C12NZ przy ilu obrotach odcięcie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
CRITERS
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

C12NZ przy ilu obrotach odcięcie

Post autor: CRITERS »

Proszę o profesjonalną rozpiskę! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! : przy ilu obrotach jest odcięcie na jałowym biegu???, przy jakiej prędkości odcina na poszczególnych biegach . Proszę was chlopaki o pomoc bo rozebrałem wczoraj licznik i zmieniłem kolor podświetlenia i wogóle całe zegary i teraz muszę to wszystko profesjonalnie ustawic. :D :D :D :D :D :D
Pozdrowienia przesyła Criters
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Pomógłbym Tobie ale jeszcze nie zamontowałem obrotomierza, więc nie znam wartości. a mojej istrukcji obsługi takich rzeczy nie piszą.... :placz2:
Obrazek
kristo
Weteran
Kontakt:

Coś mi się przypomniało zupełnie niezwiązane z tematem. Przy dzwiach masz 4 siłowniki. 2 na jedne dwa na drugie. masz jeden czy dwa piloty do ich sterowania? bo jak jak wciśniesz dwa siłowniki jednocześnie to drzwi się tobie nie otworzą. czy masz może zastosowane jakieś opóźnienie?
:D
Obrazek
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

No to tak ; mówie przykładowo o jednych drzwiach: więc jest tam jeden siłownik od centralnego zamka który działa na pilota i otwierają się dwa rygle(+alarm się rozbraja=standard) i jest jeszcze jeden siłownik który jest podpięty do dżwigni klamki. Pilota mam tylko jednego. Na pilocie mam tylko dwa góziki - 1 do centralnego zamka, a 2 po ok.3 sekundach otwiera dzwi od strony kierowcy. Drugie drzwi też mają siłownik przymontowany do klamki ale te drzwi otwieram jak jest potrzeba od środka samochodu przez gózik. :D :D :-D :-D :-D

PS. pozdrowienia przesyła Criters
Pozdrowienia przesyła Criters
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Ja mam ten silniczek i niedawno też sam robiłem podświetlenie ale ja zrobiłem sobie zewnętrzne ultrafioletowe. Tyle ze ja mam Corse B wiec było łatwiej . Ale nie pomogę Ci bo przecież nie będę kacił silnika i sprawdzał kiedy mi odcina, przykro mi :(
kristo
Weteran
Kontakt:

Teraz wszystko rozumiem. na pilota otwierasz tylko tylko jedne drzwi a drugie od środka. :-D Skoro otwierają się po 3 sekundach to masz tam założone jakieś opóźnienie. to chciałem wiedzieć. dzięki :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

O ile pamiętam to max. obrotów to 6000 a odcina 6400-6800
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”