dyskusja o tym że stożek w nadkolu może zassać dużą ilość wody/wilgoci np przy wjechaniu z kałużę co może doprowadzić do zgaśnięcia silnika i problemów z odpaleniem (dokładnie nie pamiętam) i !markos dał ciekawego linka do "pokrowca" na stożek - przepuszcza powietrze ale nie wilgoć, no i łatwiej raz na miesiąc wyczyścić taki kapturek niż stożek bo raczej się będzie syfił
Jak by to ująć, on nie wisi centralnie przy ziemi Do ziemi brakuje mu jeszcze conajmniej "sporo", jest schowany głęboko w nadkolu. Ale kaptur dobra sprawa, trza poszukać
Cwirus dużo płaciłeś za te kolanka ? jaka ich średnica 77? bo mam przepustnice z 60mm zewnętrznym i chce znaleźć wszystko na 60 i się rozglądam właśnie za kolankami itp
Wiosna zawitała na dobre, a z nią długo oczekiwany mod:
Po długich namysłach padło na tarcze ATM Mikoda w wersji tuningowanej o średnicy 256 mm. Do tego klocki Ferodo Premier, niestety na DS Performance / EBC budżet nie pozwolił. Chociaż Letis śmigał na takim setupie i sobie chwalił.
Oczywiście dziękóweczka dla łokera za deal z fajnymi zaciskami w zajebiastycznym stanie
W czwartek wizyta u prof. dr hab. Klariego celem przeszczepu!
no fajny zestawik na pewno odczujesz różnicę, sam mam 256/24mm i w porównaniu z serią to jak niebo a ziemia. p.s coś Ty Klariemu zrobił że znalazł czas
Eeee Ćwirus byś sam zakasał rękawy i heble wymienił można to zrobić nawet pod blokiem i w ciągu godziny bez pośpiechu, naprawdę nic trudnego
daj znać jak się spisują tarcze Mikody
Niestety spowalniacze jeszcze nie założone. Z Klarim podjelismy decyzję o pełnej regeneracji, tj piaskowanie+malowanie+zmiana gumek na nowe+doprowadzenie tłoczka do idealnego stanu (a i tak nie był w złym stanie!).
z czystych nudów postanowiłem sie pobawić ponownie z dolotem, otóż wywaliłem w kosmos mój stożek oraz dolot. W miejsce przyszła seryjna pucha z paroma dziurami (na angielskim corsasport był taki manual):
I krótko. Dźwięk jest 3 razy bardziej mega niż na stożku. Pomiędzy seryjną puchą a stożkiem różnicy nie czuć wogóle. Auto jedzie tak samo jak na stożku - słowem - dla tych którzy śnią o stożkach : darujcie to sobie - szkoda kasy i wogóle
Cwirus mialem to u siebie i powiem przy przyśpieszaniu mega dźwięk trochę inny patent co do nawiercania mam ale zobaczymy czy to zda egzamin, jak skończę pokażę puchę:)