Corsa C - Felgi .
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
_KWAS_
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
powiem krótko
na giełdzie w gliwicach np. takie fele jak ma basista tj 15" jak sa w tigrze w stanie idealnym widzielismy za 1200 pln komplecik. wiele innych oryginałów opla było w podobnej cenie. czaem ciut drozsze. innych firma jak OZ, borbet, enzo, ats i wiele innych w bardzo podobnej cenia a czasem duzo ładniejsze od firmówek opla. oczywiscie na wszystko jest gwarancja od kolesi którzy je sprzedaja. nie ma mowy6 zeby felgi były krzywe itd. a w razie czego kolesie stoja co tydzień
na giełdzie w gliwicach np. takie fele jak ma basista tj 15" jak sa w tigrze w stanie idealnym widzielismy za 1200 pln komplecik. wiele innych oryginałów opla było w podobnej cenie. czaem ciut drozsze. innych firma jak OZ, borbet, enzo, ats i wiele innych w bardzo podobnej cenia a czasem duzo ładniejsze od firmówek opla. oczywiscie na wszystko jest gwarancja od kolesi którzy je sprzedaja. nie ma mowy6 zeby felgi były krzywe itd. a w razie czego kolesie stoja co tydzień
...::: http://WWW.MAXIMUM.PROAXER.COM :::...
-
swatch
- Nowy
- Kontakt:
Poprostu zastanów się czy zależy Ci na komforcie, czy na wyglądzie ! Myślę że 17` z oponą 205/45 byłoby idealnie do Corsy C ! Widzialem coś takiego i wygląda naprawdę ekstra !
A 15` to jeszcze fajnie w Corsie B wyglądaja ale nie w C !
A czemu na 205 każda dziura i krawęznik Twoje ? Tak samo jak na 185 ! Nie kumam ?! Jasne że przy mniejszym profilu łatwiej jest rozwalić felgę , ale jak zdrowo walniesz to nie bedzie już różnicy czy będzie to profil 55 czy 45
A 15` to jeszcze fajnie w Corsie B wyglądaja ale nie w C !
A czemu na 205 każda dziura i krawęznik Twoje ? Tak samo jak na 185 ! Nie kumam ?! Jasne że przy mniejszym profilu łatwiej jest rozwalić felgę , ale jak zdrowo walniesz to nie bedzie już różnicy czy będzie to profil 55 czy 45
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
brawo. pojezdzijcie najpierw chlopaki na 15 z oponkami 195/50 a potem pogadamy o praktycznosci rozwiazania. 17" do corsy c? swietny pomysl. do momentu, w ktorym nie zalozysz felg i nie wyjedziesz na droge. corsa c w zamiennikach ma 205/40/17 (kolo 12mm wieksze niz seria). sam jezdze na 195/50 i nie wyobrazam sobie nizszej opony na polskie drogi....
najlepsza opcja (jesli juz 16") wydaje sie byc opona o rozmiarze 195/45/16 (idealny zamiennik). ja na twoim miejscu przyjalbym 195/50/15, troche mniejsza od zamiennika, ale to wplynie kojaco na poprawe zamulonych szerszymi oponami osiagow
najlepsza opcja (jesli juz 16") wydaje sie byc opona o rozmiarze 195/45/16 (idealny zamiennik). ja na twoim miejscu przyjalbym 195/50/15, troche mniejsza od zamiennika, ale to wplynie kojaco na poprawe zamulonych szerszymi oponami osiagow

Nie no 18 a 19 to już chyba lekka przesada! Ja mam co prawda w Corsie B 195/45/15 i ten profil 45 to jest już mało!!!swatch pisze:Tak się składa że 2 lata jeżdziłem na 15` 195/50 w Corsie (ale B) , a teraz jeżdże na 17` 225/45 (i powiem szczerze , że żałuje bardzo że nie kupiłem 18` albo 19`)
! Różnica jest niewielka, trochę bardziej trzęsie ! Ale myślę , że efekt jest tego wart ! Dlatego ja nadal obstawiam 17 cali !
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
pomysl chwile:swatch pisze:Różnica jest niewielka, trochę bardziej trzęsie !
opona o profilu 50 przy szerokosci 195 na 15" ma scianke boczna wysokosci 97.5mm. opona w rozmiarze 225/45 ma scianke boczna o wysokosci 101.25mm. profil procentowo nizszy w drugim przypadku, ale zdaje sie, ze zapomniales o szerokosci opony.
reasumujac - nie trzesie bardziej, tylko ci sie wydaje. czasami rece opadaja...

-
swatch
- Nowy
- Kontakt:
Jeszcze raz napiszę że na 15` jezdziłem w Corsie , a na 17` jeżdże w Golfie ! I naprawdę różnica nie jest duża ! Może jakbym mial 17` w Corsie to byłoby to bardziej czuć ! Ale 17` w Corsie B to nie jest już taka łatwa sprawa !
Myślę , że kolegi nie interesują puste fakty , tylko wrażenia z jazdy , mnie przynajmniej by to interesowało jakbym pytał kogoś o opinię ! Teksty w takim stylu serwują wszyscy "specjaliści" sprzedający felgi ! Kupując felgi spotkałem tylko 1 kolesia , który mówił , że spox 17` , każdy inny pukał się w głowę ! I co mam 17` a nadkole w Golfie jest tak duże że zbytnio efektu nie ma !
A wracając do Corsy C , jeżeli nie interesują Cię 17` , to może jakieś 16` z ładnym rancikiem ? Do tego jeszcze jakaś solidna gleba !
Myślę , że kolegi nie interesują puste fakty , tylko wrażenia z jazdy , mnie przynajmniej by to interesowało jakbym pytał kogoś o opinię ! Teksty w takim stylu serwują wszyscy "specjaliści" sprzedający felgi ! Kupując felgi spotkałem tylko 1 kolesia , który mówił , że spox 17` , każdy inny pukał się w głowę ! I co mam 17` a nadkole w Golfie jest tak duże że zbytnio efektu nie ma !
A wracając do Corsy C , jeżeli nie interesują Cię 17` , to może jakieś 16` z ładnym rancikiem ? Do tego jeszcze jakaś solidna gleba !