Siemka!!!
Jeśli chodzi o podświetlenie, to zależy od tego, jaki rodzaj i kolor Cię interesuje.
Z UV widziałem na jakiejś niemieckiej stronie jakiś czas temu, jak montowali diody w plastiku nad licznikami. Dla mnie wyglądało tak sobie. Z neonem UV nie potrafię. Myślę, że znajdą się fachowcy od tego

Wejdź na stronę do Maroga, tam jest deska podświetlona na czerwono i wygląda zajefajnie. Z tego co mi wiadomo żarówki były pomalowane specjalną farbką.
Jeśli zdecydujesz się na diody, to mogę opisać wszystko to, co wiem z autopsji.
Ja mam deskę podświetloną na niebiesko. Jak wyjmiesz wszystkie zegary, to znajdziesz tylko 3 miejsca na żarówki. Do podświetlenia żarówkami wystarcza tyle, ale światło diody inaczej się rozchodzi. Dla mnie było za ciemno, więc dołożyłem jeszcze 3 diody: w okolicach prędkości 120 km/h(zakładając, że masz obrotomierz), na dole przy prędkościomierzu i na dole przy obrotomierzu. Myślę, że jeszcze można by było dołożyć kilka, bo efekt nie jest rewelacyjny, jak się ma czarne tarcze. Dlatego ja mam białe drukowane na papierze fotograficznym. Światło przechodzi przez papier i jest całkiem fajnie. Mi się podoba. No ale decyzja należy do Ciebie.
Aha, jest jeszcze jeden ciekawy sposób. Na wolumenie są silikonowe kapturki na żarówki. Chyba 3 zł sztuka. W Astrze zrobiłem na zielono i jest ślicznie. Widziałem też podświetlenie takim sposobem na czerwono i wygląda jeszcze fajniej. Nie kupuj tylko niebieskiego !!! Jeśli się zdecydujesz na kapturki, to na Wolumenie są tylko w jednym miejscu u takiej baby z wąsami

Nie no żartuję, bez wąsów

ale alejki nie pamiętam.
Chyba, że zainteresuje Cię podświetlenie na niebiesko-czerwono. Wejdź na stronkę
http://www.dioder.dk tam znajdziesz kilka sposobów.
Montując diody pamiętaj o rezystorach.
No i tyle
Powodzenia, pozdrawiam pirat