Problem z klejeniem okularow na tylnie lampy
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Problem z klejeniem okularow na tylnie lampy
Witam!!!
Jakis czas temu radzilem sie was czym najlepiej jest kleic blendy na tylnie lampy oraz brewki.
Mowiliscie, ze najlepiej sylikonem. Tak tez zrobilem. Brewki udalo mi sie przykleic bez mniejszych klopotow(mala powierzchnia). Problem pojawil sie w momencie klejenia okularow na tylnich lampach. Okazalo sie ze silikon nie lapal i w niktorych miejscach blenda odchodzila. Wkoncu zrezygnowalem i pozostalo mi tylko doczyszczenie lamp z sylikonu(udalo sie ).
Wiem ze uzywalem do tego sylikonu uniwersalnego. Moze jest jakis inny rodaj silikonu, ktory bedzie lepszy?? Doradzcie czym najlepiej jest to zrobic zeby sie trzymalo!!!!!
Pozdrawiam!!!!
Jakis czas temu radzilem sie was czym najlepiej jest kleic blendy na tylnie lampy oraz brewki.
Mowiliscie, ze najlepiej sylikonem. Tak tez zrobilem. Brewki udalo mi sie przykleic bez mniejszych klopotow(mala powierzchnia). Problem pojawil sie w momencie klejenia okularow na tylnich lampach. Okazalo sie ze silikon nie lapal i w niktorych miejscach blenda odchodzila. Wkoncu zrezygnowalem i pozostalo mi tylko doczyszczenie lamp z sylikonu(udalo sie ).
Wiem ze uzywalem do tego sylikonu uniwersalnego. Moze jest jakis inny rodaj silikonu, ktory bedzie lepszy?? Doradzcie czym najlepiej jest to zrobic zeby sie trzymalo!!!!!
Pozdrawiam!!!!
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
-
- Swój
- Kontakt:
Szczerze powiem, ze jak docisne na dole to w jednym miejscu na gorze troszke odchodzi. Jakies 3 mm. Ale jak ladnie przykleje to wszedzie bedzie przylegac do lampy. Niestety silikon ma to do siebie ze jest dosc elastyczny i jesli nie potrzymasz az pozadnie zlapie to wychodzi jedna wielka lipa. Pytalem sie kolesia w sklepie to powiedzial zeby to klejem do szyb przykleic. Boje sie jednak, ze potem moga byc problemy z ewentualnym demontarzem takich blend(nie przewiduje ale zawsze).
Fillip---->C T M #157
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
no tak jak bylo mowione, klej do szyb najlepszy, ale potem zerwiesz razem z lampa
Post powered by E46 150KM 330Nm Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
-
- Nowy
- Kontakt:
są jeszcze takie glut laski które wkłada się do Glut pistoleciku podłączanego do prondu ..... zestawik do kupienia prawie w każdym super shitcie .
Kleiłem tym już pare żeczy i musze powiedzić że trzyma nieżle, nic jednak nie zastąpi kleju do szyb ..... Tak jak pisze pooh - zerwiesz z lampą
Kleiłem tym już pare żeczy i musze powiedzić że trzyma nieżle, nic jednak nie zastąpi kleju do szyb ..... Tak jak pisze pooh - zerwiesz z lampą
Corsa A GSi
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
-
- Swój
- Kontakt:
Najlepszy klej do szyb , przynajmniej nie odleci a co do kleju to idzie go po wyschnięciu palcem tak jak by to powiedziec zwalkowac czyli pocierac az zejdzie . albo kupic zmywacz do kleju do szyb.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Swój
- Kontakt:
Najlepszy klej do szyb , przynajmniej nie odleci a co do kleju to idzie go po wyschnięciu palcem tak jak by to powiedziec zwalkowac czyli pocierac az zejdzie . albo kupic zmywacz do kleju do szyb.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;