Silnik drży po odpaleniu
-
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Silnik drży po odpaleniu
dzis zauwazylem niepokojace objawy:
mianowicie moja corsa zaczela wpadac drgania gdy ja odpalam albo gasze(3 takie ruchy) pozatym mechanizm od biegow(czyli ceigna prowadzace od dzwogni do skrzyni) zaczal wydawac niepokojace dziwieki...czy to jest oobid ze czas wymienic poduszki pod silnikiem?? co tmo ze byc?? a moze poprotu poluzowaly mu sie sruby od mechanizmu??
mianowicie moja corsa zaczela wpadac drgania gdy ja odpalam albo gasze(3 takie ruchy) pozatym mechanizm od biegow(czyli ceigna prowadzace od dzwogni do skrzyni) zaczal wydawac niepokojace dziwieki...czy to jest oobid ze czas wymienic poduszki pod silnikiem?? co tmo ze byc?? a moze poprotu poluzowaly mu sie sruby od mechanizmu??
Ostatnio zmieniony 25 lut 2004, o 20:00 przez qomo, łącznie zmieniany 1 raz.
corsa A & Audi S3

- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Re: Drgawki corsa a 1.2
najprawdopodobniej fura dostaje samozaplonu,wina za mocno przyspieszony zaplon,albo za gowniane paliwo(za malo oktanow)qomo pisze:dzis zauwazylem niepokojace objawy:

Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
nie no silnik pracuje tak samo - drgawki wystepuja tylko przy gaszeniu i odpalaniu...eh ide zaraz do garazu obejrzec moze cos sie odkrecilo albo cos...sam nie iwem...hymm tankuje zawsze na shelu(przynajmniej staram sie)
EDIT: no i wrocilem z gazrau - urwane mocowanie pod mechanizmem zmiany biegow....ehhh id kombinowac
EDIT 2: dla zainteresowanych taka poduszka(tylna pod silnik) kosztuje 120zl - orginal...
EDIT: no i wrocilem z gazrau - urwane mocowanie pod mechanizmem zmiany biegow....ehhh id kombinowac
EDIT 2: dla zainteresowanych taka poduszka(tylna pod silnik) kosztuje 120zl - orginal...
corsa A & Audi S3