Mam taki problem jak odpale corse na zimnym silniku to obroty wskakują mi na 1600-2000 po przelaczeniu na lpg mam 1500 i ok 5 min spadają do 1000 i po przelaczeniu na benzyne znowu wskakują na 1600-2000.
Na cieplym siniku czesto mam tak ze na lpg po wrzuceniu sprzegla samochod mi gasnie a na benzynie wskazowka mi spada do 900 odbija się i do jakichs 1500 i znowu spada dopiero jak dodam gazu lub wrzuce bieg jest ok .Nie wiem o co z tym chodzi bo nie dzieje się to zawsze i czasami bez problemu potrafie przejechac na raz 300kmi nic nie gasnie i jest wszystko ok.
Zauwazylem jeszcze ze kiedy mimo tego ze obroty są ok i wskazowka stoi w miejscu to mimo tego silnik mi jakos niezbyt rowno chodzi.
Moje podejzenie padlo na silnik krokowy co o tym myslicie???
pozdrawiam
Wysokie obroty na jałowym
- wow
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
u mnie jest podobnie od czasu do czasu, z wylaczeniem sytuacji z lpg ktorego nie posiadam. prawdopodobnie bedzie to silniczek krokowy, chociaz jak sie okazuje w moim przypadku przyczyn moze byc wiecej (silniczek krokowy wymienilem i nadal to samo). jutro jestem umowiony na porzadna diagnostyke ukladu wtryskowego i bedziemy szukac usterki - mam nadzieje, ze to moze cos dziwnego sie dzieje z czujnikiem polozenia przepustnicy, ale jesli to nie to... to beda sie chlopcy meczyc i szukac...
c20rsa, czlowieku meeen!
- sierak
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
To testujcie panowie to i mi się przyda bo u mnie też czasami obroty trochę szaleją choć jakoś ostatnio się troszkę uspokoiło. Zreszta trochę się przestałem przejmować bo u Flippera jest to samo - na własne oczy widziałem.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją