Jak nisko posadzić corse
- _balt_
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Jak nisko posadzić corse
podpowiedzcie mi o ile mozna na samych sprezynach w granicach rozsadku posadzic corse?
-
- Świeżak
- Kontakt:
Tzn. teraz mam seryjne zawieszenie oprocz tylnych amorow Weiteca._balt_ pisze:losiu a co teraz masz w swojej corsie fabryczne zawieszenie?
Ale w tym tygodniu kupie sprezyny H&R czerwone -40mm i do tego z przodu krotsze i twardsze amory Weiteca oraz rozpurke kolumn McPersona.
Zobaczymy jak taki komplet bedzie sie sprawowac.
AdamXXL dzieki za amorki sa ekstra. Jak zdjelem stare to sie przerazilem jak ja na takim czyms jezdzilem-one w ogole nie odbijaly...
losiu
Opel Corsa evo II >>>
Andra Rally Team
Opel Corsa evo II >>>
Andra Rally Team
-
- Świeżak
- Kontakt:
ta, ta zostaw se seryjne amorki... jak chcesz wyleciec na jakims zakrencie... jest rzecza naturalna ze jesli masz sportowe sprezyny to wchodzisz szybciej w zakrety jednak jest bedzie jakas wieksza nierownosc czy dziura to bardzo latwo mozesz wyleciec z niego poniewaz zwykly amor nie jest w stanie pracowac przy taki obnizeniu-pracuje on wtedy czesto na skraju swoich mozliwosci jest to jakas tam strefa nazywajaca sie fachowo... Pomijajac fakt ze te amory szybko wysiada przy tych sprezynach to jeszcze beda niebiezpieczne. Pomijam fakt ze jesli ty masz corse A i pewnie nie wymieniales amorow to sa one napewno do wyzucenia na smietnik... Praktycznie brak tlumienia i w ogole nie odbijaja wiec wtedy trzeba kupic amory a poco kupowac seryjne jak mozna kupic sportowe...Nowy_zg pisze:z kumplem rozmawiałem wczoraj na ten temat ( zna sie troszkę na rzeczy- ma odlotową astre II po tunningu) i powiedział że przy założeniu sprężynek H&R autko powinno obniżyć się o 35mm, pozostawiając fabryczne amorki...
Dlatego nie dajcie se wmowic ze sprezyny -40mm moga byc stosowane bez krotszych i twrdszych amorow.
losiu
Opel Corsa evo II >>>
Andra Rally Team
Opel Corsa evo II >>>
Andra Rally Team
-
- Swój
- Kontakt:
Adam_x:Jeśli chodzi tylko o obniżenie auta i nieznaczną poprawę właściwości jezdnych to napewno wystarczą same sprężynki -krótsze o progresywnej charakterystyce. Jeśli obniżają niewięcej niż 40mm to można zastosować je z seryjnymi amorami.
Popieram w całej rozciązciągłości z jednym ale, zależy jaki przebieg mają te seryjne amory.
Pozdro
Popieram w całej rozciązciągłości z jednym ale, zależy jaki przebieg mają te seryjne amory.
Pozdro
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119

CTM#119
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
oki powiedz mi jakie sprezynki w tym temacie bys polecal i za ile je mozna wyrwacAdam_x pisze:Jeśli chodzi tylko o obniżenie auta i nieznaczną poprawę właściwości jezdnych to napewno wystarczą same sprężynki -krótsze o progresywnej charakterystyce. Jeśli obniżają niewięcej niż 40mm to można zastosować je z seryjnymi amorami.
-
- Nowy
- Kontakt:
napisz do Fosabu albo Zastec Tuning, podaj model-rok,silnik i zapytaj co polecają i jakie są ceny... ja polecam Bilsteiny, Weitec itp tego jest naprawdę wiele- zwróć tylko uwagę o ile obniżają- byle nie więcej niż 40mm- optymalnie jest chyba 35mm przy standard amorkach. Aha no i profil opony musisz dopasować- o to też mozesz zapytać... poszperaj w necie np na sklep.tuning.pl ... napewno coś znajdziesz.
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Brrr.. Jak widze ceny w takich sklepach to ciarki mi przebiegają. Ostatnio widziałem na giełdzie (Lubin) sprężyny w pudełkach nowe H&R i Wogtlandy za 400zł
UWAGA! najlepiej spisać sobie numery fabryczne ze stron producentów i tak sprawdzić prawdziwość tego co mówią sprzedawcy (Przeważnie nie kłamią, ale też często nie znają dokładnych parametrów)
UWAGA! najlepiej spisać sobie numery fabryczne ze stron producentów i tak sprawdzić prawdziwość tego co mówią sprzedawcy (Przeważnie nie kłamią, ale też często nie znają dokładnych parametrów)
-
- Świeżak
- Kontakt:
No to se poszukasz bo ja szukalem 1.5 miesiaca i nic nie znalazlem._balt_ pisze:a moze z innej beczki kto ma do sprzedania amory ze sprezynami mowie ma sie rozumiec komplet sportowy
W koncu wyszlo ze tylnie amory kupilem od AdamaXXL , sprezyny na allegro H&R a przednie amory musze kupic nowe za 340zl sztuka...
I jeszcze raz powtarzam nie daj sie namowic na same sprezyny- przeciez tuning powinien zwiekszac bezpieczenstwo a napewno go nie zmniejszac...
losiu
Opel Corsa evo II >>>
Andra Rally Team
Opel Corsa evo II >>>
Andra Rally Team
-
- Świeżak
- Kontakt:
sluchaj jest to corsa A silnik 1.2 1991r.wow pisze:podaj mi co to za corsa dokladniej, a zobaczymy za ile da sie zalatwic amorki...losiu_KTP pisze:przednie amory musze kupic nowe za 340zl sztuka...
potrzebuje krotsze i twrdsze amory do sprezyn H&R czeronych -40mm
z tylu mam weiteca.
Bardzo bym prosil jkabys cos mial to daj znac jak najpredzej.
dzieki
losiu
Opel Corsa evo II >>>
Andra Rally Team
Opel Corsa evo II >>>
Andra Rally Team
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
jedrus dobrze prawisz
ale fakt jest faktem, ze porzadne amorki przydalyby sie.
co do glowicy - jest juz 200% pewnosc. mam informacje od Ciebie (bardzo cenna, wazna, dzieki dzieki
), od risse'go i od kilku szrociarzy ktorzy tez to potwiedzili. te warsztaty ktore pytalem robia chyba roboty z zamknietymi oczami, bo nie wiedza co robia - jaka to niby roznica zaokraglony kanal czy kwadratowy... wiem juz czego mi potrzeba... i to mnie troche martwi 

co do glowicy - jest juz 200% pewnosc. mam informacje od Ciebie (bardzo cenna, wazna, dzieki dzieki

c20rsa, czlowieku meeen!
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
wiec jaka jest konkluzja, musisz dokupic glowice czy nie ?
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym

Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym