Pech:(
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
Fillip
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Pech:(
Dzis niestety mialem pecha i wjechalem kolesiowi w dupe. Straty: lewa lampa, maska do prostowania i malowania. Nie bylem do konca przekonany czy to moja wina bo koles bez kierunku gwaltownie zahamowal i zaczal skrecac w lewo.. Jak mi potem powiedzial, przejechal skret. Niestety policja bez dyskusji stwierdzila, ze to moja wina no i dostalem 200,- mandatu, 6 ptk. i kurde zabrali mi dowod wiec jeszcze musze badanie techniczne po naprawie zrobic. Mozna sie wkurw....
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Przykro mi Fillip
A za co Ci dowod jeb...???
Shreek ja sie z Toba nie zgadzam, bo jakbys mial dzwona, to bys tez sie migal, gdyby prawo stalo po Twojej stronie. I tez bys byl wtedy za taka zemsta? Takie nasz po..ne prawo, ze wina po stronie walacego
Jesli to male straty, to tylko tyle pol biedy, ale wiadomo ze to nie przyjemne przezycie
...i te punkty 
Shreek ja sie z Toba nie zgadzam, bo jakbys mial dzwona, to bys tez sie migal, gdyby prawo stalo po Twojej stronie. I tez bys byl wtedy za taka zemsta? Takie nasz po..ne prawo, ze wina po stronie walacego
Jesli to male straty, to tylko tyle pol biedy, ale wiadomo ze to nie przyjemne przezycie
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
dowod zabrali mu za to ze samochod nie jest sprawny i nie moze poruszac sie podrodze....pirat pisze:Przykro mi FillipA za co Ci dowod jeb...???
Shreek ja sie z Toba nie zgadzam, bo jakbys mial dzwona, to bys tez sie migal, gdyby prawo stalo po Twojej stronie. I tez bys byl wtedy za taka zemsta? Takie nasz po..ne prawo, ze wina po stronie walacego![]()
Jesli to male straty, to tylko tyle pol biedy, ale wiadomo ze to nie przyjemne przezycie...i te punkty
A dla Ciebie filim wyrazy wspolczucia...wiem cos o tym...powodzenia
corsa A & Audi S3

-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
shreek pisze:ja bym se zapamietal jego rejestracje i wyczail gdzie parkuje a potem namowil naiwnego dresiarza zeby mu oszyl kilka razy auta i uszkodzil niezle to by sie mu odechcialo jaj robic.
Mowie ci Filip ja bym sie zemscil
to nie jest rozwiazanie...oprocz satysfakcji nic nie zysaksz...
corsa A & Audi S3

-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Przykro mi z tego powodu, powaznie
Jednak policja miala racje, najazd na tyl poprzedzajacego i klasyczny tekst "niedostosowanie predkosci do warunkow", takie sa przepisy. Zeby wyjsc z tego obronna reka trzebaby udowodnic, ze hamowanie bylo bezpodstawne - a to jest prawie niemozliwe. Wystarczy, ze kierujacy powie, ze zauwazyl cos na drodze albo mu sie wydawalo...
shreek - to bylo zalosne, wlasnie dlatego w Polsce jest tak a nie inaczej. Byleby tylko sie odgryzc, byleby inny tez cierpial. Facet nie mial zlych zamiarow, brak mu po prostu wyobrazni. I do tego jeszcze wynajac jakiegos dresa... boisz sie poniesc konsekwencje swoich czynow?
Fillip - wyrazil chociaz skruche?
shreek -wiesz co ludzi odroznia od zwierzat? Inteligencja i umiejetnosc pokojowego rozwiazywania konfliktow. Gardze przemoca, niczemu nie sluzy.
Moze i ostre slowa, ale zdenerwowalo mnie takie podejscie.
shreek - to bylo zalosne, wlasnie dlatego w Polsce jest tak a nie inaczej. Byleby tylko sie odgryzc, byleby inny tez cierpial. Facet nie mial zlych zamiarow, brak mu po prostu wyobrazni. I do tego jeszcze wynajac jakiegos dresa... boisz sie poniesc konsekwencje swoich czynow?
