Zaroweczki ...

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
norm4n
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Zaroweczki ...

Post autor: norm4n »

Wszyscy pisza o przerobkach w swoich corsach , to i ja napisze :grin:

To ja tez cosik napisze :grin:
Dzisiaj moja corsiawka zostala uzbrojona w zaroweczki "OSRAM Cool blue" . Swieca ladnie ale te swiatlo nie jest takie jak reklamuja - tzn nie ma poswiaty niebieskiej. Cio sadzicie o zaroweczkach ??? Jakich sami uzywacie ???
"We who ruled the waters, the earth and sky
Are now to be destroyed (disappear without a sign)
Why important no more is our will to be
Isn't it our own ingenuity to create our destiny ... "
Zaibel
Nowy
Kontakt:

Post autor: Zaibel »

... hmmmy.... zaroweczki :-D ... to ja bede mogl cos powiedziec na ten temat juz w poniedzialek... - bo w sobotke (to jeszcze dwa dni :-D :-D :grin: ) bede mial spowrotem swoja corsiawke z nowym slicznym czerwonym lakierkiem.. hehe...

a jezeli idzie o zaroweczki.... to chcialem zauwazyc, ze najlepsze efekty swietlne osiaga sie za pomoca swietlowek (ale te sa qrcze drogie).... mozna by rowniez kombinowac z diodami... tu jednak jest taki maly szkopulik, ze swiatlo z nich jest skupione.. i w sumie nie ma go za wiele.. ktos kiedys pisal tu na forum, ze takowe wystarczy przetrzec papierem sciernym i juz jest ladnie - ale ja nigdy nie probowalem... no i nieszczesne zarowki.... ktorych jedyna zaleta tak naprawde jest to, ze sie nameczyc przy montarzu nie trzeba :grin: ... kiedys jak bawilem sie w robienie ludziskom niebieskich wyswietlaczy w radiach to w starszych modelach spotykalem czesto takie smieszne gumeczki.. a przynajmniej tak mi sie wydaje, bo po roku pracy to zostawalo z nich naprawde niewiele :grin: .... ja robilem to na niebiesko na kilka sposobow - albo wymienialem diody<jezeli na takich bylo podswietlanie .. co nawiasem mowiac dawalo najlepsze efekty>, albo wymienialem zaroweczki na inny kolor gdzie w przypadku niebieskich malowalem je sam (farba odpada mniej wiecej po 2-3 miesiacach :-? ).... ale kiedys tam wpadlem na taki ciekawy pomysl.. .mianowicie bawie sie troszke w realizacje dzwieku na koncertach okolicznych amatorskich zespolow... i mam takie kolorofony... swieca jedwabistym swiatelkiem niebieskim.. a sa w nich najzwyklejsze 200W zarowki :grin: .. jak to dziala??? .. no oczywiscie kolorowy ekranik... nic sie nie przypala... wszystko jest trwałe... no i jest to chyba najtansze rozwiazanie... i moim skromnym zdaniem zdecydowanie najbardziej rozsadne....

no tak.. ale oczywiscie nie ma rozwiazan idealnych.... po zdobyciu odpowiednich ekranow [folia o duzym nasyceniu koloru - w tym przypadku niebieska] zabrałem sie do montowania ich w samochodzi braciszka <tez opel :-D .. niestety astra :zakrecony: > - bo jeszcze cos w swoim popsuje :grin: ... no i juz przy probie podswietlenia konsoli z pokrentelkami.. okazalo sie, ze nie ma jak tego zamontowac....

<ale zem sie rozpisal...>

w kazdym badz razie.. dalem mocniejsze zaroweczki... ekranik w odleglosci okolo 0,5 cm.... i wyszlo moim skromnym zdaniem calkiem niezle <patrz - jeszcze zyje.... a zaznaczmy, ze brat nie lubi jak mu sie cos psuje.. a jest troszke starszy.. [czytaj wiekszy
:grin: )
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

taka delikatna dygresja.. chodzilo zdaje sie o zarowki w reflektorach przednich... :-?
Obrazek
norm4n
Nowy
Kontakt:

buhahha :) fajno fajno , ale ja nie bede sobie z samochodu robil dyskoteki - chcialem sie dowiedziec po prostu jakich zarowek w przednich lampach uzywacie :lol:
osman14
Swój
Kontakt:

Post autor: osman14 »

juz kiedys sporo zostalo o tym napisane ja nadal swoje

PHILIPS BLUE VISION + 4000K UWAZAM ZE TO NAJLEPSZY WYBOR Z MOZLIWYCH PROCZ XENONOW :-D :-D :-D :-D :-D
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
Lukiso
Nowy
Kontakt:

Post autor: Lukiso »

Jak chcesz to zglos sie do mnie na priv to dam Ci namiary na goscia ktory sprzedaje zarowki itd. Ja u niego kupilem i moge Ci go polecic :)
CTM -->187<--
norm4n
Nowy
Kontakt:

a nie sadzicie ze te philipsy sa przereklamowane ??? W testach wypadaja gorzej od osramow. Wczoraj sprawdzalem te swiatelka to mi szczena opadla ale niebieskosc to one maja chyba na opakowaniu.

