witam
mam prosbe do uzytkownikow :
potrzebuje budowy schematow do komputerow sterujacych x14xe i x16xe ....
w sumie najwazniejsza rzecza bedzie czym one sie roznily i czy mozna bylo by do 1.4 wlozyc kompa od 1.6 ....
sa tez pewnie oznaczenia cyfrowe tych komputerow i nawet niekotore od tych samych silnikow nie pasuje
wiec jesli ktos ma jakias wiedze na ten temat i wie z ktorej strony to ugruzc to bede wdzieczny
z gory dzieki
pozdrawiam
Schematy - porównanie ECU x14xe i x16xe
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Schematy - porównanie ECU x14xe i x16xe
X14XE MANTZEL its not enough
gift od schricka 264° Nockenwellen
gift od schricka 264° Nockenwellen
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
ja tez poprosze 

Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym

Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
mam na razie w wersji papierowej i w tym pliku jest opis gniazda w wersji od 96r. a w pliku exela wymienione różnice w pinach złącza. jak kupie kabel do tel to będą fotki.
z tego co mi wiadomo kompy od x14xe i x16xe są takie same a różnią się pamięcią (o epromach już kiedyś pisałem i może ich być nawet kilkanaście modeli i nie każdy pasuje do każdego ecu) i ewentualnie modułem spalania stukowego. Rozróżnić jednak można je na do R.M. 95,5 i od 96r. gdzie różnice to inna sonda lambda (starsze ecu ma sonde podgrzewaną 3 kabelki ) i inny czujnik spalania stukowego jednak sygnały idą prawie w na tych samych pinach i teoretycznie jeśli czujniki dają dane na tych samych zakresach to można je użyć zastępczo.
z tego co mi wiadomo kompy od x14xe i x16xe są takie same a różnią się pamięcią (o epromach już kiedyś pisałem i może ich być nawet kilkanaście modeli i nie każdy pasuje do każdego ecu) i ewentualnie modułem spalania stukowego. Rozróżnić jednak można je na do R.M. 95,5 i od 96r. gdzie różnice to inna sonda lambda (starsze ecu ma sonde podgrzewaną 3 kabelki ) i inny czujnik spalania stukowego jednak sygnały idą prawie w na tych samych pinach i teoretycznie jeśli czujniki dają dane na tych samych zakresach to można je użyć zastępczo.