Fillip - wyrazil chociaz skruche?
shreek -wiesz co ludzi odroznia od zwierzat? Inteligencja i umiejetnosc pokojowego rozwiazywania konfliktow. Gardze przemoca, niczemu nie sluzy.
-
Retox
- Nowy
Skoro skręcał bez kierunku to była ewidentnie jego wina. Tylko, jeśli on jechał sam i Ty również, to trudno by było to ustalić, bo każdy miałby swoją `rację`. Ale nie musiałeś przyznawać się do winy i tym samym przyjmować mandatu. Wtedy sprawa trafiłaby do sądu, a tam miałbyś jakieś szanse.
Też kiedyś miałem taką sytuację. Dojeżdżałem na trzypasmówce środkowym pasem do świateł i wytracałem prędkość (fakt, że była dosyć duża i na pewno nie przepisowe 60
) a tu kobieta jadąca lewym nie wiedzieć czemu zmieniła nagle pas wjeżdżając na mój prosto przede mnie. Aby ratować swoje i jej auto hamując odbiłem dwa pasy w prawo i dopiero zatrzymałem się na pasie dla skręcającyh w prawo, gdzie to ja zajechałem kolesiowi drogę, który zahaczył o mój tylny prawy błotnik. Wina była oczywiście tej kobiety, bo to ona sprowokowała całe zajście. Mało tego, zaczęła jeszcze uciekać i naprawdę z wielkim trudem ją dogoniliśmy i zajeżdżając jej drogę w końcu wyciągnęliśmy ją z auta. Normalnie akcja jak z filmu. Tłumaczyła się, że widziała, że za nią jeździemy i jechała po męża 
Też kiedyś miałem taką sytuację. Dojeżdżałem na trzypasmówce środkowym pasem do świateł i wytracałem prędkość (fakt, że była dosyć duża i na pewno nie przepisowe 60
-
Fillip
- Swój
- Kontakt:
Kazdy z wam ma troszke racji. jesli chodzi o nie przyjecie mandatu, to rozwazalem taka mozliwosc. Tylko czy to wszystko jest tego warte??? Tych nerwow, jezdzenia do sadu, tracenie czasu??? Jedna pozytywna rzecz. Dzis kupilem lampe, podprostowalem maske (autko jest brudne wiec prawie nic nie widac)
i jazda na przeglad. I tam ból: przeglad powypadkowy-186,-. Żenada. Jednak autko mam juz dopuszczone do ruchu i to jest super. Teraz musze tylko czekac jak mi przysli z policji dowod, odbieram i jest po sprawie. No jeszcze ten mandat. Ale z tym sie narazie wstrzymam.
Fillip---->C T M #157
-
Fillip
- Swój
- Kontakt:
Tak sie zastanawialem czy nie walnac bad look'a bo brewki poszly sie jeb..., ale niestety przed wakacjami chyba bede musial pozbyc sie corsiawki
(w planie cos mocniejszego i wiekszego) wiec nie wiem czy jest sens.
Fillip---->C T M #157
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Wspolczuje Filip.. I zgadzam sie z wypowiedzia Kubelta - i w sprawie "klasyczne najechanie" bo tylko takie tlumaczenie znaja krawezniki i z nimi juz sobie nie pogadasz, i jesli chodzi o wypowiedz Shreeka - w ten sposob myslac nigdy nie bedzie dobrze, ale wszyscy musza to zrozumiec zeby cos sie zmienilo..

-
shreek
- Swój
- Kontakt:
ty masz cos do mnie chyba nie wiem czemu ale na kazdym topicu sie dowalaszkubelt pisze: shreek -wiesz co ludzi odroznia od zwierzat? Inteligencja i umiejetnosc pokojowego rozwiazywania konfliktow. Gardze przemoca, niczemu nie sluzy.
a mie wyobraz sobie wkurwilo cfaniactwo tego kolesia, ktore to znalazlo sobie ofiare w koledze filipie!!!
