Do kiedy była produkowana Corsa B?

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
UcHO
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Do kiedy była produkowana Corsa B?

Post autor: UcHO »

CZy ktoś z was może mi powiedzieć do kiedy była produkowana Corsa B, ostatnie seriie rok i miesiąc najlepiej?
A drugie czy model 1.6 GSI i 1.6 World Cup Sport to to samo? I do kiedy ten World.... był produkowany"
Czekam na odp. , gdyż jest mi to bardzo potrzebne :-D
Ostatnio zmieniony 26 maja 2003, o 08:34 przez UcHO, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

Chcicaz sie staraj tematem nawiazac do tresci - co to oznacz "Do kiedy" ?

Ludzie - burdel juz jest na Forum. O ile udalo sie wyprowadzic troche bezsensowne posty to teraz dalej dajecie czasami takie tematy, ze nawet nie chce sie "wchodzic" do srodka...... a wystarczy dodac 2-3 wyrazy wiecej i wszystko jasne.

Co do tematu - w temacie Corsa B nie jestem mocny......wiem tylko, ze mozna nabyc kilka egzemplarzy Corsy A z rocznikiem w papierach 1994 !!! :)23 Oczywiscie wczesniej skonczyla sie produkcja lae jakos dziwnym trafem mozna takowa spotkac :-D
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Re: Do kiedy była produkowana Corsa B?

Post autor: AdamXXL »

UcHO pisze:CZy ktoś z was może mi powiedzieć do kiedy była produkowana Corsa B, ostatnie seriie rok i miesiąc najlepiej?
A drugie czy model 1.6 GSI i 1.6 World Cup Sport to to samo? I do kiedy ten World.... był produkowany"
Czekam na odp. , gdyż jest mi to bardzo potrzebne :-D
z tego co pamiętam wersja B robiona była do 2000 r. chyba jesień (od 2001 - C). GSI robili (nazywali) do 1996 . Wszytskie informacje są z pamięci więc nie jestem pewien :lol:
UcHO
Weteran
Kontakt:

Adam a co z tą 1.6 World Cup Sport , bo w katalogu mam wbite że w 2000 roku jeszcze występowała! Czym jej silniczek różni się od GSI? Z tego co się orientuję to był zdeczka słabszy ale miał wyższy i dłuższy moment obrotowy :-D
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

UcHO pisze:Adam a co z tą 1.6 World Cup Sport , bo w katalogu mam wbite że w 2000 roku jeszcze występowała! Czym jej silniczek różni się od GSI? Z tego co się orientuję to był zdeczka słabszy ale miał wyższy i dłuższy moment obrotowy :-D
1.6 World Cup Sport ->> silnik chiba X16XE
GSI->> C16XE
dość minimalne różnice
UcHO
Weteran
Kontakt:

No tak różnice minimalne ale do kiedy była produkowana ta z silniczkiem X16XE ??? :-D
UcHO
Weteran
Kontakt:

Panie Astran, po kiego ten Pan :-D My tu wszyscy na Ty :-D patrzyłem, jest napisane o różnicy między tymi dwiema jednostkami, ale nie ma niczego napisanego o końcu produkcji któegoś z tego modeli a mnie bardzo interesuje końcówka produkcji, czy można dostać Corsę z silniczkiem 1.6 przypusćmy z konca 2000 roku???
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

kiedys widzialem corse 1.6 w full wypasie z konca 99r .. wiec mozna, mysle ze byly normalnie skladane z silnikiem 1.6 az do konca produkcji corsy b :-D
UcHO
Weteran
Kontakt:

No to jak tak to bardzo mnie podnieśliście na duchu :-D
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

arts pisze:kiedys widzialem corse 1.6 w full wypasie z konca 99r .. wiec mozna, mysle ze byly normalnie skladane z silnikiem 1.6 az do konca produkcji corsy b :-D
... ale sprzedawane wyłącznie w niemczech (wszystko jest chiba)
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

no sprawdziałem... z silnikiem c16xe do 1994 może początek 95
a od 1995 x16xe i uwaga nawet roczniki 2002 - Ale to pewnie meksyk czy brazylia :D
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

Tak ameryka północna jeszcze do kończ 2002 robiła ale w
hiszpani to do konca 1998 nie wiem jak w innych fabrykach ale jak
byłem w hiszpani w 2001 to chciałem nowy silniczek 1,6 X16Xe
nabyć ale powiedzieli ze było mineło :)

a szczeze muwiac to word cup to chyba z klima w standardzie była
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

a Czym w takim razie rózni sie X16XE od C16XE bo z tego co czytałem książkę o corsiawce B i z tego co wyczytałem ostatnio na stronkach http://www... to pierwsze literki oznaczenia silnika wyrażają czy dany silnik spełnia normę spalania 91 czy 94. A więc X16XE jest to silniczek który spełnia normę 94 a C16XE 91. CO do mocy silniczka to chyba jest taka sama chociaż nie jestem do końca pewny. W ksiązce o corsie B pisze że ten X16XE który był montowany w corsie Bposiadał 109 PS , natomiast na internecie dowiedziałem się że ten sam silnik X16XE montowany był w Tigrze i posiadał 106 PS ale być może że gdzieś ktos się pomylił...........
Pozdrowienia przesyła Criters
UcHO
Weteran
Kontakt:

Criters silniczki te różnią się tym iż X16xe ma moc lekko niższą, 106 ps'ów za to ma moment bardziej płaski, dostępny w większym zakresie obrotów. W starszym silniczku był on dostępny jedynie w zakresie bardzo wysokich obrotów więc lekko zmienili aby był szybciej i dłużej dostępny przez co nieco moc spadła, ale co to dla nas :-D
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

UCHO dobrze prawisz :-P :-P :oops: :oops: :oops: :oops: z mojej strony pomyłka - przyznaje się do błedu i wyjaśniam że nie doczytałem w ksiązce o corsie B. Tzn. do corsy B montowany był silnik C16XE ( tak prawi ksiązka) i posiadał 109 koników przy 6000 oraz 150 Nm przy 3800 zaś silniczek X16XE posiada 106 kucyków przy 6000 i nie mam pojęcia czy był montowany w corsie B ale wiem że był montowany w Tigrze.
Pozdrowienia przesyła Criters
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”