Tarcze 256/24

Wszystkie informacje o elementach układu hamulcowego Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Tarcze 256/24

Post autor: wow »

niom... i dotarly... takie ladne, sliczne, smierdzace, duze, grube i wogole :) sztuk 4: 2 dla markosa :-P, 2 dla mnie :-D

po doswiadczeniach z brembo, brembo max, ate power disc powrot do jedynych slusznych oryginalnych tarcz gm.

rozmiar: 256/24 :zakrecony:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
c20rsa, czlowieku meeen!
Feliks
Nowy

Post autor: Feliks »

Widze ze chlopaki sie niezle zbroja nice :D
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

sliczne dyski .. tez nad takimi powoli dumam :oko:
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

a dla milosnikow czytania z epcowych numerkow:

Obrazek

wiem, ze mam manie cykania fotek ;)

uhuhuhuhu... tarcze sa fajne! jutro jade po klocki, lozyska, koncowki drazkow i przeguby kulowe wahaczy... maly remoncik przedniego zawieszenia sie zrobi... :D
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

wow pisze: wiem, ze mam manie cykania fotek ;)
he he dopuki nie zrypała się kamera, też każdą rzecz dokumentowałem :zakrecony:
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

przy okazji odrobina teorii... jezdzilem na samiutkim poczateczku na niewentylowanych tarczach gm 236/12 (afair) and that was good. markos jezdzi teraz rowniez na seryjnych tarczach gm 236/20 wentylowanych i that's good. ale w miedzyczasie ja-madra glowa postanowilem ulec marce brembo, ze to niby sport i wogole... nabylem komplet niewentylowanych tarcz brembo, docieralem je zgodnie z instrukcja, traktowalem delikatnie i co... and that wasn't good. tarcze przy ostrym hamowaniu dziwacznie sie zachowywaly - tracily swoje wlasciwosci i strasznie halasowaly. no coz... pomyslalem, grzeja sie... spotkalem sie jeszcze kilka razy z Jedrusiem, a on posiadajac ate power disc'i i nie bedac z nich zadowolonym do konca utwierdzil mnie w przekonaniu... nie ma co... brembo to porzadna marka, trzeba kupic brembo, ale czas na wentylowane. dlatego madra glowa kupil wentylowane nacinane tarcze brembo max (takie fajne niby i wogole) i co? i docieral, dbal i co... i that wasn't good. a wiec po tym wszystkim i po rozmowach z innymi madrymi glowami powrot do korzeni i tarcz oryginalnych ktore wychodzi na to, ze sa najlepsze. zeby jednak nie cofac sie, a ciagle isc do psjodu... rozmiar: 256/24 - wyposazane w nie byly autka takie jak astra f gsi, kadett gsi, vectra 2000, calibra. do mocy 200 koni w corsie spokojnie wystarczaja. no coz... moze to moja natura jest taka, ze straszne wymagania mam ale do tej pory ciagle nie jestem zadowolony z tych hamulcow... moze teraz sie to zmieni wreszcie...
c20rsa, czlowieku meeen!
osman14
Swój
Kontakt:

Post autor: osman14 »

przepraszam ze pytam ale jaki jest koszt takich tarcz :oko: :oko:

w sumie to bym musial wymienic zaciski i takie tam:)
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

Hehe... czy to ma jakis zwiazek z moimi pytaniami? :grin: Apropos... bylem w aso i za komplet takich tarcz z klockami powiedzieli mi 900PLN :0
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

wow pisze:uhuhuhuhu... tarcze sa fajne! jutro jade po klocki, lozyska, koncowki drazkow i przeguby kulowe wahaczy...
to ja poprosze koncowki drazkow i tylne lozyska.. jesli oczywiscie moge zawrocic glowe szanownego pana :oko:
zaciski i jarzma rozumiem za jakis czas, hmm? jakie klocki kupujesz wow? ja mysla nad greenstuff ebc..

