W związku z ciszą na forum niniejszym proponuję....

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
- beny -
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

W związku z ciszą na forum niniejszym proponuję....

Post autor: - beny - »

No właśnie... cisza taka jakaś ostatnio, że niedługo spadniemy w rankingu za Nexia Club a tego byśmy chyba nie chcieli!!!!! Z drugiej strony żeby nie pisać jednak bzdur i zachować podstawową tematykę tego forum niniejszym proponuję otwarcie nowych postów dotyczących tuningu naszych furek - jakieś pomysły, teoria, praktyka, doświadczenia i takie tam (swoiste kompendium wiedzy dot. tuningu Corsy)... coś jak mój niedawny temat dotyczący kolektora wydechowego (wzbudził żywe zainteresowanie, pojawiło się sporo pomysłów, no i nabiliśmy trochu postów :D :D )
Proponuję podzielić tematykę tuningu na kilka kategorii:
- modyfikacje silnika - tu liczę głównie na aktywność wowika, jędrka i ubaw'a - wy tu chyba będziecie wieść prym :)23 (sorki jeśli nie wymieniłem któregoś speca od mechaniki ale póki co to właśnie Oni dali mi się poznać jako znawcy tematu :zakrecony:
- przeróbki wydechu - temat niedawno wałkowany ale można zebrać wszystko do kupy raz jeszcze,
- ulepszanie zawieszenia - napiszcie co tam macie i jak Wam się to sprawuje, zrobimy sobie taki ranking zawieszek do corsy
- tuning optyczny - wiecie... te... no... spojlery, lotki, pióra, brewy, bad looki (nie myliś z bed lookiem;), lampki, folie, lepki i inne,
- jakie koła - raz na zawsze możemy określić jakie felgi podejdą do Corsy, z jakimi parametrami i jakie możemy założyć na nie laczki,
- tuning ekstremalny - NOS, turbo, przekładka silnika i inne - co można, jak, gdzie i za ile,
- inside combination - znaczy of course białe zegary, malowanie pulpitu, kubełeczki, gałeczki i inny sprzęt umilający nam podróż.

Na moderatorów z kolei liczę, że przykleją tematy tuningowe gdzieś z przodu coby za szybko nie zginęły w nawale innych postów :)20 :)20 (Flip, Pooh da radę???)

Żeby nie być gołosłownym za chwilę zarzuce jakiś temat... no i oczywiście liczę na resztę...
Beny CTM #081
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

da rade da :)
chcialem tez umiescic temat pt "zrob to sam " :) czyli jakies ciekawe patenty np. na oklejenie szyb czy zrobienie domowym sposobem grilla itd :) co wy na to ?
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
- beny -
Nowy
Kontakt:

Mozna to pooh'u konsolidować wszystko w jednym poście, a jak już będzie gotowe rozwiązanie z uwagami innych to zrobić z tego gotową instrukcję "zrób to sam" i wtrynić to do TUNING ZONE.
Beny CTM #081
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

a może umieścić dział pt. "Nasza Giełda" co wy na to ?? :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

ja jestem za - lubie takie pisanie, zwlaszcza jesli ktos cos knuje i to jest dyskusja podszyta faktami i realizowanymi planami. tak teoretycznie mozemy sprobowac, ale jak to zaczac... zeby sie nie zrobil chaos... jesli ktos pyta o konkret to zawsze go dostaje... a tak to... hmmm.... nie wiem, ale popieram pomysl, bo cos ostatnio cicho...
c20rsa, czlowieku meeen!
- beny -
Nowy
Kontakt:

O widzisz... jak was troche sprowokować to zaraz się gwarno robi... post o tuningu jest ledwo 2 godzinki na forum a już prawie 10 odpowiedzi... (przez ostatni długi weekend wszystkiego było niewiele więcej :-? ).

Wow, pierwszy temat już masz i widzę, że o tych konkretach to nie przesadzasz... pojawiają się a jakże :D :D :D
Nowe tematy soon.

Pooh już widzę ćwiczy przyklejanie :-D :-D :-D , jak poćwiczysz to doklej ten o tuningu silnika, niech świeci przykładem, jakie to towarzystwo jest montre i rozgadane :oko:
Beny CTM #081
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

beny, co fakt to fakt - poruszasz nasze szare komorki calkiem niezle i sie od razu robi gwarno... udalo Ci sie :)2

temat dotyczacy cisnienia paliwa, jest owszem interesujacy... o wlasnie mam kolejny pomysl, ktory musze tam dopisac...

montszy i roskatani - podoba mi sie ;) - mysle, ze jestesmy rowniez calkiem przystojni hahahahaha ;)
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

no coz, nie doszedlem do tego jak przesunac topic zeby byl jako ogloszenie lub przyklejony dlatego proponuje wszelkie takie topiki zglaszac do mnie i wrzucimy je na stale :)

STOP Ciotom Drogowym
- beny -
Nowy
Kontakt:

Pooh nie doszedłeś do tego czyli nie da się czy chwilowo jeszcze nie wiesz jak to zrobić??? :oko: ... może Flip pomoże...
Beny CTM #081
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

wiem jak zmienic w druga strone tj. zamienic topic przyklejony na zwykly :) poczekajmy na flipa, moze ma jakis pomysl :)

STOP Ciotom Drogowym
PABLO
Swój
Kontakt:

Post autor: PABLO »

O czym wy tu gadacie. Ja niedawno doszedłem jak zrobic zeby forum było zielone. A oni o jakimś przyklejaniu. :zakrecony:
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

ile tylko będę mógł napisać to będę... pisał. więc chętnie się przyłączę :D :D
Nowy_zg
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Nowy_zg »

Sądzę, że to bardzo dobry pomysł. Mam nadzieję że spec. stały post dotyczący majsterkowania w autkach napewno się przyda :-D
!!!! CORSA A 1.4i !!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”