mam taki problem:
podczas jazdy obojętnie jaką predkością wszystkie wsażniki (obrotomierz,prędkościomierz,wskażnik paliwa i temperatury) spadają do zera-trwa to ok.10sek. Zapala się kontrolka z ręcznego i wskażniki znowu działają i po 2 sek.kontrolka ręcznego gaśnie.
Miałem kilka mięsięcy z tym spokuj ale znowu się te wskażniki dupczą
Co jest?
Zegary gasną podczas jazdy
- czester 1
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
właśnie jak myje a wody nie żałuje to niekiedy przy ruszaniu autem wyleje mi się z 100ml. wody spod półki na wysokości wyłącznika świateł.pirat pisze:Może Ci się wody nalało gdzieś pod maskę na przewody i się zworka robi?
pozdrawiam
tylko kiedy chcem aby wskażniki wróciły na swoją pozycje to naciskam deske w miejscu kontrolki ręcznego :0
-
- Bez listowiec ;-)
Re: Zegary gasną podczas jazdy
Witam mam ten sam problem. Czy udało Ci się zdiagnozować przyczynę tej usterki ?
- mariusz2247
- Nowy
- Imię: Mariusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Elegancko
- Świeżak
- Imię: Marcin
Re: Zegary gasną podczas jazdy
Panowie żadna woda, niedawno uporałem się z tym problememw swojej Corsie C i wrzuciłem dokładnego manuala. Link tak jak kolega podał:
rozlaczajacy-sie-licznik-corsa-c-t71081.html
Dociskanie licznika było dobre do jakiegoś czasu, aż wkońcu licznik padł, a auto niechciało zapalić, wtedy zabrałem się za robote czyli porządne przeczyszczenie styków kostki na przewodach oraz w liczniku. Teraz jeżdże i ani razu nie padły wzkazówki, działa;)
rozlaczajacy-sie-licznik-corsa-c-t71081.html
Dociskanie licznika było dobre do jakiegoś czasu, aż wkońcu licznik padł, a auto niechciało zapalić, wtedy zabrałem się za robote czyli porządne przeczyszczenie styków kostki na przewodach oraz w liczniku. Teraz jeżdże i ani razu nie padły wzkazówki, działa;)