a tarcze fajne, oj fajne 8-) GRUBE!! :0
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

juhol, tak poniekad poniewaz akurat wczoraj mnie pytales o te tarcze postanowilem przytoczyc conieco teorii... a zeby dodac w gronie niezbyt zadowolonych uzytkownikow brembo sa rowniez puch i ren...

koszt... kwota ktora podal juhol jest prawdziwa jak najbardziej, tyle te tarcze kosztuja... tyle ze nam udalo sie ciut taniej ;)

jutro bede robil zakupy dla siebie to i dla markosa moge zrobic... zaciski, jarzma sie robia powoli dzieki pomocy wszechobecnych macek ctm'u w calej polsce (czyt. adamaxxl :) ) wow kupuje klocki ate lajciki na dotarcie tarcz...
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

No wlasnie.... ja nie znajacy sie na firmach, zawsze preferujacy oryginalne czesci mam pytanie! Otoz nadeszly teraz czasy (dla mnie) gdzie musze zaczac oszczedzac (wiem ze na hamulcach nie powinno sie, no ale coz!). Pojezdzilem sobie po toruniu po malych sklepikach z czesciami opla. Nigdzie nie maja oryginalnych tarcz, wiec chyba bede musial nabyc jakies inne. I tu pytanie: Ceny wahaja sie od 80zl/szt Mikoda, brembo do 130zl/szt delphi i jeszcze tam jakies.... Czy ktos ma jakies doswiadczenia? Jaka twardosc (jezeli ktos sie orientuje) klockow do poszczegolnych tarcz? Za Brembo Max powiedzieli mi 800PLN/Szt hahaha...

PS. Wow ile placiles za oryginaly???
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

ja mam doswiadczenia z brembo - wystarcza zeby ich nie polecac juz...

natomiast co do ceny za oryginaly... chyba nie jest to tak duza tajemnica. zaplacilem 900 zl... za dwa komplety :)
c20rsa, czlowieku meeen!
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

wow pisze:przy okazji odrobina teorii... jezdzilem na samiutkim poczateczku na niewentylowanych tarczach gm 236/12 (afair) and that was good. markos jezdzi teraz rowniez na seryjnych tarczach gm 236/20 wentylowanych i that's good. ale w miedzyczasie ja-madra glowa postanowilem ulec marce brembo, ze to niby sport i wogole... nabylem komplet niewentylowanych tarcz brembo, docieralem je zgodnie z instrukcja, traktowalem delikatnie i co... and that wasn't good. tarcze przy ostrym hamowaniu dziwacznie sie zachowywaly - tracily swoje wlasciwosci i strasznie halasowaly. no coz... pomyslalem, grzeja sie... spotkalem sie jeszcze kilka razy z Jedrusiem, a on posiadajac ate power disc'i i nie bedac z nich zadowolonym do konca utwierdzil mnie w przekonaniu... nie ma co... brembo to porzadna marka, trzeba kupic brembo, ale czas na wentylowane. dlatego madra glowa kupil wentylowane nacinane tarcze brembo max (takie fajne niby i wogole) i co? i docieral, dbal i co... i that wasn't good. a wiec po tym wszystkim i po rozmowach z innymi madrymi glowami powrot do korzeni i tarcz oryginalnych ktore wychodzi na to, ze sa najlepsze. zeby jednak nie cofac sie, a ciagle isc do psjodu... rozmiar: 256/24 - wyposazane w nie byly autka takie jak astra f gsi, kadett gsi, vectra 2000, calibra. do mocy 200 koni w corsie spokojnie wystarczaja. no coz... moze to moja natura jest taka, ze straszne wymagania mam ale do tej pory ciagle nie jestem zadowolony z tych hamulcow... moze teraz sie to zmieni wreszcie...
zadzam sie nie ma to jak power dyski...mialem z qumplem podobny problem w vectrze 2.5 v6...nie chciala homowac tak jak hamowala zaraz po wyjezdzie z fabrtki dopier power dyski pomogly...
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: scotty »

