Wybór felg i opon
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Wybór felg i opon
Mam na oku super alufelgi BBS w raz z opona Michelin Pilot. Wiem, ze ten temat był już wielokrotnie poruszany ale jest to dla mnie ważne.
Felgi mają rozmiar 15. Założone są na nie oponki 195/50/R15.
ET felgi wynosi 43.
Czy ktoś z was ma może dostęp do danych które jednoznacznie powiedziałyby, że te koła będą dobre do Opla Corsy B???
Proszę o pomoc bo naprawdę napaliłem sie na te aluski ale nie chcę kupić i póżniej mieć problemy, bo mi np. będą tarły.
Felgi mają rozmiar 15. Założone są na nie oponki 195/50/R15.
ET felgi wynosi 43.
Czy ktoś z was ma może dostęp do danych które jednoznacznie powiedziałyby, że te koła będą dobre do Opla Corsy B???
Proszę o pomoc bo naprawdę napaliłem sie na te aluski ale nie chcę kupić i póżniej mieć problemy, bo mi np. będą tarły.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ja w swoich oplowskich 14" alu mam et=49. im wieksze et tym bardziej felga siedzi w nadkolu, prawda? et=35 to felga, ktora bardziej wystaje na zewnatrz niz ta, ktora ma et=49. tak wiec: jesli felga ma et=35 to jest wieksze prawdopodobienstwo, ze bedzie cos tarlo, niz gdyby miala et=49. cos pomieszalem? 

-
- Swój
- Kontakt:
masz racje markos im wieksze ET tym felga bardziej sie chowa w nadkole ja w corsie b jezdzilem na et 30 i troszeczke tarlo ale zmienilem teraz na ET 35 i jest w sam raz idealnie sie komponuje i nic nie obciera
a i jeszcze jedno jesli ktos juz ma fele ktroe moga troche obcierac to musi zalozyc troszke twardsze sprezynki z tylu ja tak zrobilem jak mialem poprzednie felgi teraz wymieniam cale zawieszenie na sportowe i moge komus odstapic te co mam z tylu obnizenie o 17mm byly robione na zamowienie i nie moglm zazyczyc sobie wiecej bo by naprawde trlo
oczywiscie cena do dogadania:))

X14XE MANTZEL its not enough
gift od schricka 264° Nockenwellen
gift od schricka 264° Nockenwellen
-
- Nowy
- Kontakt:
A ja mam felgi BBS więc coś może pomogę. Mam dokładnie 15*6,5 cala i ET 35 i opony 175/55/15 i zawieszenie obnirzone 60/40 mm i troszke mi obcierało ale jak podgiąłem z tyłu ranty i troszke nadmuchałem nadkola (tak że nie było potrzeby żadnej malowania), i z przodu wyciąłem ranty to teraz biore na pokład 5 osób i cisza a efekt szerszej furki jest zaj.........
PS. pozdrowienia przesyła Criters

PS. pozdrowienia przesyła Criters
Pozdrowienia przesyła Criters
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
et 30 :0 help!!! co zrobiles? co mam zrobic ja, zeby wcisnac 7,5x16 et38 afair... bede podginal ranty i obcinal plastik, just like Endrju did... ale nie wiem czy to starczy...AdamXXL pisze:Ja ostatnio dochodzę do wniosku, że na obcieranie są sposoby, a felgi odpowoednio szeroko rozstawione przydają tylko uroku
(aktualnie 6" ET 30)
c20rsa, czlowieku meeen!
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
To tylko tak te ET straszy, felgi mają 6" szerokości więc wygląda to jak 7" z ET 37.. więc nic strasznego.. jak przykładałem poziomice, to tył róno z krawędzią listwy plastikowej, przód ciut wystajeet 30 help!!!

Ostatnio zmieniony 11 lut 2003, o 23:50 przez AdamXXL, łącznie zmieniany 1 raz.
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
niby tak, ale nie wszystko da sie zrobic... poszerzenie wcale nie bedzie tanie jesli trzeba bedzie poszerzyc o 25mm strone... w corsie naprawde niewiele da sie zrobic... wole miec spokoj i zalozyc felge 7' niz martwic sie co zrobic z juz kupionymi 7,5... nie moze mi obcierac - to sie nie miesci w moich kategoriach estetyki, bezpieczenstwa... w zadnych sie nie miesci 

c20rsa, czlowieku meeen!