fotki mojego "maleństwa" (330kB)
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
fotki mojego "maleństwa" (330kB)
szykując się do zbliżających się zlotów (mam nadzieję że czas znajdę)obniżyłem sobie kuperek i teraz to wygląda tak

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Odpowiadając na pytanie czemu te plastiki takie czarne, mogę powiedzieć że kase wole wpakować w silnik i być takim "cicho ciemnym"
a jeśli zabierać mam się za plastiki to przy okazji zmaina zderzaka .. może jakieś "poprawki" blacharsko lakiernicze i do poprawy tylni spoiler lub trochę inny
więc podsumowując zaabawa w upiększanie to koło 700zł a jak pisałem wole to wydać na silnik.
Bawie się swoją Corsą od dwóch lat i coraz mniej interesuje mnie wygląd zewnętrzny a bardziej koła,zawieszka a przedewszystkim silnik. Nie ukrywam jednak, że wiele rzeczy strasznie mnie kłuje po oczach
Czeka mie jeszcze prawe nadkole
tył poszedł 35mm, a mam 185/55R14 i felgi 6" z ET30 (podobnie jak 195/45R15 i felga 7" ET38) przy "chopkach" słyszę, że przyciera
Fillip Hayabusa :bardzo chętnie jednak dopiero jak będę po egzaminie którego godziny jeszcze nie znam, zaraz po min mogę jechać.
PS. nie wykluczone, że tył za jakieś dwa tygodnie będzie na sprzedaż max. cena 120
Bawie się swoją Corsą od dwóch lat i coraz mniej interesuje mnie wygląd zewnętrzny a bardziej koła,zawieszka a przedewszystkim silnik. Nie ukrywam jednak, że wiele rzeczy strasznie mnie kłuje po oczach
Czeka mie jeszcze prawe nadkole
Fillip Hayabusa :bardzo chętnie jednak dopiero jak będę po egzaminie którego godziny jeszcze nie znam, zaraz po min mogę jechać.
PS. nie wykluczone, że tył za jakieś dwa tygodnie będzie na sprzedaż max. cena 120
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
w kilku słowach wygląda to tak :Fillip pisze:To opisz to Adaś.![]()
Bo jak sie ostatnio widzielismy to rozmawialismy na ten temat i tez bym to zrobil bo mi przy full obciazonym aucie tez obciera.
1. odkręcamy listwy (te cudne plastiki)
2. aby lakier nie popękał można rozgrzać blachę opalarką (OSTROŻNIE!) bez tego pewnie też nie popęka
3. bieżemy kawałek gumy (np. jak holewa gumaka
4. z listwy wyciądamy dwie gógne "śróby" i całość skręcamy
5. co nie przykręcone doklejamy silikonem oczywiście najlepiej bezbarwnym.
6. pakujemy rodzinkę na tył i jedziemy testować
KONIEC
-
Fillip
- Swój
- Kontakt:
A ja rozwiazales problem sciagniecia tych plastikow skoro progi u ciebie zachodza na te plastiki( u mnie jest tak samo)? Ja mam progi uszczelnione na calej dlugosci sylikonem i moze byc maly problemik.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
nooo... ja nie ściągałem wszystkiego tylko odkręciłem cztery nakrętki licząc od tylnego zdeżaka i na uchylonej listwie wszystko robiłemFillip pisze:A ja rozwiazales problem sciagniecia tych plastikow skoro progi u ciebie zachodza na te plastiki( u mnie jest tak samo)? Ja mam progi uszczelnione na calej dlugosci sylikonem i moze byc maly problemik.