Jakie ET felgi
-
- Forum Master
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Jakie ET felgi
szukam odpowiedzi na pytanie jakie et jest odpowiednie w feli 15 i 16 (szerokosc 7 lub 7,5) calowej, najlepoiej informacji z zycia wziete ... zeby nie obcieralalo na tyle, dzieki za wszelkie sugestie .. teoretycznie sie orientuje, ciekawy jestem waszych opinii z doswiadczen
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
przy szerokosci 7" bezpieczne et wydaje sie byc wieksze niz 38. najlepiej to w ogole 49, ale to nielatwo trafic
ja przekonalem sie, ze duzo zalezy od zawieszenia. podgiecie rantow obowiazkowe, tylko patrz chlopakom na rece, bo lubia czasem przesadzic i rozgiac za mocno
u mnie przestalo ocierac po wymianie felg na 6.5" szerokosci z offsetem 38 (bylo 35 i szerokosc 7") i rozgieciu nadkoli. niewykluczone, ze przestaloby ocierac przy samym rozgieciu nadkoli z tylu i usunieciu srubek laczacych listwe z nadkolem..

ja przekonalem sie, ze duzo zalezy od zawieszenia. podgiecie rantow obowiazkowe, tylko patrz chlopakom na rece, bo lubia czasem przesadzic i rozgiac za mocno

u mnie przestalo ocierac po wymianie felg na 6.5" szerokosci z offsetem 38 (bylo 35 i szerokosc 7") i rozgieciu nadkoli. niewykluczone, ze przestaloby ocierac przy samym rozgieciu nadkoli z tylu i usunieciu srubek laczacych listwe z nadkolem..

-
- Forum Master
- Kontakt:
praktycznie to przod siedzi nizej niz te -40, chcialbym docelowo zeby zawieszka byla cala -60mm, a co do cennika jedrus to niedoszedl, wyslij jeszcze raz na czarkows@polbox.com, musze cos kupic bo jestem bez felg, a pace lakiernicze zaczynaja sie od przyszlego tygodnia
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
obciera
4 osoby + bagaznik
na hopkach i jakichs podskokach
ale tak w miescie na rownym lub trasie jest ok.
nie wiem jeszcze gdzie obciera bo nie widzialem z boku na oponie sladow :0 nie wiem czemu.
4 osoby + bagaznik
na hopkach i jakichs podskokach
ale tak w miescie na rownym lub trasie jest ok.
nie wiem jeszcze gdzie obciera bo nie widzialem z boku na oponie sladow :0 nie wiem czemu.
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym

STOP Ciotom Drogowym
-
- Weteran
- Kontakt:
lepiej tak nie rob bo to bedzie komicznie wygladac, zalozylem kiedys na felge 6" opone 135mm, kazdy kto to zobaczyl odrazu wybuchal smiechem
takie cos jak na zamieszczonym zdjeciu to sie robi jak felga ma szerokosc 7" w gore i zakladasz wtedy 175 czy 185 albo np. na 9" zakladasz opone 215 ...
po za tym nalezy pamietac ze opona musi miec niski profil, na wysokim profilu takie naciaganie wyglada brzydko
takie cos jak na zamieszczonym zdjeciu to sie robi jak felga ma szerokosc 7" w gore i zakladasz wtedy 175 czy 185 albo np. na 9" zakladasz opone 215 ...
po za tym nalezy pamietac ze opona musi miec niski profil, na wysokim profilu takie naciaganie wyglada brzydko
c20mboT
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
arts: 6,5'', et o ile dobrze pamietam 42, niech moze jedrus potwierdzi 
gumka 185/50/15

gumka 185/50/15
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
STOP Ciotom Drogowym

STOP Ciotom Drogowym
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
nie denerwujac arts ciebie zmienie troche temat i odpowiem koledze ja mam 8.5 cala felge i dosc dorzo wystaje wiec et podejzewam jest dorze no a oponka siedzie 185/55 wyglada to fajnei chociaz troche dorzy balon ale wyglada jak na tym zdjeciu kolgi zastanawiam sie nad nizszym profilem czyli to sam tylko na 50 ale to potem najpierw zderzaczek zalorze hmm bo moze sie okazac za nawet na profilu 55 bedzie trzeba gwint do gory krecic czego bardzo bym bnie chcial a co to jazdy nie zgodze sie z toba arts bo przy oponie zrobionej w "banke" opona sie nie wygina na boki jak przy normalnym zalozeniu odpowiedniej opony dla mnie zajebiscie sie lata na takim rozwiazaniu no i z renem zgodze sie ze 5.5 feldzie bedzie to wygladalo komicznie uwiwrz mi widzialem cos takiego w kadecie masakra blech blech 

-
- Forum Master
- Kontakt:
balt ale jest mowa o przypadku ktory proponuje kristo, a tam wyraznie jest ze bedzie balon i bedzie to smiesznie wygladac i bankowo bedzie wiekszy ryzyko zejscia opony z felgi zwlaszcza ze to nie bedzie banka tylko duza bania, ktora po udezenie w kraweznik , ostrym wejsciu w zakret moze zejsc z felgi, zreszta sam nie wiem bo tego niepraktykowalem ... a tak po za tym po dzisiejszym dniu padam na pysk
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
wiadomo ze cos kosztem czegos napewno zywotnosc amora spadnie ale markos widisz lepsze (albo jakiekolwiek ) rozwiazanie dla tej felgi bo mi sie wydaje ze nie ma innej opcji zeby nie tarlo ja juz kombinowalem na wszelie sposoby walkowalem ten temat ze az glowa bolala jesli masz dla artsa lepsze rozwiazanie to daj (tylko nie mow o feldze z mniejszym et )bo tak by bylo najprosciej a jak juz wszystkim wiadomo ze chodzi o 35ET 7cali????