... no wlasnie.
Rozmawialem z balt-em - stwierdzil, ze to swiece.
A o so chozi ?
Ano jak "przycisne" Corsiawke to ma taka "czkawke" przy 2500rpm ... Na wszystkich biegach, no ale na "1" najlepiej to czuc. Taki przydech na ulamek sekundy. Teoria o swiecach w sumie moze i bylaby sluszna bedzie jakos ze 30.000 km na tychze ...
Jakie sa wasze sugestie?
Pozdrawiam
Corsa przerywa podczas przyspieszania
- YAQB
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
No ja powiem tak, ze zeby bylo to czuc na 2+ biegu to trzeba sie postarac, bo raczej jak sie ostro przyspiesza, to zmieniajac z 1 na 2 silnik i tak jest "ponad" 2500rmp, dlatego napisalem, ze na "1" to czuc najlepiej. Poza tym, jak sie spokojnie przyspiesza to tego az tak (albo wogole) nie czuc. Przed zmiana ostatniego tlumika ten objaw byl bardzo dobrze odczuwalny i bardzo czesty (praktycznie kazde takie "wyciskanie"). Fakt, faktem, ze ten stary wydech byl wewnetrznie uszkodzony i sam z siebie bardzo dusil samochod, bo sie nie dalo jechac wiecej jak 130 !! Wymienilem wydech, samochod chodzi o niebo lepiej i nawet przez jakis czas myslalem, ze to ten stary wydech az tak dusil fure, ale okazuje sie, ze teraz to zjawisko nie jest tak silne, ale nadal wystepuje ...
A tak przy okazji ... bo nie mam kiedy do serwisu podjechac i sie zapytac ... co sie wymienia w Corsie B przy 30.000km? Jakie elementy, filtry, plyny etc?
A tak przy okazji ... bo nie mam kiedy do serwisu podjechac i sie zapytac ... co sie wymienia w Corsie B przy 30.000km? Jakie elementy, filtry, plyny etc?