Stukanie spod maski

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Stukanie spod maski

Post autor: _balt_ »

czyli tak nie wiem co sie dzieje corsa nie stuka jak sie jedzie normalnie ale gdy na kadzym biegu popdciagne ja prawie do odciecia to i wkadam 5 bieg i troszke spuszcze z tonu to z pod maski slychac takie dziwne tykanie zaczelo sie tak dziac jak spalilem gume w lodzi poprostu przy jaraniou gumy nagrzalem ja prwie do max a i jeszcze jedno przy wzroscie obrotow stukanie jest szybsze gdy obroty maleja maleje ptedkosc tykania co to moze byc czy jest mozliwosc zeby to zawory tykaly czy to moze pasek rozrzadu CO Z TYM ZROBIC jak ostygnie wszystko jest oki
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

Wiem że ja miałem kiedyś taki problem ze stukaniem w escorcie. I goście mi powiedzieli że popychacze mogą byc wyburaczone. Wiem też że mi pod koniec swojego żywota escorcik brał troszkę oleju i jak mi tak stukało to wtedy dolewałem troszke oleju i po paru sekundach (ok. 3 min) przestawało stukac. A jak z olejem masz go w sam raz na szabelce???????. A ile masz na tym silniku przejechane??????. Wiem też że koledze w fiacie brawa jak wpadł na tor pojezdzic to po dłuższej katacji też mu stukało ale jak silnik sie ostudził to przestało. Może pomoże ci jak będziesz miał oleju tak 3/4 miarki na szabelce ( nie na środku tylko tak troszkę więcej ale nie więcej niz max). Jak się myle to prosze o sprostowanie. Wiem że mi pomogło.

PS. Pozdrowienia przesyła Criters
Pozdrowienia przesyła Criters
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

ale ja oleju mam wsam raz i mi nie bierze
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Mi tak cykało łozysko alternatora, więc je wymieniłem i było po problemie. Ale na początku tez nikt jednoznacznie nie mógł mi powiedziec co jest nie tak :)
Adam_x
Nowy
Kontakt:

Post autor: Adam_x »

Balt to samoregulatory mogą tak stukać.

Swoją drogą u kolegi wynienili samoregulatory ale stukac nie przestało. Później okazało się że miał dziurę w tłoku (tzn ślad jak gdyby tłoki zderzyły się z zaworami- wgniecenia i rysy).
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

dzieki za rady ale mysle ze bez wizyty u mechaniora sie nie obejdzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”