wycieraczki nie zbierają dobrze
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
wycieraczki nie zbierają dobrze
Witam serdecznie...
No wiec zaczeła sie wiosna ( podobno) deszcze i takie tam- jechałem sobie w sobote do świetego miasta i lało non-stop - no to cyk i wycieraczki w ruch - myślałem - założone nówki VALEO 45 cm będzie ok - a tu kicha- prawa ok- ale lewa akurat na wysokości wzroku przy powrocie zostawie obszar (okrąg około 5cm średnicy) niestartej wody i do cholery nic nie widze ...myślałe że to wada tej jednej - no to zatrzymałem sie i zmiana stron - i nic...- potem myśle - że to przez spojler na wycieraczce- odpinam i nic... - nadal- czy to możliwe że szyba jest wypaczona???( ale dlazego nie sciera w jedną stronę- w druga jest ok?)
może za twarda guma , albo jej za zmino ?;-) ??
ma ktoś idee???
pozdrawiam - Rozzobike
No wiec zaczeła sie wiosna ( podobno) deszcze i takie tam- jechałem sobie w sobote do świetego miasta i lało non-stop - no to cyk i wycieraczki w ruch - myślałem - założone nówki VALEO 45 cm będzie ok - a tu kicha- prawa ok- ale lewa akurat na wysokości wzroku przy powrocie zostawie obszar (okrąg około 5cm średnicy) niestartej wody i do cholery nic nie widze ...myślałe że to wada tej jednej - no to zatrzymałem sie i zmiana stron - i nic...- potem myśle - że to przez spojler na wycieraczce- odpinam i nic... - nadal- czy to możliwe że szyba jest wypaczona???( ale dlazego nie sciera w jedną stronę- w druga jest ok?)
może za twarda guma , albo jej za zmino ?;-) ??
ma ktoś idee???
pozdrawiam - Rozzobike
-
- Świeżak
- Kontakt:
a może...
sprobuje przełozyc z lewej na prawą strone całe ramie - zobacze co i jak- jak bedzie tak nadal - to felerna szyba, jak nie to tylko docisk )) nieźle to wymysliłem- no nie???
oczywiście jak sie uda zamienic....
oczywiście jak sie uda zamienic....
-
- Weteran
- Kontakt:
No nie wiem
sprubój lekko wygiąć ramie wyciraczki ( to co chciałeś zamienić z lewej na prawą ) jak to nie pomoże to weż samą wycieraczke i sprawdz pióro
, a jak jest krzywe to wsadż do ciepłe wody prawie wrzącej może sie naprostuje ale nie ręcze mi jedna tak wróciła ale druga tylko do połowy
Szyba pozostanie szybą wieć jej raczej nie spolerujesz
gumis
, a jak jest krzywe to wsadż do ciepłe wody prawie wrzącej może sie naprostuje ale nie ręcze mi jedna tak wróciła ale druga tylko do połowy
Szyba pozostanie szybą wieć jej raczej nie spolerujesz
gumis