Woda w kabinie

Wszystkie informacje o elementach wnętrza Corsy A.
ODPOWIEDZ
boxer
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Woda w kabinie

Post autor: boxer »

Mam pytanie :Co sie dzieje z wodą która spływa pod wycieraczkami? Widze ze płynie ona po obudowie wentylatora i akumulatorze ale nie widze odpływu. Czy one nie wędruje gdzieś po błotnikach i progach? BTW w czasie deszczu mam wode na półeczkach pod kierownicą i schowkiem. Woda chyba kapie gdzieś z góry. Jak to wyeliminować?
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

sa dwa otowry (przynajkniej ja tyle wypatrzylem) po lewej i prawej stronie tej wneki na akumulator....i woda wyplywa pod blotnikiem...moze ktos jakos lipnie naprawial samochod i zslepil Ci dziury???...nie chce Cie denerwowac ale chyba masz zjedzone podszybie i woda przedostaje sie do srodka bo u mnie jest suchutko i nie ma tam otowro przez ktora moze przeleciec woda(wszystkie wejscia kabli sa uszcelnione)
corsa A & Audi S3
Obrazek
boxer
Nowy
Kontakt:

I co ta woda spływa sobie bo karoserji od spodu - to nic dziwnego ze auto rdzewieje . Tam powinien być jakiś sensowny plastikowy odpływ.
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

boxer pisze:I co ta woda spływa sobie bo karoserji od spodu - to nic dziwnego ze auto rdzewieje . Tam powinien być jakiś sensowny plastikowy odpływ.

ja w tym roku jak robilem lakier to zabezpieczylem wnetrze nadkoli i miejsce po ktorym splywa woda farba do rdzy oras najlepszym sprawdzonym sposobem czyli "umazalem" wnetrza nadkoli biteksem pomieszanym ze scinakmi gum(mozna dostac za darmo od jakiegos byle jakiego wulkanizatora ktory wycina w oponach bierznik)...mam nadzieje ze takim samochodem jesze pojezdze :grin:

dodam dla ulatiwenia...sorka za jakosc ale mniej wiecej sie zorientujesz gdzie szukac...

Obrazek
corsa A & Audi S3
Obrazek
shreek
Swój
Kontakt:

Post autor: shreek »

tam w rogach auta z komory silnika do wnetrza kabiny ida przewody roznego zastposowania i czasem jak debile(w zakladach jest takich duzo) montuja gaz lub alarm to wpychaja kabel kolo uszczelki bo przez otwor trudniej i moze ci woda tamtedy zapierdalac bo miejsce ktore wskazujesz lezy bezposrednio pod otworami na kabel.....
moge sie mylic ale tamtedy mi woda sie saczyla dopoki nie poprawilem...
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

shreek pisze:tam w rogach auta z komory silnika do wnetrza kabiny ida przewody roznego zastposowania i czasem jak debile(w zakladach jest takich duzo) montuja gaz lub alarm to wpychaja kabel kolo uszczelki bo przez otwor trudniej i moze ci woda tamtedy zapierdalac bo miejsce ktore wskazujesz lezy bezposrednio pod otworami na kabel.....
moge sie mylic ale tamtedy mi woda sie saczyla dopoki nie poprawilem...
hymm calkiem to prawdopodobne...bokser Ty nasz gaz???

oras taka prozba:
shreek pisze:...zapierdalac ...
mozesz nie uzywac wulgaryzmow?? Sorka ale to jest miejsce publiczne...rozumiem ze ktos ma jakies problemy itd ale postaraj sie unikac takich slow...z gory dzieki i nie denerwuj sie....pozdrawiam
corsa A & Audi S3
Obrazek
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

boxer pisze:I co ta woda spływa sobie bo karoserji od spodu - to nic dziwnego ze auto rdzewieje . Tam powinien być jakiś sensowny plastikowy odpływ.
Ja mam takie plastilowe rynienki, także woda po nich spływa i wylatuje tymi otworami we wnęce
Obrazek
shreek
Swój
Kontakt:

spoko czasem tak sobie pojade ale nie jest to moj nalog ze tak sie wyraze, potrafie panowac nad jezykiem, pozatym uwazalem bardziej na tresc nizna forme,
dzieki za upomnienie popraiwe sie napewno
boxer
Nowy
Kontakt:

Mam gaz i alarm. Jak montowałem chlapacze z przodu ( nie mama plastikowych nadkoli) to tam od spodu były jakieś wielkie dziury tak na 4 cm średnicy o nierególarnych kształtach. Róg błotnika wewnetrznego zewnetrznego i progu. Czy to rdza wyjadla od wody z kratek czy co?
Obrazek
shreek
Swój
Kontakt:

jak na drugi raz spostrzerzesz ze ta woda wstretna jedna ta siaka wdarla ci sie do auta to wez poprostu i ogldnij skad leciala gdzie jest mokro albo wez jakiegos niewolnika niech ci leje wode na krtaki a ty wejdz do auta i patrz gdzie sie leje i skad
jesli chodzi o te kable to musisz wymacac reka czy jest tam mokro
w razie czego silikonem zakituj dziury

PS nie zalejcie tego autka bo szkoda by bylo.... powodzenia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze”