umorzenie..sprawy

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
arts
Forum Master
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

umorzenie..sprawy

Post autor: arts »

z dniem dzisejszym zostala umorzona sprawa o wlam do mojej bryki, strata byla wyconiona na 3500 zl, i po uplywie ok. 30 dni wobec niewykrycia sprawcy policja olala sprawe, piekna ta nasza Polska
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Takie to mamy p....ne prwo w Polsce. Przykro mi arts :( Mam nadzieję, że hociaż ubezpieczyciel zachował sięjak należy.

pozdrawiam
zawisza
Świeżak
Kontakt:

podobna sprawa

Post autor: zawisza »

Właśnie! pół bólu to policja ale uzbezpieczyciel żeby był OK mam nadzieje że zobaczysz kase Czego Zycze bo 3 tyś piechotą niechodzą
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

Post autor: YAQB »

Ammm ... ja mialem to samo jakies 1/2 roku temu. Oczywiscie przyszlo pisemko ... najpiekniejsze bylo tam takie sformulowanie (z pamieci cytuje):

w zwiazku ze sprawa X, po przeprowadzeniu i wykorzystaniu !_WSZELKICH_! MOZLIWOSCI CZYNNOSCI OPERACYJNYCH I SLEDCZYCH sprawa zostaje umorzona bla bla bla ...

Wszystko slicznie .. w sumie nikt nie liczyl na to, ze cos to da (NIESTETY !! ;-( ) ale pisanie taki zdan to poprostu bylo malo powiedziec komiczne ...

W kazdym badz razie samochod byl dosc mocno wybebeszony w srodku, ale jakos wygalda, wiec co to znaczy taka "akcja"

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

zgloszenie do ubezpieczyciela jest nieoplacalne, traci sie wszystkie znizki a i tak pewnie nei wyplaca... bo nie stal na parkingu strzezonym, blablabla.. realia sa powalajace czasem. zadna sprawa, ktora skierowalem do policji (a bylo ich 5) nie zostala rozwiazana w jakis rozsadny sposob, tylko umorzona. nie nalezy liczyc na jakiekolwiek inne pisemko od pal..
Obrazek
Pepek
Świeżak

Post autor: Pepek »

ja też wpóczuję i życze szczęścia
183zibi
Świeżak
Kontakt:

Post autor: 183zibi »

no to cie użądzili wspułczucie ale puki nasze prawo sie nie zmieni to tak będzie bandytyzn ponad prawem........ :( :bardzozly: pozdrowienia tszymaj sie ....
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

Post autor: YAQB »

!markos pisze:zgloszenie do ubezpieczyciela jest nieoplacalne, traci sie wszystkie znizki a i tak pewnie nei wyplaca... bo nie stal na parkingu strzezonym, blablabla.. realia sa powalajace czasem..
No tutaj to sie nei zgodze. Zgloszenie szkody nie powoduje jeszcze straty znizki. Dopiero jak szkode "skasujesz" czyli odbierzesz kase to jest to odnotowywane i wtedy nastepuje "degradacja". W moim przypadku nie bylo zadnych problemow z odszkodowaniem, raczej byla kwetia "oplacalnosci" tej operacji dla mnie (dokladnie to ojca, na ktorego jest polisa).
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

ja powiem tylko ze sie nieoplaca dla mnie ... radio bylo kupione jako uzywka i zmieniarka tez, wiec te 3500 to nie jest wartoscia rynkowa ... zostaje przy zniszkach
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”