balt - to troche inna technologia niz bilstein. stad roznica. no i moje maja 28 stopniowa regulacje tlumienia
co do zmian: przemysle jeszcze, napisz mi w razie czego priva czy bedziesz mogl w poniedzialek, bo u mojej ukochanej nie dziala zmiana uzytkownika w gadulcu.. poza tym mam do zamontowania komplet rozporek a nie podejmuje sie sam wiercic blachy w bagazniku. pozostaje jeszcze geometria - w koncu jebnalem felge tak, ze sie pokrzywila - obawiam sie, ze mialo to jakis wplyw na geometrie..
"w reku" nie sa nawet twarde te sprezyny. eibach "na oko" byl twardszy, ale podejrzewam, ze to kwestia zwijania przodu. jest progresywnie - pierwsze zwoje sa bardzo miekkie, kolejne coraz twardsze..
feliks, sierak - dbieralem osobiscie w mavenie, ceny niestety DUZO wyzsze niz w uk... u nich ten set kosztuje 359 funtow. czyli relatywnie malo. u nas? 50% drozej... zainteresowani sobie przelicza...

ogolnie masakra, ale nie mialem sposobu przywiezienia tego poza clem i podatkiem... wyszloby podobnie pewnie. nieuczciwa polityka cenowa spaxa przy eksporcie daje o sobie znac dosc bolesnie...