co wy na to??
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
shreek
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
co wy na to??
http://corsa.dhs.org/default.asp?PageID ... &zone2=131
zobaczcie porownanie
ja tylko doczepilbym sie do opisu danych silnika oraz do vmax ja swoja 1.4 8v jechalem na prostej drodze niecale 170 i nie zamknolem obrotomierza wiec cos te 155 podane na tej stronie to jakis falsz chyba nie?
zobaczcie porownanie
ja tylko doczepilbym sie do opisu danych silnika oraz do vmax ja swoja 1.4 8v jechalem na prostej drodze niecale 170 i nie zamknolem obrotomierza wiec cos te 155 podane na tej stronie to jakis falsz chyba nie?
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Re: co wy na to??
Ja rozpedzilem corse raz do momentu, az mi sie skrzynia skonczyla i ta predkosc oscylowala w okolicach 170 km/h. Fabryka daje 155 km/h. Skad wiec ta roznica 15 km/h? IMHO licznik klamieshreek pisze:ja tylko doczepilbym sie do opisu danych silnika oraz do vmax ja swoja 1.4 8v jechalem na prostej drodze niecale 170 i nie zamknolem obrotomierza wiec cos te 155 podane na tej stronie to jakis falsz chyba nie?
Na hamowni corsa osiagnalem 208 km/h
-
tim
- Świeżak
- Kontakt:
wszystkie liczniki przekłamują-producent specjalnie tak robi, żeby poskromić nasze zapędy-zasada jest mniej więcej taka:do 100 km/h -5%, powyżej 100-wki im większa prędkość tym przekłamanie większe(normalka-w każdym przypadku jesteśmy robieni w bambukopierniczysz ze moze tak klamac....
hmm musze znalezc jaiegos palkarza znajomego z radarem i se zmierzyc...
bo ta predkosc wszystkiego jak uciekalo wygladala realnie na conajmniej ponad 160!!
przykład:
kumpel w sobotę wracał z katowic-jechał max tego na co mu pozwalała skrzynia czyli 175 a na suszarce było 160 (nie zaczął hamować przed pomiarem bo fakt tego, że został namierzony zauważył dopiero po przejechaniu dobrych kilkuset metrów)
cooooooooorsaaaaaaaaaaaaaaaaa...A 1.2
-
Kamyk2
- Świeżak
- Kontakt:
Shrek jechałem na A2 Nexią 1.5 78 km 190 na godzinę (licznikowo), producent podaje 163 km/h więc naprawdę może przekłamaćshreek pisze:pierniczysz ze moze tak klamac....
hmm musze znalezc jaiegos palkarza znajomego z radarem i se zmierzyc...
bo ta predkosc wszystkiego jak uciekalo wygladala realnie na conajmniej ponad 160!!
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
A powiedz mi, jak jezdzic, by przeklaman nie bylo? Jezdzic 20 km/h?UcHO pisze:To nie możecie jeździc tak aby tych przekłamań nie było... jak jest podane u was 155 to suńcie tle a nie wiecej... Problemy macie...
-
GUMIS2000
- Weteran
- Kontakt:
Nie kumam to po sa liczniki ???? zgoda ze moze i jest proppagandakubelt pisze:A powiedz mi, jak jezdzic, by przeklaman nie bylo? Jezdzic 20 km/h?Bo przeciez jadac licznikowo 155 km/h nie przemieszczasz sie z realna predkoscia 155 km/h. Nie masz wplywu na to, ze licznik przeklamuje i nie mozesz jezdzic tak, by on nie przeklamywal.