Lukiso: Dizieki , juz kupilem, poza tym nigdy nie kupuje takich rzeczy jak zarowki przez net - nie ufam poczcie badz kurierom ktorzy beda tym rzucac.
Lukiso
Nowy
Kontakt:

norm4n pisze: Lukiso: Dizieki , juz kupilem, poza tym nigdy nie kupuje takich rzeczy jak zarowki przez net - nie ufam poczcie badz kurierom ktorzy beda tym rzucac.
Hmm moze i rzucaja ale paczka byla b.dobrze zapakowana (pudelko,troche papieru, i gabka)
A co do ufnosci, hmm ja b.czesto kupuje przez neta i sie (na szczescie :) ) jeszcze na tym nie oszukalem, i mam zamiar dalej kupowac
CTM -->187<--
norm4n
Nowy
Kontakt:

przez neta tez bardzo czesto robie interesy ale takie towary jak zarowki odpadaja
Lukiso
Nowy
Kontakt:

no zarowki to tylko 1 raz kupilem :) bo jest ryzyko ale takie jak obudowy do komorek,kabelki.....
CTM -->187<--
norm4n
Nowy
Kontakt:

A jaki to ma zwiazek z tematem ???
Chce sie po prostu dowiedziec co sadzicie o Orsam Cool Blue ???
W testach wypadaja lepiej od Philipsow Blue Vision. Mi sie podobaja , ale nie wiem czy nie zmienic na philipsy bo nie daja tej fajnej niebieskiej posiwaty
osman14
Swój
Kontakt:

norm4n pisze:A jaki to ma zwiazek z tematem ???
Chce sie po prostu dowiedziec co sadzicie o Orsam Cool Blue ???
W testach wypadaja lepiej od Philipsow Blue Vision. Mi sie podobaja , ale nie wiem czy nie zmienic na philipsy bo nie daja tej fajnej niebieskiej posiwaty

o jakich philppsah mowisz tych co wyszly niedawno czy tych starszych ktore tez sa blue vision i wygladam sie prawie nie roznia zato swieceniem :0 :0 :0

ja osobiscie porownywalem stara i nowa edycje wynik wiadomo jaki ......
:0 :0 :0 :0 :0 :0

Zaibel
Nowy
Kontakt:

!markos pisze:taka delikatna dygresja.. chodzilo zdaje sie o zarowki w reflektorach przednich... :-?

ops... chyba sie faktycznie troszke z tematem rozjechalem.. :oops:

ale co do zaroweczek w reflektorach.... to dla mnie podstawowym kryterium jest to, zebym w nocy cos widzial.... a jak do tego ladnie wyglada to czemu nie ;]

a co do "robienia sobie dyskoteki z samochodu" ... to nie chodzi mi o to, zeby mi sie qrcze szyby na niebiesko swiecily (a w sumie ciekawe jak by to wygladalo.. hmmyyyyy... :grin: ) tylko, zebym mial wszystko w samochodzie czytelne i.. cieszace oko przy okazji...

natomiast smiac mi sie zawsze chcialo wlasnie z ludzi ktorzy czepiaja sobie lampki choinkowe na zewnatrz.. i qrcze z kilometra widac jak im sie kolorki zmieniaja.. jeszcze tylko swietego mikolaja brakuje i pozytywki z koleda...

a pozatym.. wszystko to to kwestia gustu.. a o tym sie podobno nie dyskutuje...

acha.. i jeszcze jedno.. zapomnial bym.. .widzialem u koplesia ktury tu niedaleko mnie golfem IV smiga ciekawie zrobione reflektory... z zewnatrz nie da sie zobaczyc co w srodku siedzi.. ale gosc mowi, ze zostawil seryjne zarowki, a zamiast postojowek wmontował bardzo mocne niebieskie swietlowki.... no i swiatla swieca mu normalnie.. a same lampy po zapaleniu swiatel sa niebieskie.... tyle, ze jak dla mnie troszke za duzo zachodu... a za marny efekt....
Ostatnio zmieniony 6 cze 2003, o 15:23 przez Zaibel, łącznie zmieniany 1 raz.
osman14
Swój
Kontakt:

a tak przy okazji to mam na zbyciu jedno pokowanie tych zaroweczek kolega chcial kupic i nie ma kasy a ja mam do nich dostep po nizszej cenie wiec jak cos to 1 komplet jest :oko:

Zaibel
Nowy
Kontakt:

... a wlasnie.. ile taka impreza kosztuje???
norm4n
Nowy
Kontakt:

osman: chodzilo mi o te +4000 K . Przegraly z osramami , ale szczerze to te swiatlo niby jest rewelacyjne - tzn jak je wlaczysz to nei swieca Ci punktowo , tylko na okolo masz taka lune swiatla dizennego , ale swiatla niebieskiego z nich to przez pryzmat chyba szukac :oko:
osman14
Swój
Kontakt:

hehe widziales kiedys na zywo jak one swieca
ja moje porownywalem z osramami i osram wypadly dobrze ale wydawalo mi sie ze i tak moje lepiej i to nie tylko moje zdanie tylko kilku osob ktore wtedy z nami staly ........

ja mam je za 70zl w sklepach roznie chodza u mnie np: 95-100zl

Zaibel
Nowy
Kontakt:

dzieki.. pomyslimy jak juz sobie sprawie nowy przodzik :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”