Ja zrobilem w astrze jakies 10000 km i sie powykrzywialy dali nastepne w ramach reklamacji i to samo teraz zalozylem ATE zobaczymy ile wytrzymaja bo 10000 km robie w przeciagu miesiaca

scotty :)
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

wszystko ok gomo tyle, ze z tego co pamietam jedrus nie byl zadowolony z power dyskow :( ale... to wszystko kwestia czego kto oczekuje... mnie jest coraz ciezej zadowolic jesli chodzi o hamulce, zawieszenie (chociaz tu ciut latwiej, bo chyba znalazlem swoj ideal ;) ), osiagi...
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

wow pisze:wszystko ok gomo tyle, ze z tego co pamietam jedrus nie byl zadowolony z power dyskow :( ale... to wszystko kwestia czego kto oczekuje... mnie jest coraz ciezej zadowolic jesli chodzi o hamulce, zawieszenie (chociaz tu ciut latwiej, bo chyba znalazlem swoj ideal ;) ), osiagi...
apetyt rośnie w miarę jedzenia :) ...i grubości portfela ;)
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

ja do tej pory najlepsze tarcze jakie mialem to Zimmermann i chyba takie sobie znowu kupie
c20mboT
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Ren a czy Ty nie miałeś zaadptować sobie hebli z cali turbo? Bo coś mi się o uszy obiło.
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

kristo pisze:Ren a czy Ty nie miałeś zaadptować sobie hebli z cali turbo?
chodzilo tylko o rozmiar, czyli 288/24mm.

a! i ladnie prosze usun ten gif animowany z podpisu, bo pomimo przepustowosci chello jest on jedyna rzecza, na ktorej zaladowanie czekam :oko:
Obrazek
REN
Weteran
Kontakt:

kristo pisze:Ren a czy Ty nie miałeś zaadptować sobie hebli z cali turbo? Bo coś mi się o uszy obiło.
mialem, ale z roznych przyczyn narazie tego nie zrobie
c20mboT
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

maly update zdjeciowy, pochwalimy sie! a co! :grin:

=======================================================================
Obrazek
Obrazek

nie widac grubasnosci, ale sa grubasne! oj tak.. :-D

hmm... mam przypuszczenia, ze beda calkiem niezle hamowac :oko:
Obrazek
REN
Weteran
Kontakt:

dowiadywalem sie wczoraj o cene tarcz Zimmermann, 330PLN za sztuke
tarcze 256x24, wentylowane, nawiercane
c20mboT
Poli
Nowy
Kontakt:

Post autor: Poli »

REN pisze:dowiadywalem sie wczoraj o cene tarcz Zimmermann, 330PLN za sztuke
tarcze 256x24, wentylowane, nawiercane
to kurcze mi w skelpie powiedzili ze Zimmermann beda kosztowaly 400 zl komplet, cosmi sie wydaje ze sie niezrozumielismy w tym sklepie i oni chcieli mi moze wcisnac tarcze od poloneza :-D
śmigaczo-fruwacz
REN
Weteran
Kontakt:

tarcze w standardowym rozmiarze do Corsy kosztuja okolo 250pln/sztuka
za 400pln moze chcieli Ci sprzedac gladkie tarcze a nie nawiercane
c20mboT
Poli
Nowy
Kontakt:

Post autor: Poli »

REN pisze:tarcze w standardowym rozmiarze do Corsy kosztuja okolo 250pln/sztuka
za 400pln moze chcieli Ci sprzedac gladkie tarcze a nie nawiercane
nie no dokladnie mowilem ze chce nawiercane i oni mi potweirdzili ze sa nawiercane, oni sie chyba tak na tym znaja jak ja na astrologii (czyli wcale):) niejade tam juz do nich wole poszukac profesjonalnego sklepu
dzieki Ren za informacje
pozdr
śmigaczo-fruwacz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Hamulcowy”