na zecz predkosci ale w tym samym systemie masz tez licznik odległosci a one chodza bardzo dokładnie i precyzyjnie mizą odległosci mysle ze predzej jest to spraw opon niz tego ze cos zle zostało zrobione
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Nie powiedzialbym, ze liczniki przebiegu sa dokladne. Byla na p.m.s. dyskusja o tym, ze ludziom rozne wyniki powychodzily na danej trasie. To tez zalezy od wielu czynnikow, jak opony np. A po co sa liczniki? By pokazywac predkoscGUMIS2000 pisze:Nie kumam to po sa liczniki ???? zgoda ze moze i jest proppaganda na zecz predkosci ale w tym samym systemie masz tez licznik odległosci a one chodza bardzo dokładnie i precyzyjnie mizą odległosci mysle ze predzej jest to spraw opon niz tego ze cos zle zostało zrobione
-
shreek
- Swój
- Kontakt:
nie wiem jak wam bo mi pokazuje dobrze predkosc bo:
1. robie numer z dwuklikiem na wyswietlaczu na kokpicie i do tych 53km/h pokazuje identycznie na obu wskaznikach
2. na radarach po krakowie gdzie dzis np minalem 4 jadac rowno 73 a ogr jest do 70 nie walnelo mi foto
3. jechalismy z kumplem rownolegle po katowickiej 160 i mial to samo na budziku 160 wiec nie przeklamuje
ale wiecej niz 170 mi nie chce isc
1. robie numer z dwuklikiem na wyswietlaczu na kokpicie i do tych 53km/h pokazuje identycznie na obu wskaznikach
2. na radarach po krakowie gdzie dzis np minalem 4 jadac rowno 73 a ogr jest do 70 nie walnelo mi foto
3. jechalismy z kumplem rownolegle po katowickiej 160 i mial to samo na budziku 160 wiec nie przeklamuje
ale wiecej niz 170 mi nie chce isc
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
ze liczniki zawyzaja to wiadomo ale tez nie chce mi sie wierzyc ze az tyle.kiedys w auto swiecie bylo taki artykul ,gdzie porownywali wskazania licznikow w rozn.autach i najwieksze odchylki mial matiz przy rzecz.V=120 licznik pokazywal chyba 111,ale to matiz wiec moze tak,niestety corsy nie pamietam.
ja na trasie rozbujalem sie do 155(tyle ile w katalogu) ile razu bym nie probowal zawsze tyle(tylko raz na autostradzie pod poznaniem udalo sie na liczniku miec 160) ,to na kolkach 165/65 R14-fabryczne.natomiast na zimowkach 155/70 R13 licznik pokazuje max.165.ta roznica wynika na bank z in. srednicy kol-zimowki sa mniejsze. Czester nie wiem jak udalo Ci sie zrobic 175.
ciekawe czy wszystkie corsy maja tak na liczniku ze skala od 140 'zageszcza' sie -kreseczki sa blizej siebie niz od 0-140.po tym mozna by wnioskowac ze blad licznika na tej gesciejszej skali jest w jakims stopniu likwidowany,pytanie w jakim?czy u Was liczniki tez sa w ten sposob skalowane?
http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp to link na zamienniki opon mozna sobie przeliczyc zmiane predkosci na liczniku przy zmianie srednicy kol
ja na trasie rozbujalem sie do 155(tyle ile w katalogu) ile razu bym nie probowal zawsze tyle(tylko raz na autostradzie pod poznaniem udalo sie na liczniku miec 160) ,to na kolkach 165/65 R14-fabryczne.natomiast na zimowkach 155/70 R13 licznik pokazuje max.165.ta roznica wynika na bank z in. srednicy kol-zimowki sa mniejsze. Czester nie wiem jak udalo Ci sie zrobic 175.
ciekawe czy wszystkie corsy maja tak na liczniku ze skala od 140 'zageszcza' sie -kreseczki sa blizej siebie niz od 0-140.po tym mozna by wnioskowac ze blad licznika na tej gesciejszej skali jest w jakims stopniu likwidowany,pytanie w jakim?czy u Was liczniki tez sa w ten sposob skalowane?
http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp to link na zamienniki opon mozna sobie przeliczyc zmiane predkosci na liczniku przy zmianie srednicy kol