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
w kazdym topicu...shreek pisze:ty masz cos do mnie chyba nie wiem czemu ale na kazdym topicu sie dowalasz
IMHO sie mylisz. Ale jak juz mowilem, za brak wyobrazni nie wsadzaja do wiezienia. Wiele osob nie uzywa lusterek, nie oglada sie na boki i do tylu i nie wychodzi swoimi myslami poza czubek swojego nosa - mysle, ze na takiego wlasnie filip trafil. Facet przejechal zjazd, to sobie zakreci, a co... szkoda tylko, ze nie pomyslal o ruchu za soba ani o kierunkowskazach.shreek pisze:a mie wyobraz sobie wkurwilo cfaniactwo tego kolesia, ktore to znalazlo sobie ofiare w koledze filipie!!!
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
dokładnie! Moja mama miała kiedyś prawie identyczny przypadek, tylko, ze mama zaczela wyprzedzac kolesia, a jemu sie nagle zachcialo skrecis w droge gruntowa i buum. Na szczescie nic sie jej nie stalo - Nexia mocne autokubelt pisze: IMHO sie mylisz. Ale jak juz mowilem, za brak wyobrazni nie wsadzaja do wiezienia. Wiele osob nie uzywa lusterek, nie oglada sie na boki i do tylu i nie wychodzi swoimi myslami poza czubek swojego nosa - mysle, ze na takiego wlasnie filip trafil. Facet przejechal zjazd, to sobie zakreci, a co... szkoda tylko, ze nie pomyslal o ruchu za soba ani o kierunkowskazach.
Wracajac do wypowiedzi Kubelta - mnostwo ludzie nie wie co to lusterko i ma gdzies, czy komus zajedzie czy nie.
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Shreek nie bulwersuj sie tak,bo Kubelt ma racje,biciem niczego nie zalatwisz!No chyba ze Cie to satysfakcionuje ze koles tez bedzie mial biede.Uwazam ze jest to niecywilizowane.
Przykro stwierdzic ale mamy prawo do dupy,zawsze to niewinnych zrobia winnymi.
Pirat masz racje ze wiekszosc kierowcow nie patrzy w lusterka,zmieniaja pasy jak chca,juz nie raz hamowalem gwaltownie bo koles w polowie samochodu chcial zmienic pas na moj.
Przykro mi Filip,powodzenia we wszystkich dzialaniach,jak zamierzasz niedlugo sprzedawac samochod to rob go najtanszym kosztem
Przykro stwierdzic ale mamy prawo do dupy,zawsze to niewinnych zrobia winnymi.
Pirat masz racje ze wiekszosc kierowcow nie patrzy w lusterka,zmieniaja pasy jak chca,juz nie raz hamowalem gwaltownie bo koles w polowie samochodu chcial zmienic pas na moj.
Przykro mi Filip,powodzenia we wszystkich dzialaniach,jak zamierzasz niedlugo sprzedawac samochod to rob go najtanszym kosztem

Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
-
shreek
- Swój
- Kontakt:
ej ludzie ale jak wam powiem ze ja tylko tak lubie pobluzgac
sam jezdze pol roku dopiero a takich sytuacji mialem kilkadziesiat ze musialem zedrzec nadmiernie hamulce nie z wlasnej winy.
jedyne co pamietam ze serce mi wyskakiwalo robilo sie cieplo na skroniach i bral mnie szlak ale zawsze jak sobie po kur******* na takiego ancymona co mi cos wykombinowal to mi przechodzilo i zawsze sie jak sie wk**** to najpier bluzgam....
nie wiem nikomu nie chcialem psuc humoru chcialm sobie swoj poprawic...
sam jezdze pol roku dopiero a takich sytuacji mialem kilkadziesiat ze musialem zedrzec nadmiernie hamulce nie z wlasnej winy.
jedyne co pamietam ze serce mi wyskakiwalo robilo sie cieplo na skroniach i bral mnie szlak ale zawsze jak sobie po kur******* na takiego ancymona co mi cos wykombinowal to mi przechodzilo i zawsze sie jak sie wk**** to najpier bluzgam....
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
hmmm a moze jakby troche wolniej to moze bys tych hamulcy tak nie zdzieral heheheeeeeshreek pisze:ej ludzie ale jak wam powiem ze ja tylko tak lubie pobluzgac